פתיתים אחד אחד. לכאורה זה אמור להיות קל ופשוט, אבל מסתבר שהמון אנשים לא יודעים להכין פתיתים שיוצאים עסיסיים ואחד אחד. אז מה הסוד?
פתיתים, לכאורה הכי קלים להכנה ולמה לכאורה? כי הרבה פעמים אני רואה אנשים שמכינים פתיתים שיוצאים להם גושיים או סתם חסרי טעם. אז מה הסוד? לא כזה סוד אבל בכל זאת אני בטוחה שיש כאלה שלא יודעים למה הפתיתים נדבקים להם לגוש אחד במקום לצאת רכים ונימוחים אחד אחד.
אז מה הסוד?
שמן ומים- זה כל הסוד. שני ניגודים שהכמות המדוייקת שלהם כל כך חשובה להצלחה. פתיתים, בדיוק כמו אורז אוהבים שמן. השמן עוטף את הגרגרים בשומן שמשאיר אותם אחרי הבישול רכים ולא דבוקים. כמות המים אצלי בפתיתים היא מעין כלל אצבע – לא משנה איזו כמות של פתיתים אני אכין, אחרי שלב טיגון הבצל והפתיתים אני מתבלת במלח ופלפל, מוסיפה מים רותחים עד כדי כיסוי הפתיתים ועוד כוס אחת, מנמיכה את הלהבה למינימום, סוגרת את הסיר לכ- 20-30 דקות, פותחת, מערבבת עם מזלג, סוגרת את הסיר ומכבה את הגז. את הטעם מקבלים הפתיתים משמן הזית שבו אני מטגנת את הבצל עד להזהבה.
פתיתים אחד אחד
לפני שמתחילים
- 1 שקית פתיתים
- 1/3 כוס שמן זית (או כמות שתכסה את תחתית הסיר)
- 1 בצל גדול קלוף וקצוץ לקוביות קטנטנות
- 1 כף שטוחה מלח
- ½ כפית פלפל לבן/שחור
- מים רותחים (הסבר לגבי הכמות באופן ההכנה)
אופן הכנה
מחממים בסיר רחב נונסטיק שמן זית ומטגנים את הבצל על אש קטנה עד להזהבה טובה. מוסיפים את הפתיתים ומטגנים כמה דקות תוך ערבוב. מתבלים במלח ופלפל שחור/לבן. מוזגים מים רותחים עד כדי כיסוי הפתיתים ועוד כוס אחת בדיוק. מערבבים, טועמים את המים כדי לוודא שלא חסר מלח (המים צריכים להיות מלוחים קצת יותר ממה שצריך). סוגרים את הסיר, מנמיכים את הלהבה לאש הכי נמוכה שיש בגז (אני שמה מתחת לסיר מעין פלטה עגולה מבודדת כדי שהפתיתים יתבשלו על מעין אדים ולא אש ישירה). מבשלים כך 20-30 דקות. מציצים כדי לבדוק שהמים התאדו והפתיתים נראים רכים ומוכנים. מכבים את הגז, הופכים את הפתיתים עם מזלג, סוגרים את הסיר חזרה עד להגשה.
בתאבון!
בשמחה
סוף סוף פתיתים שלא נדבקים! תודה רבה!!
תודה רבה
יישר כח /חזק וברוך/תודה
(מחקי את המיותר)
הבצל לא סופח מים. לך בדיוק לפי ההוראות ותשים מספיק שמן. בהצלחה
מראש סליחה על שאלת קיטבג נוספת…
כתבת להיות מדוקים בכמויות.
ובכן אם אני מתגן את הפתיתים ביחד עם בצל אני שם את אותה כמות מים?
גם הבצל סופח אליו מים, על חשבון הפתיתים?
או שכדאי לטגן בצל חוד ופתיתים לחוד?
לקנות פתיתים של חברה טובה ומוכרת. הכמות של המים חשובה. מים רותחים ולא קרים. תכין לפי מה שכתבתי ותעדכן. זה תמיד מצליח
שבוע טוב.
בעצמך כתבת שזה סוד ידוע. אלא שלפעמים אני מטגן את הבצל והפתיתים ובכל זאת יוצא גוש או עיסה.
עיצות יתקבלו בברכה
שבוע טוב