פבלובה עם קארד לימון, קצפת ופטל טרי. פבלובה היא אחד הקינוחים הכי מרשימים והכי טעימים והיא רק נראית מורכבת להכנה. בפועל, היא הכי פשוטה וקלה להכנה וכשמגישים אותה לשולחן היא תמיד קוצרת קריאות התפעלות מהסועדים. תכינו אותה לחג ותקבלו ים מחמאות
אם יש קינוח שקשה לי ממש לעמוד בפניו זה פבלובה, אני מטורפת על מרנג בכל מצב. אם יהיה קינוח פבלובה במסעדה, אני בטוח אזמין אותו. זה כל כך קל ופשוט להכנה שבכל פעם שנשארים לי חלבונים מקינוחים שאני מכינה, אני מכינה פבלובה או נשיקות ושומרת במקפיא לשעת הקרייבינג.
כן, זה נשמר חודשים רבים במקפיא בלי בעייה וכשמתחשק לי משהו מתוק או כשמגיעים אורחים גרגרנים, אני מוציאה מהמקפיא, שמה שליכתה של קצפת, פירות טריים שתמיד יש לי במקרר ומכינה קינוח של מיליון דולר בחמש דקות.
הפעם הכנתי פבלובה עם קארד לימון. את הקארד לימון הכנתי למעשה לפיצה מהממת וטעימה בטירוף שהכין נוביק ביום שישי האחרון. נוביק, בדיוק כמוני, אוהב מאוד טארט לימון והחליט להכין פיצה בהשראת הקינוח האהוב עליו. אזזז נשאר לי קארד לימון וגם פטל טרי וזה היה אך מתבקש להכין פבלובה מהחלבונים שנשארו לי. זה היה רעיון מצויין 🙂 הרוטב הלימוני החמצמץ השתלב מעולה עם הפבלובה המתוקה והשילוב בין השניים בעיני מושלם!
מציירים על נייר אפייה עיגולים בקוטר 14 ס"מ על והופכים אותו כך שנראה את הסימונים אבל לא נניח את המרנג על הטוש (תמונה 1). מניחים שליכתה של מרנג בתוך העיגול המצוייר שלנו (תמונה 2) ויוצרים מעין הר (תמונה 3). לוקחים כף ויוצרים שקערורית בפסגת ההר תמונות 4,5,6).
פבלובה עם קארד לימון, קצפת ופטל
לפני שמתחילים
- בואו לעקוב אחרי באינסטגרם, שם אני מעלה בסטורי שלבים בלייב ישירות מהמטבח שלי
- ויש לי גם קבוצה שווה בפייסבוק, שם גם אתם יכולים להעלות ולהשוויץ ביצירות שלכם
- בעיקרון את הפבלובה אני מכינה ביחס של 1:2 חלבונים וסוכר, כלומר – אם שקלתי למשל 200 גרם חלבונים, כמות הסוכר תהיה כפולה, כלומר 400 גרם. זה היחס תמיד, כמות כפולה של סוכר מהחלבונים (לא משנה איזה כמות מכינים).כך אני מכינה גם את הנשיקות שלי.
- אפשר להכין את הפבלובה ולהקפיא אותה לכמה חודשים. היא נשמרת במקפיא מעולה ואפשר כמובן להכין אותה כמה ימים מראש ולשמור בקופסה אטומה ולפני ההגשה להוסיף את כל התוספות.
- גם את קארד הלימון אפשר להקפיא לכמה חודשים והוא נשמר מעולה.
מצרכים ל – 4 פבלובות בקוטר 14 ס"מ
- 5 חלבונים גדולים בטמפרטורת החדר (כ – 200 גרם)
- 200 גרם סוכר
- 200 גרם אבקת סוכר
- 1 כף חומץ
- 1 כף קורנפלור
לקארד לימון
- 5 חלמונים
- 3/4 כוס סוכר (150 גרם)
- 1/2 כוס מיץ לימון (120 מ”ל)
- קליפה מגוררת דק משני לימונים
- 100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
להגשה: קצפת + פטל טרי/תותים/אוכמניות או כל פרי אחר שאוהבים
אופן הכנה
מכינים פבלובות: משרטטים על נייר אפייה עיגולים בקוטר 14 ס"מ והופכים את נייר האפייה על תבנית כך שהחלק עם הטוש יהיה למטה ולא נזלף עליו. אפשר לשרטט עם צלחת או רינג.
