פסטה חרוכה קלות עם שמן זית, שום, גרידת לימון ופרמזן. פסטה קלילה וטעימה במיוחד, לא כבדה או מכבידה, לא מושחתת אבל טעימה מאוד מאוד ומתאימה לימים שאנחנו רוצים לאכול קליל יותר


אחת הפסטות הכי אהובות עלי זאת הפסטה הזאת. היא קלילה ופשוטה להכנה ובעיני כל כך טעימה שאני יכולה לאכול ממנה כמה מנות כשהיא חמה. סך הכל מבשלים פסטה טובה ואיכותית לפי הוראות היצרן אבל 3 דקות פחות ממה שכתוב כי הפסטה ממשיכה להתבשל עוד קצת ברוטב. בינתיים במחבת מכינים את הרוטב שהוא הכי פשוט בעולם ומשלבים את הפסטה. עכשיו, אם רוצים אותה קצת חרוכה אז מגבירים להבה ונותנים לה צריבה טובה ואם מעדיפים לא חרוכה אז מערבבים 2-3 דקות ברוטב רק עד שהוא נספג בפסטה. אני אוהבת מאוד את החלקים החרוכים אז מי שכמוני אוהבת אוכל קריספי, תנו לה את הזמן שלה על להבה גבוהה עד שתיחרך קצת.

פסטה חרוכה עם שמן זית, שום, לימון ופרמזן
לפני שמתחילים
מצרכים
- 1 חבילת פסטה איכותית (מומלץ תוצרת איטליה)
- 1/3 כוס שמן זית
- 4 שיני שום
- 1/2 כפית מלח ים אטלנטי
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 3 מצקות מי פסטה רותחים
- גרידת לימון מלימון שלם
- 10 עלי בזיליקום טרי
- פרמזן – כמה שאוהבים
אופן הכנה
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן שכתובים על האריזה פחות 3 דקות ממה שכתוב כי הפסטה תמשיך להתבשל ברוטב. במקביל מתחילים להכין את הרוטב: מחממים שמן זית במחבת רחבה, כותשים את השום, מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים כל הזמן כדי שהשום לא יישרף. כשהפסטה מוכנה מסננים אותה ושומרים חלק מהמים. שמים במחבת 3 מצקות מי פסטה ומוסיפים את הפסטה הכמעט מוכנה. מגררים לימון, שמים עלי בזיליקום ומערבבים. בשלב הזה אם רוצים פסטה מעט חרוכה סוגרים את המחבת ונותנים לפסטה כמה דקות בישול ומערבבים. אם היא נדבקת למחבת משחררים אותה עם מרית. ממשיכים כך עד שנראה לכם שהיא מספיק חרוכה. אם רוצים פסטה לא חרוכה – מערבבים את הפסטה כל הזמן עד שהיא סופחת את כל הנוזלים ומגישים. מעבירים לצלחות, מגררים עוד קצת לימון ופרמזן – כמה שאוהבים וכמה שיותר, יותר טעים.
בתאבון!