הפיצה של נוביק בסגנון דטרוייט. פיצה שנאפית בתוך תבנית. את הגבינות והתוספות מניחים על הבצק ואת הרוטב מעליהם. אחת הפיצות הכי טעימות ומיוחדות שתכינו
נוביק הוא בן הזקונים שלנו. בגדול, לא ממש רציתי עוד ילד אחרי שני הבנים הראשונים. כאחת שגדלה במשפחה מרובת ילדים, שכל ילד צריך להילחם על המקום שלו ועל אהבת ההורים, לא רציתי משפחה גדולה. חשבתי שזה נכון יותר להביא ילדים עם הפרשים כאלה שיאפשרו לי להעניק לכל ילד את מלוא תשומת הלב וגם להשאיר לי זמן לעצמי ולדברים שאני אוהבת לעשות. אחרי שני בנים חשבתי שזה מספיק ואז משהו התערער בי ובהחלטה ופתאום רציתי עוד ילד. שני ילדים נראה היה לי ממש מעט. לא אלאה אתכם בסיפורים עצובים כי זו לא המטרה אבל גם אני כמו הרבה נשים עברתי לידה שקטה ועוד הפלה וזה רק חיזק אותי יותר מתמיד שאני חייבת עוד ילד. ואז הגיע נוביק המהמם שלי, עם הפרש של 12 שנה מהבכור ו – 7 שנים מהאמצעי, כך שהוא היה די תינוק המחמד של כל הבית.
יש לי קשר מיוחד ומעולה עם כל אחד משלושת הבנים שלי, אבל עם נוביק זה קשר מיוחד ואחר. הוא עדיין גר בבית, יש לנו "שפה" משלנו שרק אנחנו מבינים ויש לנו אהבה גדולה משותפת וזאת אהבת הבישול והאפייה. האהבות הכי גדולות של נוביק זה בשרים טובים על המנגל ופיצות שוות. הוא חוקר את נושא הבשר והפיצות בכל דרך אפשרית, עושה ניסיונות ובלגאן במטבח, אבלללל בכל פעם משתפר ומפתיע אותי יותר ויותר כמה שהיד שלו מדוייקת. זו רק הפיצה הראשונה בסדרה של פיצות שנוביק מכין, כל פעם בגרסה אחרת, כך שיש למה לצפות.
אם ניקח בחשבון שבשנה האחרונה כמעט כל מוצ"ש נוביק הכין פיצות, אז תבינו שיש לו ברזומה קילומטראז' ארוך של בצקי פיצה שונים ומגוונים ובכל פעם הוא מחדד ומשתפר יותר ויותר. מבחינתי, מזמן הוא כבר הגיע לבצק המושלם, אבל הוא פרפקציוניסט וביקורתי ורוצה להיות יותר מושלם ממושלם (מעניין מאיפה קיבל את התכונה הזאת 🙂 :))) אז כדי לשדרג את הבצקים בעוד כמה רמות, קנינו טאבון (יהההה) והוא הספיק לעבוד קצת לפני שהגיע החורף.
נתחיל עם כמה טיפים להכנת פיצה בסגנון דטרוייט מושלמתקמח: דבר ראשון והכי חשוב – תקנו קמח ייעודי לפיצה של חברה טובה. הקמח הוא רכיב קריטי בהכנת מאפים באופן כללי ובטח כשמדובר בבצקים שאנחנו רוצים שיהיו במרקם מסויים. אני קונה קמח שמיובא מאיטליה והוא ייעודי לפיצות, יש אותו בסניפי טיב טעם וקשת טעמים.
הבצק: מכינים את הבצק במיקסר אבל אפשר בהחלט ללוש בידיים. זמן הלישה לפחות 15 דקות כדי לקבל בצק גמיש ועשיר בגלוטן.
