אל תתנו למראה הרגיל להטעות אתכם, זה לא וואפל בלגי, זה בצק רבוך, ההוא שמכינים ממנו פחזניות, שהכנתי במכשיר וואפל בלגי וואווו איזה טעים זה יצא, פשוט מטורף! פלאפי ורך מבפנים וקריספי מבחוץ והטעם והמרקם אלוהיים


בחודשים האחרונים אני באובססיה בלתי ברורה להכנת בצקים שונים ומגוונים במכשיר של הוואפל בלגי. המכשיר הוא בעצם טוסטר, פשוט עם הצורה של הוואפל בלגי אבללל, יש לו חום מושלם ואני מצליחה להכין בו כל מיני בצקים וזה יוצא טעים בטירוף והכי חשוב – אפוי כמו שצריך.
בחנוכה הכנתי בו לביבות תפוחי אדמה מושלמות, בלי טיגון שיצאו קריספיות בטירוף, אחריהן הכנתי ספינג' מלוח במילוי גבינת מוצרלה ויצא מדהים ועכשיו הכנתי את הבצק של הפחזניות ובמקום לזלף ולאפות, פשוט זילפתי ישר למכשיר וואפל, פיזרתי סוכר גבישי והתפללתי שייצא טוב. OMG איזה טעיםםם זה יצא, הבצק תופח לו בתוך המכשיר ונעשה פלאפי וקריספי בו זמנית, בקיצור – מושלם!

כמובן שאפשר להגיש עם גלידה וקצפת, כמו שמגישים פרופיטרול או וואפל בלגי רגיל, אבללל אני מטורפת על נוטלה ושברי בוטנים מעל וככה בדיוק אני אוהבת לאכול את זה.


פחזניות בלגיות – וואפל בלגי מבצק רבוך
כנסו פה כדי לראות סרטון הדגמה באינסטגרם שלי
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow 🙂
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- הבצק הוא בצק רבוך, שאני מכינה איתו פחזניות, רק שבמקום לזלף פחזניות, זילפתי למכשיר וואפל בלגי.
- מכמות הבצק יוצאים כ – 8-10 וופלים, תלוי בגודל המכשיר שלכם.
- סוכר גבישי קונים בחנויות אפיה.
מצרכים לבצק רבוך
- ½ כוס מים ( 120 גרם)
- 1 כוס חלב (240 גרם) (לגרסת פרווה – 1 כוס מים)
- ½ כפית מלח (4 גרם)
- 1 כפית סוכר (8 גרם) (לגרסה מלוחה – לוותר על הסוכר)
- 150 גרם חמאה (לגרסת פרווה – 150 גרם מרגרינה)
- ½1 כוס קמח מנופה (210 גרם)
- 5 ביצים גדולות
- לפיזור: סוכר גבישי
אופן ההכנה
שמים בסיר מים, חלב, מלח, סוכר וחמאה ומביאים לרתיחה מלאה והמסה מוחלטת של החמאה. מנמיכים את האש ומוסיפים בבת אחת את הקמח. בעזרת כף עץ מערבבים כל הזמן עד שהתערובת הדביקה נפרדת משולי הסיר ונצמדת לכף, ממשיכים לערבב עוד כ-5 דקות על מנת לייבש את הבצק. מסירים מהאש ומקררים היטב. שיטת קירור מהירה: מערבלים את התערובת במיקסר עם וו גיטרה עד שכל האדים יוצאים והתערובת מתקררת מעט. מתחילים להוסיף ביצה אחר ביצה, כל פעם להוסיף ביצה אחת ולערבל עם המיקסר עד שהביצה נטמעת לחלוטין בתערובת. מה שקורה זה שהתערובת מתפרקת למעין גושים ואחרי דקה חוזרת לעצמה. ממשיכים לערבל עד שהתערובת מתאחדת חזרה ומוסיפים עוד ביצה וכן הלאה את כל הביצים. מחממים את מכשיר הוואפל בלגי ומשמנים היטב עם חמאה. בעזרת שקית זילוף מזלפים מהבצק על כל שטח תבנית הוואפל, מפזרים סוכר גבישי וסוגרים, אופים כמה דקות עד שהוואפל הופך זהוב עמוק ונראה מוכן. הוואפל מתקבל פלאפי ואוורירי מבפנים וקריספי מבחוץ. מזלפים נוטלה על הוואפל, מפזרים בוטנים או אגוזים אחרים שאוהבים ומגישים מייד. הוואפל הכי טעים מייד לאחר הכנתו אבל נשאר טעים גם כמה שעות אחרי ואפילו למחרת. אפשר כמובן לחמם שוב במכשיר וואפל כדי להחזיר לו את הטריות והקריספיות.