לביבות תפוחי אדמה או בשמם המוכר יותר לטקס שהכנתי במכשיר של הוואפל בלגי. הרעיון היה לחסוך קלוריות של הטיגון אבל זה יצא כל כך טעים שאני הולכת לאמץ את השיטה לתמיד


לביבות תפוחי אדמה אנחנו אוכלים כל השנה ולא רק בחנוכה. אני משתדלת לטגן כמה שפחות כדי בכל זאת לחסוך קלוריות, אבל מאמינה שאסור להימנע לחלוטין ולכן פעם בכמה זמן מטגנת ומתענגת על הטעם. אבלללל, בכל זאת, תכף חנוכה ואני ממש לא מתכוונת להימנע מטיגונים, אז כדי קצת לחסוך עדיין קלוריות פתאום הבריק לי להכין את אותן לביבות אהובות, רק במכשיר וואפל בלגי. הייתה לי הרגשה שזה ייצא מושלם וצדקתי!

זה יצא קריספי וכל כך טעים שהכנתי שלושה ימים ברצף. אני אוהבת לאכול את הלביבות עם שמנת חמוצה כי לטעמי זה הכי מתאים ומרענן אבל כמובן שכל מתבל אחר יתאים.

לביבות תפוחי אדמה במכשיר וואפל בלגי
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי.
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק.
- יש לי גם טיק טוק.
- כמו לביבות מטוגנות, הן קריספיות בשעות הראשונות ואחר כך פחות אבל עדיין מאודדד טעימות.
מצרכים ל – 5-6 לביבות
- 5 תפוחי אדמה שמתאימים לטיגון קלופים
- 1 בצל גדול
- חופן פטרוזיליה
- 1 ביצה גדולה
- 1 כף שמן זית
- 1 כף גדושה קמח/קורנפלור
- 1 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- שמן זית למריחה על המכשיר
אופן הכנה
מגררים את תפוחי האדמה והבצל.
סוחטים היטב את הבצל ושמים אותם בקערה.
קוצצים פטרוזיליה ומוסיפים לקערה.
מוסיפים ביצה, שמן זית וקמח ומתבלים במלח ופלפל שחור.
מורחים שמן זית בנדיבות על מכשיר הוואפל וכשהוא ממש חם שמים מהתערובת 2-3 כפות או בהתאם לגודל המכשיר ומשטחים עם כף היטב.
סוגרים את המכשיר ואופים כמה דקות עד שמקבלים צבע זהוב עמוק.
מגישים עם שמנת חמוצה מעורבבת עם פטרוזיליה קצוצה.
הי, האם אפשר לבשל את תפוחי האדמה במקום לגרר אותם ?
זה לא יהיה אותו מרקם וטעם
את גאון! זה יצא מאוד מאוד טעים!
שידרגת לי את ארוחת הבוקר?
תודהה איזה כייף
נראה עשר היום מכינה לנכדים
מהמם
האם אפשר לעשות את המתכון במחבת יעודית לוופלים על הכיריים?
כן
וואהו איזה הברקה ?
הוספתי בטטה ויצא ממש טעים, זה מבשל את המרקם ויוצא אוורירי מבפנים וקרנצ'י מבחוץ
ווייי איזה כייף שכבר הכנת וכן זה יוצא מטורף