רוטב: לרטבים אני משתמשת בעגבניות מרוסקות מקופסת שימורים של חברת mutti שבעיני היא הכי טובה. לדברי נוביק (ואם נוביק אומר אז הוא יודע!) שעוקב באדיקות אחרי תכניות בישול מכל העולם, העגבניות מקופסאות השימורים הן עגבניות שהגיעו לבשלות מוחלטת עוד לפני שנקטפו ולכן הן העגבניות הטובות ביותר, לעומת עגבניות טריות שאנחנו קונים בסופר או בשווקים, שהן נקטפות ירוקות , נשמרות בקירור והופכות לאדומות אחרי הקטיף.
תבנית: את הפיצה הזו, בסגנון דטרוייט, אופים בתבנית ברזל שמוליכה חום טוב. במקור השתמשו במגשים שהיו מיועדים לאחסון של חלקי מכוניות ששימשו לתעשיית הרכב שהייתה מאוד נפוצה אז בדטרוייט.
תוספות: אפשר לשים איזה תוספת שאוהבים, במקרה הזה שמנו פלפל ירוק מתוק חתוך לריבועים ופטריות שמפיניון טריות פרוסות.
גבינות: בפיצה המקורית משתמשים בארצות הברית בגבינה שנקראת brik cheese שמגיעה מויסקונסין ולא ניתן למצוא אותה בארץ. בפיצה הזו ערבבנו כמה סוגי גבינות שנתנו לנו תוצאה מעולה: מוצרלה, צ'דר לבן תוצרת אנגלייה וגבינה צהובה רגילה.
הפיצה הזו היא בסגנון דטרוייט. מה מיוחד בה? טוב ששאלתם 🙂 היא נאפית בתוך תבנית ברזל טובה שמוליכה חום מעולה. תבנית חד פעמית לא תעבוד פה! אם בדרך כלל מניחים קודם את הרוטב ורק אחר כך את הגבינה והתוספות, פה זה הפוך -מגררים את המוצרלה על הבצק, מערבבים את הגבינות האחרות עם התוספות ומפזרים מעל המוצרלה, ומעל מניחים את הרוטב בשלוש שורות. בקיצור, אתם הולכים לגלות את האהבה החדשה שלכם – פיצה בתבנית מלבנית, שמנמנה, עסיסית וטעימה בטירוף, רכה במרכז וקריספית בקצוות.
משמנים היטב את התבנית בשמן זית, האפייה על חום גבוה מעין מטגנת את הבצק והשוליים מתקבלים קריספיים והמרכז רך יותר.
פיצה של נוביק בסגנון דטרוייט
לפני שמתחילים
- הפיצה הזו יוצאת שמנמנה כי היא נאפית בתוך תבנית. חובה לאפות בתבנית ברזל. זה לא יעבוד עם תבנית חד פעמית.
- מכינים את הרוטב לפחות שעה מראש ונותנים לו לקלוט את התבלינים והטעמים ולהתקרר טוב טוב. רוטב חם יהרוס את מרקם הבצק.
- האפייה של הפיצה היא קצת טריקית. קודם מניחים 5 דקות על בסיס התנור כדי שהיא תקבל קראסט בבסיס, מעבירים לאמצע, על רשת לעוד כ – 15 דקות ואז במידת הצורך מעבירים למצב גריל לעוד 3-4 דקות כדי להשחים את הגבינות. כל תנור אופה שונה ולכן זמני האפייה הם המלצה בלבד. תעקבו אחרי זמני התנור שלכם.
מצרכים לשתי פיצות בתבנית מלבנית בגודל 30*40 ס"מ
- 600 גרם קמח ייעודי לפיצה
- 1 כף שטוחה שמרים יבשים (10 גרם)
- 1 כף סוכר (10 גרם)
- 450 מ"ל מים
- 3 כפיות מלח (18 גרם)
- למריחה: שמן זית בנדיבות (הסבר בהמשך)
רוטב עגבניות
- 1/4 כוס שמן זית
- 2-3 שיני שום פרוסות דק
- 1 כפית אורגנו יבש
- מעט צ'ילי שאטה יבש
- 1 כפית שום גבישי
- מלח
- 1 פחית עגבניות מרוסקות של mutti
תוספות
- 1 קופסת פטריות טריות פרוסות + 2 פלפלים ירוקים גדולים מתוקים חתוכים לקוביות.
