עוגת שוקולד בלי שוקולד. ממש כמו שהיו מכינים פעם עוגות שוקולד. הן היו בלי שוקולד ובכל זאת קראו להן עוגת שוקולד. היא עסיסית וטעימה למרות שאין בה שוקולד. אני שמה בה קקאו איכותי שהופך אותה לטעימה לא פחות.
כן, פעם היו מכינים עוגות שוקולד בלי שוקולד וקראו להן עוגות שוקולד, בעצם גם היום אני עדיין רואה אנשים שקוראים לעוגת שוקולד בלי שוקולד עוגת שוקולד 🙂 התבלבלתם?? אני מסבירה:) פעם, מזמן קראו לעוגה הזו עוגה כושית (כן!) ועם השנים והרגישות לכינוי הזה, הפסיקו לקרוא לה בשם הזה וזה עבר לעוגת שוקולד למרות שאין בה טיפת שוקולד.
היום אני כמעט ולא מכינה את העוגה הזו, היא פשוטה לי מידי. ולמה בכל זאת הכנתי אותה? כי חורצ'ק והחצי ביקשו עוגה כמו שהייתי מכינה פעם והאמת למרות שאין בה לא שוקולד ולא חמאה היא ממש ממש טעימה ורכה רכה בזכות השמן שיש בה והכי חשוב לא מתוקה מידי – בדיוק כמו שאני אוהבת.
אני אוהבת להכין את העוגה בתבנית רגילה של התנור, בעיני היא הכי מוצלחת וטעימה כשהיא נמוכה. איך שהיא יוצאת מהתנור חצי התבנית מתחסלת כי פשוט לא מסתפקים בפרוסה אחת אלא אוכלים עוד אחת ועוד אחת במיוחד.
עוגת שוקולד בלי שוקולד
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- זה המתכון הבסיסי והוא טעים מאוד בלי שום תוספת אבל, אם בכל זאת רוצים לשדרג את העוגה אז אפשר להוסיף 2-3 כפות ליקר כלשהו שאוהבים / כוס פצפוצי שוקולד/צימוקים/אגוזים
- במקום כוס שמן שמים חצי כוס שמן וחצי כוס טחינה גולמית, מתקבל טעם עדין של חלבה.
- במקום קרם קוקוס שמים 2 כוסות מים מהברז
- אפשר לצפות את העוגה בגנאש שוקולד: ממסים במיקרוגל 200 גרם שוקולד מריר ומיכל שמנת מתוקה ומוזגים על העוגה.
מצרכים לתבנית תנור בגודל 35*40 ס״מ
- 3 כוסות קמח רגיל (420 גרם)
- 2 שקיות אבקת אפייה (20 גרם)
- 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
- 1 כף אבקת נס קפה 5 גרם)
- 3/4 כוס קקאו הולנדי איכותי (70 גרם)
- 1.5 כוסות סוכר (300 גרם)
- 1/2 כפית מלח (2.5 גרם)
- 1 פחית קרם קוקוס(400 מ״ל)
- 1 כוס שמן (200 גרם)
- 3 ביצים גדולות
אופן הכנה (מצחיק כמה שזה פשוט)
- לחמם תנור לחום של 175 מעלות.
- לשים בקערה בינונית את כל היבשים: קמח, אבקת אפייה,סוכר וניל, נס קפה, קקאו, סוכר ומלח ולערבב עם מטרפה.
- ליצור גומה בתערובת הקמח ולשים בתוכה את כל הרטובים: קרם קוקוס, שמן וביצים.
- בעזרת המטרפה לערבב חצי דקה רק עד שהכל מתאחד לתערובת שוקולדית נוזלית.
- לרפד תבנית בנייר אפייה ולשמן אותו קלות. למזוג את הבלילה לתבנית וליישר בעזרת מרית.
- אופים כ- 15 דקות. לבדוק את מרכז העוגה בעזרת קיסם שהעוגה מוכנה.
- העוגה נשמרת עד 3 ימים מחוץ למקרר ועד שבוע במקרר.
ערב טוב
רציתי לדעת מה הגודל של התבנית
תודה
תבנית תנור סטנדרטית – בערך 40*40
היי רציתי לדעת מה הגודל של התבנית כל אחד והתנור שלו תודה
גודל סטנדרטי זה תנור רגיל לא רחב בערך 40*40
עוגה מעולה אפיתי היום.יצאה עם טעם נדיר.הוספתי 2 כפות יין…תודה על מתכון כל כך פשוט ומאוד מאוד טעים❤️
הכי פשוטה והכי טעימה
תודה על מתכון קל ומעולה
היי חגית,
זאת העוגה שאני מכינה כשאין לי זמן והיא הכי טעימה בעולם
לעוגת שוקולד בלי שוקולד קוראים עוגה כושית
15 דק? זה לא מעט זמן?
אם את אופה בתבנית של תנור זה בדיוק הזמן. עוגה נמוכה אז נאפית מהר
הכמויות האלו יתאימו לתבנית מלבנית רגילה חד פעמית? או שצריך להקטין ? איך אדע כמה?
אין צורך להקטין כמויות. היא פשוט תהיה גבוהה יותר וזמן האפייה יתארך מעט
מהמם.פשוטה. אין סיבה שלא תצליח. עדכני.
עכשיו נכנסה לתנור…מקווה שתצליח 🙂
קמח תופח הוא קמח לבן עם אבקת אפייה. אפשר ואז מוותרים על אבקת האפייה כי יש כבר בקמח.
האם יש אפשרות להתמשבקמח תופח במקום בקמח לבן?