בורקס גבינה ותרד מפנק במיוחד עם חציל מטוגן, ביצה, עגבניות, מלפפון חמוץ ועלי בייבי כי אם כבר, אז כבר 🙂
ימי ראשון הם בדרך כלל ימים של איזונים אחרי שבת, סלטים, אוכל קליל או מה שנשאר משבת. היום התחשק לי לדלג על יום ראשון איזונים ולאכול בורקס גבינה מפנק במיוחד עם חצילים, עגבניה, ביצה ומלפפון חמוץ, ככה בול אני אוהבת את הבורקס שלי.
תכינו לכם כריך בורקס ותמלאו אותו בכל דבר שאתם אוהבים, אין יותר טעים מזה
בורקס גבינה ותרד
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אפשר לשלב איזה גבינות שאוהבים, מומלץ לשלב גבינות רכות וקשות יחד כדי לקבל מרקם מושלם.
- בצק העלים חייב להיות קר מאוד כשעובדים איתו. מומלץ לעבוד עם חלק מהבצק ואת השאר לשמור במקרר על מנת שלא יתחמם. בקייץ חובה לעבוד במקום ממוזג אחרת הבצק נמס ולא נקבל עלים.
- אפשר להקפיא את הבורקסים גם אחרי המילוי ולפני האפייה בשכבה אחת. אין צורך להפשיר לפני האפייה.
- אפשר להקפיא את הבורקסים המוכנים ולחמפ בתנור כשרוצים לאכול.
מצרכים ל – 15 בורקסים בינוניים
- 1 ק"ג בצק עלים
- 250 גרם גבינה לבנה 5%
- 250 גרם גבינת פטה 16%
- 200 גרם מוצרלה מגוררת
- 100 גרם עלי בייבי תרד (אני קונה שטופים של שופרסל)
- 1 ביצה
- 2 כפות שמן זית
- מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- קורט אגוז מוסקט
אופן הכנה
מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
מערבבים יחד את כל הגבינות והתרד, שמים כפפה ומועכים עם היד את התרד והגבינות.
מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.
פותחים את בצק העלים על משטח מקומח קלות וחותכים לריבועים בגודל 10*10 ס"מ.
מניחים כף גדושה מהמלית על כל ריבוע וסוגרים למשולש.
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
מורחים ביצה טרופה על כל הבורקסים ואז מורחים שוב שכבה שנייה ומפזרים שומשום בנדיבות.
אופים כ – 45 דקות או עד שהבורקס מקבל צבע זהוב יפה.
מגישים עם חציל מטוגן, ביצה קשה, עגבניות, מלפפון חמוץ ועלי בייבי.
אפשר להקפיא את הבורקסים המוכנים ולחמם כשרוצים לאכול.