טארט וניל – ענבים. אני מטורפת על טארטים מכל הסוגים. הבצק הפריך עם המילוי הנימוח והרך עושים לי את זה מאוד. הפעם הכנתי טארט שונה ומפתיע – עם ענבים! יצא אחד הטארטים הטעימים והיפים שהכנתי
אני בן אדם של קייץ! אוהבת שמש, לא כל כך סובלת מהחום, לא ממש מזיעה וישנה רוב הקייץ בלילה עם פוך, למעט ימים חמים במיוחד, אז, אני עדיין עם הפוך אבל עם רגליים שמציצות החוצה :). רק בשנים האחרונות התחלתי ליהנות גם מהחורף ולא לסבול מהגשמים ומזג האוויר הסגרירי, אבל מעולם לא הייתי מאלו שנהנים להיות מתחת לפוך ביום גשום.
הבית שלנו הוא בית של בנים, ארבעה ליתר דיוק כולל החצי ואני הבת היחידה. מעבר לכל ההתמודדות היומיומית שיש (ויש!) ב – לגדל ולחיות עם ארבעה בנים בבית אחד, יש את עניין המיזוג (כן, עניין חשוב מאוד:)). עכשיו, ידוע הוא שלבנים תמיד חם ולבנות תמיד קר, אז גם אצלנו זה ככה – אני מגביהה את הטמפרטורה במזגן והם מנמיכים…אני מגביהה, הם מנמיכים…….עד ש…הם מתייאשים. מה אני יכולה לעשות? קר לי!
פירות של קייץ זה הדבר הכי טעים בעולם! לפחות פעמיים בשבוע אני עושה קניות של פירות וכל ערב, מול הטלוויזיה אני ממלאת קערה בכל סוגי הפירות וקערה נוספת עם אבטיח וכן, הכל מתחסל. אני מעדיפה בעיקר אבטיח, מנגו וענבים והחצי אוהב הכללל. אם יש משהו שקשה לי לעמוד בפניו זה טארטים, כל טארט, אבל הכי אני אוהבת טארטים עם פירות וכבר יצא לי להכין טארטים כמעט עם כל סוגי הפירות חוץ מ….ענבים. בשבוע שעבר בקנייה הדו שבועית של הפירות, נתקלתי בענבים מהממים שממש ממש התחננו שאקנה אותם. גם אתם מתפתים לאכול מהענבים עוד בסופר?? אז איך שטעמתי אותם, גיליתי שהם ללא חרצנים וישר קפצה לי תמונה של טארט ענבים לראש. התאפקתי עוד יומיים, עד יום שישי והכנתי את אחד הטארטים הכי טעימים שיצא לי להכין.
הענבים שנאפים אפייה קצרה יחסית, בתוך בלילת השמנת, שומרים גם על צורתם וגם על המרקם שלהם וזה כל כך טעים. יש את הקראנצ'יות של בצק הטארט, הרכות של קרם הוניל האפוי והתפוצצות של ענבים מתוקים…..
לחצו כאן לכל מתכוני הטארטים שלי
טארט וניל – ענבים
מצרכים לתבנית טארט מלבנית בגודל 20*30 ס"מ
לבסיס בצק פריך
- ¾1 כוסות קמח רגיל (245 גרם)
- 125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- ¼ כוס סוכר
- 1 ביצה
- ½ כפית תמצית וניל
למלית
- 1 מיכל שמנת מתוקה 38% שומן
- 1 גביע יוגורט 3% שומן (200 גרם)
- ¼ כוס סוכר
- ¼ כוס אינסטנט פודינג וניל
- כפית מחית וניל או תוכן של מקל וניל
- 3 ביצים
- 1 כף גדושה קורנפלור
- כ- 2 כוסות ענבים ללא חרצנים – חצי שחורים וחצי ירוקים
אופן הכנה
- הבסיס: שמים במעבד מזון את הקמח, החמאה והסוכר ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה ותמצית וניל ומעבדים כמה שניות רק כדי לאחד את הבצק.
- מקמחים קלות נייר אפייה ומעבירים אליו את הבצק. מקמחים מעט את הבצק ומרדדים למלבן גדול מעט מהתבנית.
- נעזרים בנייר האפייה כדי להעביר את הבצק לתבנית. מהדקים היטב את הבצק לדפנות.
- דוקרים את הבסיס עם מזלג ומקפיאים חצי שעה.
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- אופים את הבסיס 12-15 דקות, עד להזהבה קלה ומוציאים מהתנור.
- המלית: מערבבים יחד בקערה את השמנת המתוקה, היוגורט, הסוכר, הפודינג, מחית הווניל הביצים והקורנפלור ומערבבים היטב.
- מוזגים את הבלילה על הבצק האפוי. מסדרים בשורות את הענבים, פעם ירוק ופעם שחור (רצוי לבחור ענבים גדולים שיבצבצו מהמלית).
- מחזירים את התבנית לתנור ואופים עוד 30-35 דקות עד שהטארט יציבה וזהובה.
- מוציאים מהתנור ומצננים שעה לפני שפורסים.
המתכון משתתף בפרוייקט "מבשלים ביחד" למתכונים של כל האלופים היכנסו כאן:
איזה חגיגה של צבעים.
פוסט יפיפה!
אין כמוך מקסימה!
תודה מקסימה שלי
מקסים אהובה 3>
תודה מקסימה שלי ♥
נראה משגע!
אין כמו ענבים בקיץ. והכי כיף – לאכול אותם ישר מהמקפיא
נכוןןן. כשהיינו ילדים היינו מקפיאים…גם עכשיו הקפאתי מלא. הכי טעים קפוא
הי הלוחשת לאוכל
האתר יפה ומזמין לכן אני מבקשת לצרף אותי לשליחת מתכונים שלך ,כחובבת בישול אשמח להתעדכן.
יום נפלא והטארט ניראה מרענן לקיץ.
תודה.
תודה רבה שולה. שמחה שאת אוהבת. בצד שמאל יש תיבת הרשמה. תכניסי שם את המייל שלך, יישלח לך קישור למייל שתצטרכי לאשר וזהו – כל פעם שאפרסם מתכון את תקבלי ישירות למייל
קייצי, מהמם ומקורי ביותר. שאפו יקירתי!
תודההה אהובית ♥
איזה יופי! רעיון מדליק, כל כך עדין 🙂
תודהההה אהובה ♥
פשוט מהמם וממש עושה חשק!
תודהה אהובה. כייף שאהבת♥
אני ממש לא בן אדם של קיץ. אבל הטארט הזה בהחלט יכול לעזור לי לעבור אותו בשלום, נראה נהדר!
תודההה אורן….שמחה שאהבת