אורז עם חלב ושמנת אבל בסגנון קרם ברולה עם סוכר חום ששורפים עם ברנר והופך אותו קריספי כמו סוכרייה. השילוב של האורז הרך והסוכר הקריספי הוא מושלם וכל כך טעים
אני אתחיל מהסוף ואומר שהיום אני מתה על אורז מתוק. אני חייבת לספר שכשהיינו ילדים לא היה אצלנו בבית אורז מתוק. אמא שלי הכינה לנו דייסות מלוחות וככה גדלנו. אורז בחלב מלוח, דייסת סולת מלוחה, קוסקוס חלבי מלוח וכו'. אני זוכרת שיום אחד הלכתי להתארח אצל דודה שלי והיא הכינה לילדים שלה לארוחת ערב דייסת סולת מתוקה. כולם התלקקו ואני לא יכולתי לגעת בזה. לקחתי ביס והייתי בהלם שזה מתוק 🙂 🙂 לא נגעתי! והיא המצחיקה סיפרה לאמא שלי שליקקתי את הצלחת חחח לספר לאמא מרוקאית שליקקתי את הצלחת של מישהי אחרת זה בעייתי 🙂 🙂
הבעלול מצד שני, גדל על דייסות מתוקות עם קינמון כך שאצלנו בבית אני מכינה שנים דייסות נייטרליות – מוסיפה סוכר וקינמון לבעלול ולי ולילדים מלח. עם הזמן למדתי לטעום גם מהמתוק ווואלה זה טעים, ממש טעים.
השבוע התחשק לי להכין אורז מתוק ואז הבזיק לי להכין עם מחית וניל במקום קינמון ומלמעלה סוכר שרוף קריספי כמו בקרם ברולה. וואווו כמה שזה יצא טעיםםםם, ממש טעים והסוכר השרוף מתאים בול למרקם הרך של האורז.
אורז מתוק בחלב ושמנת בסגנון קרם ברולה
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה של האורז
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אפשר להכין את האורז בלי הסוכר השרוף מעל ופשוט לפזר קינמון וסוכר חום.
- אם אוהבים מי ורדים, אפשר לוותר על מחית הווניל ולתבל במי ורדים או מי זהר. זה יהיה בסגנון טורקי וטעים מאוד.
- האורז טעים גם כשהוא חמים וגם כשהוא קר מהמקרר. אני מעדיפה קר מהמקרר.
- האורז מחזיק שלושה ימים במקרר אבל במיטבו ביום הראשון והשני.
- הכנתי את האורז עם אורז עגול שמכינים איתו סושי. עם האורז הזה מתקבל מרקם מושלם, אבל, גם עם אורז יסמין ייצא טוב.
- אפשר להכין את האורז פרווה. שמים חלב קוקוס/שקדים/סויה/שיבולת שועל במקום חלב רגיל. במקום שמנת חלבית שמים שמנת צמחית, במקום חמאה שמים שמן קוקוס באותה כמות.
- אם מתכוונים להכין את האורז בסגנון קרם ברולה, מראש שמים בכוסות עמידים בחום כדי שנוכל לשרוף את הסוכר ללא חשש לכוס ולאורז.
מצרכים ל – 4 כוסות גדולות בנפח 300 מ"ל
- 1 כוס אורז עגול להכנת סושי
- 1 ליטר חלב 3%
- 1 כפית מלח
- 50 גרם חמאה
- 1 שמנת מתוקה 38% (250 מ"ל)
- 1/3 כוס סוכר
- 1 כפית מחית/תמצית/מקל וניל
להגשה
- סוכר חום בהיר – כ – 2 כפיות לכל כוס
אופן הכנה
שמים בסיר גדול אורז, חלב ומלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה למינימום שיש בגז ומבשלים עם סיר מכוסה 25-30 דקות או עד שכל החלב נספג והאורז רך ומוכן לאכילה. מידי פעם מערבבים את האורז כדי שלא ייחרך.
כשהאורז מוכן מורידים מהגז ומוסיפים מייד חמאה ומערבבים עד שהיא נמסה. מוסיפים את השמנת מתוקה, הסוכר ומחית וניל ומערבבים היטב.
מעבירים לכוסות הגשה ומקררים כמה שעות טובות ורצוי לילה.
לפני ההגשה מפזרים על האורז סוכר חום ושורפים עם ברנר, מגישים מייד.
היי,
כל אורז אחר גם יעבוד?
תודה
כן אבל לא יהיה טעים באותה מידה. לכל אורז יהיה מרקם אחר. אם אני כותבת סוג ספציפי אז כנראה שזה הכי נכון ומתאים
אם אין מחית וניל מה אפשר,במקום
תמצית וניל
וואו יצא מעולה!!! הכנתי בלי הסוכר למעלה קיררתי הוספתי קינמון ו וואו טעים מאוד!!! מכירה מתכונים זה ממש אבל ממש אחד הטובים
תודהה מזי איזה כייף לשמוע
מושלם מושלם איזה שיחוק ❤️❤️❤️