לביבות תירס ותפוחי אדמה הכי קלות ומהירות הכנה, כאלה שהכי כייף להכין לארוחת ערב בחופש הגדול, יחד עם הילדים, עם המחבת שקעים זאת חוויה כייפית במיוחד


אני יודעת שזה חופש גדול ולאף אחד אין באמת זמן לעמוד במטבח ולהכין דברים מורכבים. בדיוק בגלל זה אני משתדלת לפרסם מתכונים מהירים יחסית, שמתאימים בול לתקופה הזאת ובכלל לקייץ הלוהט הזה.



אז הכנתי לביבות תירס ותפוחי אדמה הכי מהירים וקלים להכנה, במחבת שקעים המושלמת של מגנוס שמבחינתי היא חובה במטבח, גם כי הכל יוצא בה יפה ומדוייק וגם כי היא באמת איכותית וכלום לא נדבק בה, היא 100% נונסטיק, כך שזה מתאים גם למי שרוצה להימנע משמן לחלוטין.


לביבות תירס מהירות הכנה על מחבת
לפני שמתחילים
- כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- חלק מהלביבות הכנתי עם פרוסת מוצרלה ששדרגה מאוד את הטעם וחלק בלי ובכל מקרה זה טעים.
מצרכים ל- 8 -10 לביבות
- 2 תפוחי אדמה גדולים (כ – 500 גרם)
- 1 קופסת שימורי תירס (335 גרם)
- 3 ביצים
- 70 גרם קמח (1/2 כוס)
- 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
- 1 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- תוספת אפשרית: פרוסות מוצרלה לפי מספר הלביבות
- לטיגון: תרסיס שמן זית
אופן הכנה
מבשלים את תפוח האדמה, קולפים, מועכיםבמועך תפוחי אדמה ושמים בקערה. מוסיפים לקערה את התירס, ביצים, קמח, אבקת אפיה, מלח ופלפל שחור ומערבבים. משמנים קלות את המחבת ומוזגים מהבלילה עד לגובה השקעים, מכסים את המחבת עם מכסה ומנמיכים להבה לנמוכה מאוד כדי לאפשר ללביבה להיות מוכנה גם בחלק הפנימי. כשהלביבה די יבשה בחלק העליון, הופכים אותה וממשיכים לטגן עוד כמה דקות עד שהיא זהובה ויציבה לחלוטין. אם רוצים להכין לביבות עם פרוסת מוצרלה: מוזגים מהבלילה עד לחצי מגובה השקעים, מניחים פרוסת מוצרלה ומניחים עוד מהבלילה כך שתגיע עד לגובה השקעים וממשיכים רגיל. מגישים את הלביבות עם שמנת חמוצה ובצל ירוק אם אוהבים.
בתאבון!
היי. אפשר בתנור?
כן בהחלט