השם מפוצץ הביצוע קל מאוד. שכבות של בצק עלים איכותי כשבין העלים נח לו קרם דיפלומט ונילי טעים טעים. לא להיבהל מהשם של הקרם – זה סה"כ קרם פטיסייר שמועשר בשמנת מתוקה כדי שיהיה מוסי יותר ולא כבד. השיטה של אפיית הבצק היא השוס פה במתכון. אופים את הבצק בין שתי תבניות אפייה שמונעות ממנו לתפוח באפייה. בשיטה הזו אפשר לעשות מילפיי עם 4, 5 ואפילו 6 שכבות בלי בעייה. אני עשיתי עם 3 שכבות אבל בעבר עשיתי כבר עם 4 ו – 5 שכבות בלי בעייה.
השלבים
מצרכים לכמות של כ- 15 עוגות אישיות בגודל של 5*10 ס"מ כל אחת
- 1 ק"ג בצק עלים (רצוי חמאה)
- 2 תבניות תנור באותו גודל
***אני אופה את הבצק כשהוא כבר חתוך לחתיכות בגודל הרצוי לי אבל ממש לא חובה. אפשר לאפות את הבצק כיחידה אחת ולחתוך עם סכין לחם משוננת לחתיכות בגודל הרצוי, זה נחתך בקלות.
הכנת הבצק
- לחתוך את הבצק לחתיכות בגודל שרוצים את העוגות. לשים בתבנית על נייר אפייה, אם יש לנו בצק רגיל ולא חמאה אז אפשר למרוח במעט חמאה מומסת (לא חובה), לכסות בנייר אפייה נוסף ומעל להניח תבנית נוספת כדי שהבצק לא יתפח. אופים בתנור שחומם מראש ל – 170 מעלות בערך 1/2 שעה – עד שמזהיב יפה. לצנן מעט לפני המילוי.
חומרים לקרם:
- 4 חלמונים
- 4 כפות קורנפלור( 40 גרם)
- 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
- 2 כוסות חלב (480 מ"ל)
- כפית משחת וניל או מקל וניל שלם חצוי לאורכו
- 1 שמנת מתוקה 38% שומן (250 מ"ל)
הכנת הקרם
- להרתיח בסיר: חלב ומשחת וניל (אם שמים מקל וניל אז לחצות אותו לאורכו). כשהחלב רותח מסירים מהאש.
- בקערה אחרת לטרוף עם מזלג חלמונים, קורנפלור וסוכר לתערובת אחידה.
- מוזגים מחצית מהחלב הרותח לתערובת החלמונים ולערבב מייד עד שהסוכר והקורנפלור נמסים והתערובת אחידה. (זה נקרא השוואת טמפרטורה). חייב לעבוד מהר כדי שהחלמונים לא ייקרשו מהחום של החלב ויהפכו לחביתה.
- להחזיר את כל התערובת חזרה לסיר החלב ולערבב כל הזמן עד שהתערובת מתחילה להסמיך. ממשיכים לערבב עד שהקרם נעשה מבריק – זה לוקח עוד דקה בערך.
- להסיר מהאש. אם שמנו מקל וניל אז להוציא אותו ולגרד את הגרגירים לתוך הקרם.
- לכסות עם ניילון על הקרם עצמו ולשים במקרר לפחות 5 שעות.
- להכנת קרם דיפלומט: להעביר את הקרם למיקסר ולהתחיל להקציף את הקרם שתי דקות עד שהוא "נפתח". להתחיל להוסיף בזרם דק את השמנת המתוקה ולהקציף עד לקבלת קרם חלק ואחיד.
- להעביר לשק זילוף ולזלף בין שכבות הבצק.
- אפשר לקשט מעל השכבה האחרונה עם שאריות בצק שמפוררים בידיים.
טיפ טיפה:
את מקל הוניל אני לא זורקת. אני שוטפת אותו, מייבשת וטוחנת במטחנת תבלינים. מערבבת עם סוכר דק דק ויש לי המון סוכר וניל אמיתי.
היי!!
מזמן לא קבלתי ממך מתכונים חדשים מתגעגעת?
אני כל הזמן מפרסמת חדשים. מינימום אחת לשבוע. אבל היה לי באג רציני ונמחקו לי
יותר מ – 400 מנויים שכנראה את ביניהם. אני מתקנת את הבאג וארשום אותך חזרה. איזה כייף שאת מתגעגעת. כנסי לדף הראשי ותשוטטי תראי כמה חדשים יש
האתר שלך נהדר והעוגות מדהימות ברמה תודה לך על מתכונים סוףףף
תודה רבה. איזה כייף לשמוע