פסטה הכי קלה ופשוטה להכנה וגם אחת הטעימות בעיני. עגבניות שרי חצויות, פלפל חריף, שום, טימין וזיתי קלמטה. יותר מזה לא צריך! הפסטה יוצאת טעימה מאוד ורעננה
אני אוהבת את הפסטות שלי פרשיות, רעננות כאלה. אלה עם הרסק עגבניות לא עושות לי את זה וגם כשאכין פסטה ברוטב עגבניות זה יהיה תמיד עם עגבניות טריות או PASATA של Mutti שזה מחית עגבניות טעימות ומעולות אפילו יותר מהטריות שמוכרים לנו בסופר.
את הפסטה הכנתי בווק המעולה של מגנוס.
כל האתר של מגנוס בהנחה שווה בהזנת קוד קופון: Yehudit
אז הכנתי פסטה עם עגבניות שרי תמר שאני מאוד אוהבת, שום, פלפל חריף וטימין וזהו! אה ומלח, פלפל ומי פסטה וזהו! וזה יוצא טעים בטירוף ואין צורך בשום דבר נוסף. כמובן שמשתמשים בפסטה איטלקית איכותית ולא פסטה פושטית כי יש הבדל מהותי במרקם ובטעם.
פסטה עם עגבניות שרי וזיתי קלמטה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- תשתמשו בפסטה איכותית כי המרקם והטעם תלויים בסוג הפסטה לא פחות מאשר בתיבול.
- כשמכינים פסטה הרוטב תמיד יחכה לפסטה ולא להפך.
- ניתן לרכוש גם את הווק של מגנוס בהנחה שווה בהזנת קוד קופון: yehudit. כנסו פה לרכישה
מצרכים לרוטב
- 800 גרם עגבניות שרי תמר
- 1 פלפל חריף ירוק
- 5 שיני שום
- 6-7 ענפי טימין טריים
- 100 גרם זיתי קלמטה מגולענים
- 1/3 כוס שמן זית
- כ – 1.5 כפיות מלח ים אטלנטי
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 500 גרם פסטה
- 1 כוס מי פסטה
אופן הכנה
מכינים את הירקות: חוצים לשניים את העגבניות. פורסים את הפלפל לפרוסות. פורסים את השום לפרוסות דקיקות.
מכינים את הרוטב: מחממים שמן זית בווק או מחבת גדולה ומוסיפים את העגבניות, הפלפל החריף, השום והטימין וצורבים על להבה גבוה למשך כ – 7-10 דקות עד שהעגבניות מתחילות לאבד מעט מהנפח. מוסיפים את הזיתים, המלח והפלפל וממשיכים לבשל עוד 15-20 דקות עד שניתן למעוך קלות את העגבניות. מועכים עם מרית סיליקון בעדינות, אין צורך לרסק עד הסוף. בשלב הזה מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן אבל לא עד הסוף אלא פחות 2-3 דקות. הפסטה תמשיך להתבשל ברוטב. כשהפסטה מוכנה מעבירים כוס אחת של מי פסטה רותחים לרוטב ואת השאר מסננים. מוסיפים את הפסטה לרוטב מייד, מערבבים וממשיכים לבשל על להבה בינונית תוך ערבוב מתמיד עוד 2-3 דקות עד שהפסטה מוכנה ועטופה היטב ברוטב.
בתאבון!