מחממים תנור לחום של 150 מעלות על מצב רגיל (לא טורבו). שמים בקערת המיקסר עם בלון הקצפה את החלבונים ומקציפים 2-3 דקות על מהירות גבוהה. מתחילים להוסיף את הסוכר לאט לאט – ממש חצי כפית בכל פעם על מנת שהסוכר יצליח להינמס בחלבונים ולא יישאר גרגרי כי אז המרנג יתבקע לגמרי באפייה. ממשיכים להקציף כל הזמן עד שמסיימים להוסיף את הסוכר. עוצרים את המיקסר ומוסיפים את אבקת הסוכר. ממשיכים להקציף עוד כמה דקות עד שמקבלים מרנג מבריק ויציב מאוד. אל תחששו להקציף הרבה זמן, המרנג לא מתקלקל מההקצפה. לקראת הסוף מוסיפים חומץ וקורנפלור, מקציפים עוד חצי דקה.
מעבירים את המרנג לתוך העיגולים, שמים בערך כמות שווה בכל עיגול ויוצרים מעין הר. מעצבים את ההר לכדור יפה. לוקחים כף ויוצרים בראש ההר מעין שקערורית. אופים את הפבלובות כשעה – שעה ורבע מכבים את התנור ומשאירים אותן להתקרר לחלוטין בתנור.
מכינים קארד לימון: מבשלים את החלמונים על בן מארי (אדים)- שמים על הגז סיר עם מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לבעבוע עדין. בסיר אחר בגודל כזה שיישב מעל הסיר עם המים אבל התחתית שלו לא תיגע במים, שמים את החלמונים, הסוכר ומיץ הלימון. מניחים את הסיר מעל הסיר עם המים הרותחים ומערבבים כל הזמן עד שהסוכר נמס. מבשלים תוך ערבוב מתמיד בערך 10-15 דקות עד שהתערובת מסמיכה (לא להתייאש. בהתחלה זה נראה כאילו כלום לא עומד לקרות, ממשיכים לערבב כל הזמן עד שקורה הקסם והחלמונים מסמיכים). איך יודעים שהקרם מוכן? הוא מקבל מרקם כמו של טחינה סמיכה והופך אטום. מסירים את החלמונים מהאש, מוסיפים קליפת לימון ומערבבים. מצננים 10 דקות לתערובת חמימה. מוסיפים קוביות חמאה רכה ומערבבים היטב לקרם חלק. אפשר להשתמש במוט בלנדר ידני כדי להטמיע כמו שצריך את החמאה אבל לא חובה. שומרים את הקרם במקרר עד להגשה.
את הפבלובה מרכיבים סמוך להגשה ומקסימום 1/2 שעה לפני ההגשה על מנת שלא תתרכך מידי.
מרכיבים את הפבלובה: מכינים קצפת משמנת מתוקה וכפית אבקת סוכר(לא להמתיק מידי כי הפבלובה מתוקה). שמים כמות יפה של קצפת בתוך השקע שיצרנו בפבלובה. מוזגים מעל את קרם הלימון (אם הוא יציב מידי – מזלפים עם שקית זילוף או מדללים אותו עם מעט שמנת מתוקה עד שמקבלים את הסמיכות הרצוייה).
מניחים על קרם הלימון פטל טרי או כל פרי שאתם אוהבים ומפזרים פיסטוקים קלויים קצוצים גס. מקשטים עם עוד קצפת ומגישים.
היי יהודית,
תודה על המתכונים המדויקים והסטיילינג הנדיר שלך!
יש לך רעיון במה אןכל להחליף את החמאה בקארד לימון?
בכייף גדול סיון. תודה רבה רבה ואיזה כייף שאת אוהבת ♥
את יכולה לשים שמן קוקוס באותה כמות. זה מתנהג כמו חמאה וזה טבעוני
פבלובה מטורפתתת ואת יודעת שאני ולימון לא חברים בא לי לצלול עם כפית ❤❤