פיצות אישיות מטריפות שמכינים במחבת שקעים שמיועדת לפנקייקים. יוצואת פיצות יפהפיות וטעימות בטירוף. המחבת תוחמת את הבצק והוא יוצא גבוה ואוורירי במיוחד
טוב תקשיבו שזה יצא היסטרי ברמות!! הכנתי פיצות אישיות במחבת שקעים של מגנוס שמשמשת בדרך כלל לפנקייקים ופשטידות וזה יצא כל כך יפהההה וטעים. התכוונתי בכלל להכין את הלחם קיפולים שלי, אבל אז התחשק לנו פיצה והמחבת הייתה בחוץ כי התכוונתי להכין גם פנקייקים, מבינים מה קרה? פשוט ראיתי בדימיון בדיוק את הפיצות המהממות האלה בתוך המחבת המושלמת וזה יצא בולללל כמו שדימיינתי.
היכנסו פה לרכישה – כל האתר של מגנוס וגם המחבת שקעים המעולה בהנחה שווה בהזנת קוד קופון: yehudit
הבצק הוא בצק עבה אבל אוורירי וקריספי בחלק התחתון וזה פשוט טעים. זה לא פיצה רגילה, זה משהו אחר וזה כל כך טעים שאני הולכת לאמץ את זה ויש לי עוד מלא רעיונות למחבת פנקייקים. ואיך הכנסתי את המחבת לתנור עם הידית עץ? פשוט עטפתי אותה בנייר כסף.
פיצות אישיות מטריפות שמכינים במחבת פנקייקים
היכנסו פה לצפייה בתהליך ההכנה של הפיצות באינסטגרם שלי
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- היכנסו פה לרכישה – כל האתר של מגנוס וגם המחבת שקעים המעולה בהנחה מיוחדת בהזנת קוד קופון: yehudit (שימו לב שההנחה אינה קבועה אלא רק מספר פעמים בחודש).
- הבצק הוא הבצק שאני מכינה ללחם קיפולים שלי, רק עם כמות שונה של שמרים כי בכל זאת חורף וגם ככה לוקח לבצק מלא זמן לתפוח.
- הבצק צריך להיות לילה במקרר, כך שמכינים אותו יום מראש. הוא נשמר מצויין גם יומיים במקרר בקופסא סגורה.
- אפשר כמובן לשים כל תוספת שאוהבים.
- הפיצות עוברות הקפאה מעולה. ניתן להקפיא עד שבועיים ולחמם בתנור על חום של 170 מעלות כשרוצים לאכול. שמים את הפיצה כשהיא קפואה בתנור ורק אז מדליקים לחימום. הפיצה תפשיר לאט לאט יחד עם העלייה של חום התנור וכשהוא יהיה חם היא תחזור לעצמה לחלוטין ותהיה קריספית ורכה ואוורירית בו זמנית..
מצרכים ל – 17 פיצות אישיות
לבצק
- 1 ק"ג קמח מנופה (השתמשתי בקמח שטיבל 405)
- 10 גרם שמרים יבשים (1 כף)
- 750 מ"ל/גרם מים
- 30 גרם מלח (1.5 כפות)
- לקימוח: קמח סמולינה
רוטב עגבניות
- 1 קופסת שימורי עגבניות מרוסקות (של mutti)
- 3 שיני שום פרוסות דק דק
- 2 כפות שמן זית
- מלח לפי הטעם
תוספות לפיצות
- 200 גרם גבינה צהובה מגוררת (עמק/גלבוע וכו')
- 300 גרם מוצרלה מגוררת
- 100 גרם זיתי קלמטה מגולענים
אופן הכנה
מכינים את הבצק: שמים קמח, שמרים, מלח ומים בקערה ומערבבים את הבצק עם הידיים רק עד שהוא מאוחד. הבצק דביק ולא יפה וזה בסדר. מכסים עם ניילון ומשאירים להתפחה של שעה וחצי. אחרי שעה וחצי עושים קיפול ראשון ומתפיחים שעה וחצי. חוזרים על פעולת הקיפולים והמנוחה עוד פעמיים. מעבירים את הבצק לקופסא גדולה או קערה עם מכסה ומעבירים למקרר. סך הכל עושים 3 סשנים של קיפולים והתפחות ואז למקרר לכל הלילה ואפשר להשאיר גם יומיים במקרר.
מכינים פיצות אישיות: מחממים את התנור לחום של 250 מעלות. מקמחים משטח עבודה עם קמח סמולינה ומעבירים אליו את הבצק מבלי להוריד לו את הנפח. מקמחים גם את החלק העליון של הבצק ומחלקים אותו לחתיכות במשקל 100 גרם, סך הכל 17 חתיכות. מעצבים קלות ממש לכדורים ומניחים אותם בתבנית מקומחת היטב בקמח סמולינה. לא מתפיחים ולא מחכים! משטחים כל כדור בצק בשקעי המחבת, בכל פעם 4 כדורים. בעזרת האצבעות יוצרים גומה במרכז ומעין דפנות גבוהות יותר. לתוך הגומה שמים כף נדיבה של רוטב עגבניות, גבינות וזיתים. עוטפים את הידית של המחבת בנייר כסף ומעבירים לאפייה של 13-15 דקות. על מנת לקבל פיצה קריספית גם בחלק התחתון מעבירים את המחבת לתחתית התנור לעוד 5 דקות אפייה. מוציאים מהתנור ומעבירים את הפיצות לצלחת הגשה. מקררים את התבנית 5 דקות ועושים סיבוב נוסף של פיצות. אפשר להכין את כל הפיצות מראש ולחמם לפני ההגשה. אפשר גם להקפיא עד שבועיים ולחמם לפני ההגשה.זה נשאר טעים מאוד גם אחרי הקפאה.
בתאבון!
להקפיא עד שבועיים מראש בלי גבינה ותוספות או ששמים הכול מקפיאים ומחממים שוב
את הכל ולחמם
הי יהודית.ניסיתי לקנות את המחבת באמצעות הקופון שנתת .המחבת עולה 179₪ ההנחה התקבלה ונרשם 61₪ אבל משום מה ההנחה לא יורדת בתשלום .
חבל.
זה יורד ומוסיף לך משלוח. מעל 249 משלוח חינם