גבינות
- 200 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
- 200 גרם גבינת צ'דר לבן תוצרת אנגלייה
- 200 גרם גבינה צהובה רגילה (גלבוע או עמק)
אופן הכנה
מכינים את הבצק: שמים בקערת המיקסר קמח, שמרים וסוכר ומערבבים. מתחילים ללוש על מהירות נמוכה תוך כדי הוספת מים. לשים 10 דקות, מוסיפים מלח ולשים עוד 10 דקות. הבצק יוצא גמיש מאוד ומעט דביק.
מחלקים את הבצק לשניים ומשטחים מייד בתבניות אפייה מברזל. אם הבצק מתנגד בהתחלה, מניחים לו ל- 5 דקות ומשטחים שוב.
מתפיחים את הבצק כשעה.
רוטב עגבניות: מטגנים קלות שום בשמן זית מוסיפים את התבלינים ומטגנים מעט גם אותם כדי לפתוח להם את הטעמים. מוסיפים את רוטב העגבניות מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים כ-10 עד 15 דקות עד שהרוטב מעט מצטמצם. מכבים את האש ונותנים לו להתקרר לגמרי! רוטב חם יהרוס את הבצק.
תוספות: חותכים לקוביות את הפלפל הירוק ופורסים את הפטריות. מניחים בקערית.
גבינות: חותכים לקוביות את הגבינה הצהובה ואת גבינת הצ'דר ומערבבים עם הפטריות והפלפל הירוק.
הרכבת הפיצות
מחממים תנור לחום הכי גבוה שיש לכם. אני ממליצה להדליק את התנור חצי שעה אחרי הכנת הבצק כי לוקח לתנור להתחמם טוב לפחות חצי שעה.
מגררים את המוצרלה על הבצק, את הגבינות עם הפלפל הירוק והפטריות מניחים על המוצרלה. מורחים שלוש שורות של רוטב מעל הגבינות והתוספות (ראו תמונות).
אפייה
האפייה של הפיצה הזו היא קצת טריקית: קודם מניחים 5 דקות על בסיס התנור (בלי רשת) כדי שהיא תקבל קראסט בתחתית, מעבירים לאמצע התנור על רשת לעוד כ – 15 דקות ואז במידת הצורך מעבירים למצב גריל לעוד 3-4 דקות כדי להשחים את הגבינות. כל תנור אופה שונה ולכן זמני האפייה הם המלצה בלבד. תעקבו אחרי זמני התנור שלכם.
הפיצה יוצאת קריספית בתחתית ובקצוות ורכה במרכז. הפיצה הכי טעימה שאכלתי אי פעם!!
יעבוד גם באפיה בטאבון?
לא מתאימה לטאבון
באיזה מקסר נוביל משתמש
היי אורה,
יש לנו בבית מלוש מקצועי
בדיוק מכינה את הפיצה, אחרי שהתנור חומם למקסימום (250 מעלות) זו הטמפרטורה שאופים את הפיצה לאורך כל התהליך ? תודה
היי כנרת,
מה שכתוב במתכון בדיוק. מקווה שהסתדרת
ואוו!!! יצא מדהים, הילדים קצת התווכחו אם זה פיצה או פוקאצה או מאפה… למי איכפת… התענגתי על כל ביס!!! תודה!!!
איזה כייף. שמחה שאהבתם
שאלה: יש לי רק קמח רגיל לא פיצה…. כדאי לנסות בכל זאת?
אין בעייה עם קמח רגיל
ואאו!!! יצא מעולה!! חוסל בשניות!!
איזה כייף לשמוע. תודהה