וואפל בלגי או כפי שאני הכרתי או בשם וואפל פלמי שמכינים עם שמרים, ממש כמו הוואפלים המקוריים בבלגיה. הבצק הוא בצק שמרים רך שטובלים בסוכר גבישי. במהלך האפייה במכשיר הוואפלים הסוכר מתקרמל ומתקבלת שכבה קריספית קרמלית טעימה בטירוף


את הוואפל הבלגי שאנחנו נוהגים להכין מבלילה נוזלית עם אבקת אפייה כולם מכירים וכולם אוהבים. למעשה הבלילה עם אבקת האפייה היא וריאציה שהאמריקאים פיתחו מהגרסה הבלגית המקורית שמכינים עם שמרים. הפעם הראשונה שנחשפתי לוואפל עם שמרים הייתה לפני כמה וכמה שנים דרך מישהו שהיה לו דוכן וואפלים בלגיים מקוריים. כל ניסיון לחלץ ממנו מתכון עלה בתוהו והחלטתי לפתח לי מתכון משלי.

אז, לא ידעתי בכלל שבמקור הוואפלים בבלגיה עשויים משמרים והתגלית הלהיבה אותי מאוד. מייד נכנסתי למטבח והתחלתי ניסויים במטרה לפתח לי מתכון משלי. הטעם של הוואפל נשאר לי בזיכרון וידעתי איזה תוצאה אני רוצה להשיג והשגתי! מאז עברו כמה שנים, שכחתי מהוואפל הזה בכלל.
מידי פעם אני עושה סדר בערימות המתכונים שלי שאספתי במהלך השנים ושמורים באי סדר מוחלט בקלסר ענק. אני מוציאה לי כל מיני מתכונים שאני רוצה לשחזר וגם המתכון שאז פיתחתי לוואפלים צץ לי והוצאתי אותו. אני חייבת לציין שלא נצמדתי לאותו מתכון ישן, אלא ערכתי אותו מחדש למתכון עשיר יותר והנה התוצאה.

המוצא המקורי של כל הוואפלים הם בבלגיה, גם הוואפל שנקרא "אמריקאי" מקורו בבלגיה, רק שעבר כמה שינויים והתאמות לקהל האמריקאי שכנראה לא טוב בדחיית סיפוקים ואוהב הכל מהיר. במקור הוואפל הבלגי הותפח עם שמרים ובהמשך כשעשה הגירה לאמריקה, הושמטו השמרים ובמקומם שמו אבקת אפייה וסודה לשתייה שישמשו כחומרי התפחה.

גם בתוך בלגיה עצמה יש שני מחנות של וואפלים – לייז' ובריסל, שתי ערים שלכל אחת מהן סגנון שונה לוואפל הטעים. בבריסל מכינים את הבלילה נוזלית יותר שמניבה וופלים פריכים ואווריריים ואילו לייז' מעדיפים את הבצק מוצק יותר שמייצר וואפל דחוס יותר ועטוף בסוכר גבישי, שזה מה שהכנתי. אני אגב, מכירה אותו שנים בשם וואפל פלמי. הפלמים הם ילידי פלנדריה שהיא אחת משלוש יחידות פדרליות שמרכיבות את בלגיה. פלנדריה נמצאת בחלק הצפוני של בלגיה ומשם השם וואפל פלמי. בקיצור, לא משנה איך תקראו לו, הוא טעים בטירוף ובמרקם מיוחד ושונה ממה שמכירים.

אם הוואפל הבלגי, עם אבקת אפייה יוצא אוורירי מאוד, פה עם השמרים זה יוצא דחוס יותר והסוכר שעוטף את הבצק מתקרמל באפייה והופך את כל החלק החיצוני לקריספי וקרמלי. אני לא בטוחה מה יותר טעים, אם בכלל יש צורך להשוות. שתי הגרסאות טעימות מאוד, פשוט שונות במרקם ובטעם. כחובבת ניסויים במטבח, אני חייבת לנסות הכל ואם מצליח זה כמובן גם נכנס לבלוג.
תוציאו את מכשיר הוואפלים ותתחילו להתפיח בצק כי זה המקור והוא טעים בטירוף

וואפל בלגי שמכינים עם שמרים וסוכר גבישי
לפני שמתחילים
- בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח שלי
- יש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
- רוצים וואפל בלגי בלי שמרים? כנסו כאן.
- הבצק אמור להיות די דביק אבל כזה שניתן לעבוד איתו בקלות.
- סוכר גבישי קונים בחנויות מתמחות באפייה או בחנויות תבלינים מובחרות.
- ניתן להקפיא את הוואפלים המוכנים ולחמם בתנור כשרוצים לאכול.
- אפשר להכין חצי כמות – פשוט מחלקים את הכמויות לחצי.
מצרכים לכמות של 12 וואפלים
- 600 גרם קמח רגיל מנופה
- 1 כף שמרים יבשים (12 גרם)
- 4 כפות סוכר (40 גרם)
- 4 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
- 1/2 כוס חלב פושר (120 מ"ל)
- 1 כפית מחית/תמצית וניל
- 1 כפית מלח (5 גרם)
- 200 גרם חמאה מומסת
- להדבקה על הבצק לפני אפייה: 200-300 גרם סוכר גבישי
אופן הכנה
שמים בקערת המיקסר עם וו לישה קמח, שמרים סוכר, ביצים, חלב ומחית וניל ומתחילים ללוש על מהירות נמוכה במשך 5 דקות, עד שמקבלים בצק אחיד. מוסיפים מלח וחמאה מומסת ולשים כמה דקות עד שמקבלים בצק אחיד ודי דביק. משאירים בקערת המיקסר, מכסים ומתפיחים שעה.
אחרי שעה – מחלקים לכדורים במשקל של 100 גרם ומניחים בצד חצי שעה.
מחממים מכשיר של וואפל בלגי. טובלים כל כדור בצק בגבישי סוכר משני הצדדים, משטחים מעט עם הידיים את הבצק למעין ריבוע בגודל של התבנית שיש לנו במכשיר. מניחים במכשיר ואופים עד להזהבה. במהלך האפייה הסוכר יתקרמל ונקבל שכבה חיצונית קרמלית וקריספית.
מכינים את כל הכדורים באותו אופן.
אפשר להקפיא את הוואפלים מייד אחרי האפייה עד חודש.
ממש לא אמור להיראות ככה.
כל הרעיון בסוכר הגבישי בופל בלגי זה שהסוכר נמס ומתקרמל, הוא לא אמור להישאר לבן
נראה מצוין , אם אין סוכר גבישי .אפשר סוכר רגיל ?
היי טליה
א. זה לא יעמוד בחום הגבוה וייחרך.
ב. זה לא ייתן את אותו מרקם