השבלולים הכי טעימים שתכינו. שבלולי פיצה מושלמים שאני מכינה מבצק הפיצה המהיר שלי שעובר שדרוג מטורף עם קיפולי חמאה. מתקבלים שבלולים עם מרקם מתפצפץ של עלעלים קטנטנים וטעם מושלם
שבלולי פיצה הכי טעימים שתכינו! אני מרשה לעצמי לומר את המשפט הזה כי באמת שאין דברים כאלו ואחרי שתכינו אתם תסכימו איתי. זה מתכון שלי שאני מכינה כבר המון המון שנים, אפשר לומר אפילו 30 שנה (מה???) OMG
קיצר, אני מכינה את הבצק המהיר שלי לפיצה, מורחת אותו בחמאה ועושה לו קיפולים שאחרי האפייה יוצרים עלעלים קטנים ומתפצפצים, ממש כמו בצק עלים עדין.
אחרי מנוחה קצרה יחסית אני מורחת ברוטב עגבניות ושמה תוספות שאנחנו אוהבים, מגלגלת לרולדה ופורסת. יוצאים שבלולים מהממים שאני מתפיחה ואופה והם נחטפים בשנייה.
יוצאים שבלולים הכי טעימים שתכינו
שבלולי פיצה מהירי הכנה טעימים במיוחד
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- הסוד של הבצק הזה שהוא מהיר יחסית זה שימוש במים חמימים שמזרזים את ההתפחה.
- אפשר להכין את הבצק יום מראש, לשמור במקרר ולהכין למחרת את השבלולים.
- הכנתי את הפיצות בתבניות אמאיל בגדלים שונים. אפשר להכין גם בתבנית תנור רגילה.
- אם נשאר רוטב עגבניות, אפשר להקפיא לשימוש אחר.
חומרים לשתי תבניות אמאיל – קוטר 26 ס"מ ו – 20 ס"מ
לבצק
- 1/2 קילו קמח
- 1 כף שמרים יבשים (10 גרם)
- 1/4 כוס שמן זית (50 גרם)
- 2.5 כפיות מלח (15 גרם)
- 280 גרם מים חמימים (כן, לא פושרים)
- למריחה על הבצק: 100 גרם חמאה רכה
לרוטב עגבניות
- 1 קופסת שימורי עגבניות של Mutti
- 2 שיני שום כתושות
- 2 כפות שמן זית
- מלח
תוספת פטריות
- 1 קופסת פטריות שמפיניון טריות
- 1 כף שמן זית
- 50 גרם חמאה
- 1 שן שום כתושה
- מלח ים אטלנטי
- קורט פלפל שחור
- 2 גבעולי אורגנו טרי
וגם
- 300 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
- 100 גרם גבינה צהובה מגוררת
- 150 גרם זיתים פרוסים
- עלי בזיליקום טריים
אופן הכנה
מכינים בצק: אפשר להכין את הבצק ידנית אן במיקסר עם וו לישה. שמים בקערת המיקסר את הקמח והשמרים ומערבבים. מוסיפים שמן ומתחילים ללוש על מהירות נמוכה. מוסיפים מים בהדרגה, מוסיפים מלח וממשיכים ללוש עוד 5-7 דקות עד שמתקבל בצק רך וגמיש, נוח מאוד לעבודה. מכסים את הבצק ומתפיחים במקום חמים 1/2 שעה. אחרי 1/2 שעה מרדדים את הבצק לעלה מלבני בעובי 1/2 ס"מ ומורחים את החמאה על כל שטח הבצק. מקפלים ומעבירים למקרר לשעה וחצי או למקפיא לחצי שעה.(תיעזרו בתמונות למעלה ובסרטון שלי באינסטגרם כדי להבין איך מקפלים). מוציאים מהמקרר או מהמקפיא ועושים שוב את הקיפולים, רק הפעם בלי למרוח חמאה. מעבירים שוב למקרר לשעה וחצי או למקפיא לחצי שעה והבצק מוכן לעבודה.
מכינים רוטב עגבניות: מערבבים יחד את העגבניות עם השום, השמן והמלח ושומרים במקרר עד לשימוש.
מכינים תוספת פטריות: פורסים את הפטריות. מחממים שמן זית במחבת ומוסיפים אליו את הפטריות והחמאה. מערבבים כמה דקות עד שהפטריות מתחילות לאבד מעט את הנפח, מתבלים במלח ופלפל שחור ומוסיפים 2 גבעולי אורגנו טרי. מטגנים עוד 2 דקות ומעבירים לקערה.
מכינים שבלולים: מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ. מורחים על כל שטח הבצק רוטב עגבניות, מניחים פטריות וזיתים, מפזרים גבינות, מניחים עלי בזיליקום טריים ומגלגלים לרולדה שמנמנה. עם סכין טובה וחדה פורסים את הבצק לפרוסות בעובי של כ- 4 ס"מ ומניחים בתבנית עם מרווחים של 2 ס"מ. מתפיחים 50-60 דקות או עד שהשבלולים תופחים פי 1.5 מגודלם. מחממים תנור לחום של 200 מעלות. אופים כ 20-30 דקות עד שהפיצות מוכנות וזהובות למראה.
היי יהודית, זה נראה פיגוז ואני רוצה להכין לצאת הצום.. אפשר לשאול איזה פחית מוטי שמת פה? עגבניות קצוצות דק?
אני חוששת שסתם רוטב עגבניות שאכין יהיה דליל מדי
תודה!
מקווה שהסתדרת. אפשר לסנן את העגבניות. זה יוצא מצויין ואת יכולה גם להכין רוטב מבושל
אפשר להקפיא לפני האפיה ?
כן אבל לא לשבועיים מקסימום וגם זה רק אחרי התפחה של 1/2 שעה. ואז מוציאים, מתפיחים עד שממש תפוח ואופים. אפשר להקפיא אחרי חצי אפייה זה עדיף.
היי יהודית, נראה ממש טוב!
אחרי שאני מקפלת פעם ראשונה את הבצק ומכניסה למקפיא
מוצאים ומרדדים עוד פעם ואז מקפלים שוב?
רק רוצה לדעת שהבנתי נכון
תודה
אכן כן
היי יהודית, ניסיתי את המתכון ויצא לי גושי חמאה בתוך הבצק ולא משהו חלק ואחיד. תוכלי להגיד לי איפה טעיתי?
היי דניאל,
כנראה עבדת עם חמאה קרה ולא רכה כמו שכתוב במתכון
זה נראה מעולה, וממש מתחשק להכין. אבל איך זה מהיר הכנה?
תודה נטע,
הכל מהיר הכנה יחסית. בצק פיצה שמוכן לעבודה תוך חצי שעה זה מהיר וקיפולים בזמן כזה זה מהיר מאוד והתוצאה מושלמת. הכל יחסי וזה בהחלט מהיר מאוד ביחס לתוצאה