פתיתים אחד אחד. לכאורה זה אמור להיות קל ופשוט, אבל מסתבר שהמון אנשים לא יודעים להכין פתיתים שיוצאים עסיסיים ואחד אחד. אז מה הסוד?
פתיתים. לכאורה הכי קלים להכנה… ולמה לכאורה? כי הרבה פעמים אני רואה אנשים שמכינים פתיתים שיוצאים להם גושיים או סתם חסרי טעם. אז מה הסוד? לא כזה סוד אבל בכל זאת…אני בטוחה שיש כאלה שלא יודעים למה הפתיתים נדבקים להם לגוש אחד במקום לצאת רכים ונימוחים אחד אחד.
שמן ומים- זה כל הסוד. שני ניגודים שהכמות המדוייקת שלהם כל כך חשובה להצלחה. פתיתים, בדיוק כמו אורז אוהבים שמן. השמן עוטף את הגרגרים בשומן שמשאיר אותם אחרי הבישול רכים ולא דבוקים. כמות המים אצלי בפתיתים (וגם באורז) היא מעין כלל אצבע – לא משנה איזו כמות של פתיתים אני אכין, תמיד תמיד אחרי שלב טיגון הבצל והפתיתים אני מוסיפה מים רותחים עד כדי כיסוי הפתיתים ועוד כוס אחת, מתבלת במלח ופלפל, מנמיכה את הלהבה למינימום, סוגרת את הסיר לכ- 20-30 דקות, פותחת, מערבבת עם מזלג, סוגרת את הסיר ומכבה את הגז. את הטעם מקבלים הפתיתים משמן זית שבו אני מטגנת את הבצל עד להזהבה.
פתיתים אחד אחד
- 1 שקית פתיתים
- ¼ כוס שמן זית (או כמות שתכסה את תחתית הסיר)
- 1 בצל גדול קלוף וקצוץ לקוביות קטנטנות
- מלח
- ½ כפית פלפל שחור
- מים רותחים (הסבר לגבי הכמות באופן ההכנה)
אופן הכנה
- לחמם בסיר רחב שמן זית ולטגן את הבצל על אש קטנה עד להזהבה קלה.
- להוסיף את הפתיתים ולטגן כמה דקות תוך ערבוב.
- לתבל במלח ופלפל שחור ולהוסיף מים רותחים עד כדי כיסוי הפתיתים ועוד כוס אחת.
- לערבב את הפתיתים, לטעום את המים כדי לוודא שלא חסר מלח (המים צריכים להיות מלוחים קצת יותר ממה שצריך).
- סוגרים את הסיר, מנמיכים את הלהבה לאש הכי נמוכה שיש בגז (אני שמה מתחת לסיר מעין פלטה עגולה מבודדת כדי שהפתיתים יתבשלו על מעין אדים ולא אש ישירה).
- מבשלים כך 20-30 דקות. מציצים כדי לבדוק שהמים התאדו והפתיתים נראים רכים ומוכנים.
- מכבים את הגז, הופכים את הפתיתים עם מזלג, סוגרים את הסיר חזרה עד להגשה.
בשמחה
סוף סוף פתיתים שלא נדבקים! תודה רבה!!
תודה רבה
יישר כח /חזק וברוך/תודה
(מחקי את המיותר)
הבצל לא סופח מים. לך בדיוק לפי ההוראות ותשים מספיק שמן. בהצלחה
מראש סליחה על שאלת קיטבג נוספת…
כתבת להיות מדוקים בכמויות.
ובכן אם אני מתגן את הפתיתים ביחד עם בצל אני שם את אותה כמות מים?
גם הבצל סופח אליו מים, על חשבון הפתיתים?
או שכדאי לטגן בצל חוד ופתיתים לחוד?
לקנות פתיתים של חברה טובה ומוכרת. הכמות של המים חשובה. מים רותחים ולא קרים. תכין לפי מה שכתבתי ותעדכן. זה תמיד מצליח
שבוע טוב.
בעצמך כתבת שזה סוד ידוע. אלא שלפעמים אני מטגן את הבצל והפתיתים ובכל זאת יוצא גוש או עיסה.
עיצות יתקבלו בברכה
שבוע טוב