פשטידת ירקות ופסטה שמכינים על מחבת מירקות שיש במקרר. אפשר לשלב כל ירק שיש בבית, אפשר לשלב פסטה או לוותר עליה, אפשר לשלב פרמז'ן או לוותר עליו, בקיצור, פשטידת הפשטידות – קלה להכנה, מזינה והכי חשוב טעימהההה
האמת שהתכוונתי להכין מעין פשטידת ירקות, פשוט לחתוך את הירקות לקוביות ולמזוג עליהם ביצים, אבלללל תוך כדי הכנה התחשק לי להעשיר את הפשטידה ולהוסיף פסטה ואם פסטה אז כמובן שפרמז'ן זה מתבקש ואיך יצא? טעיםםםם טעיםם.
תוך פחות משעה יש פשטידה מזינה וטעימה לארוחת ערב שאפשר להכין מכל ירק שיש במקרר. אפשר לשלב בה פסטה או לוותר ואפשר להכין אותה פרווה אם מוותרים על הפרמז'ן.
פתחתי את המקרר והוצאתי ירקות שהיו בו, חתכתי לקוביות קטנות, טיגנתי עד ריכוך במחבת, את הפסטה בישלתי במים ושילבתי גם עם הירקות, שמתי גם פרמז'ן כי זה האוממי של הפשטידה ולבסוף מזגתי מעל הכל ביצים, כיסיתי עם מכסה ובישלתי כ – 10 דקות, הפכתי ובישלתי עוד כמה דקות. זהו! קיבלתי פשטידה טעימה במיוחד וקלה להכנה שלא יכולתי להפסיק לטעום עוד ועוד.
פשטידת ירקות ופסטה על מחבת
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אפשר לשלב בפשטידה כל ירק שיש בבית כגון: פטריות, תירס, קישואים, חצילים וכו'.
- אפשר לוותר על הפסטה ולמזוג את הביצים על הירקות ואז זה ללא גלוטן.
- אפשר לוותר על הפרמז'ן ואז הפשטידה תהיה פרווה.
- אפשר לשים כל סוג של פסטה שיש לכם בבית.
- אפשר לאפות את הפשטידה בתנור ואז אין צורך להפוך אותה.
מצרכים לפשטידה בקוטר 26 ס"מ
- 1 כוס פסטה (שמתי פסטה ווזוביוטו של פרפקטו)
- 1 כפית שמן זית
- 1 בצל
- 1 גזר
- 1 תפוח אדמה
- 1 פלפל ירוק
- 1 פלפל אדום
- 1/3 כוס שמן זית
- 1/2 כפית מלח (לתיבול הירקות)
- 1/2 כפית פלפל שחור (לתיבול הירקות)
- 4 ביצים גדולות
- 1/2 כפית מלח (לתיבול הביצים)
- 1/2 כפית פלפל שחור (לתיבול הביצים)
- 1/2 חבילה פטרוזיליה קצוצה
- פרמזן (לא חובה)
אופן הכנה
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים, מוזגים כפית שמן זית למניעת הידבקות, מודדים 2 כוסות מהפסטה המוכנה ושומרים בצד.
חותכים את הבצל, הגזר, תפוח האדמה, פלפלים ירוק ואדום לקוביות קטנטנות.
מחממים 1/3 כוס שמן זית במחבת נונסטיק ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים גזר ותפוח אדמה ומערבבים. מנמיכים להבה, סוגרים את הסיר ומבשלים 10-15 דקות עד שהירקות רכים, מידי פעם מערבבים.
מוסיפים למחבת את שני סוגי הפלפלים ומטגנים 5 דקות, מידי פעם מערבבים.
מוסיפים את הפסטה ומגררים חופן פרמזן. מערבבים ומטגנים 2 דקות.
שוברים את הביצים במלחת ומשקשקים אותן, מתבלים במלח, פלפל שחור ומוסיפים פטרוזיליה, מערבבים היטב ומוזגים מעל הירקות והפסטה. מערבבים קלות כדי שהביצים יעטפו את כל התערובת ומהדקים קלות עם כף.
מנמיכים להבה וסוגרים את המחבת עם מכסה. מבשלים כ – 10 דקות או עד שהפשטידה זזה בתוך המחבת, כלומר כשמנענעים את המחבת הפשטידה נראית יציבה וזזה במחבת בחופשיות.
מניחים על המחבת צלחת שמתאימה בקוטר למחבת והופכים את הפשטידה, מחזירים אותה למחבת וממשיכים לבשל עוד כמה דקות עד שהפשטידה מזהיבה ונראית מוכנה.
הופכים שוב על צלחת, מגררים עוד פרמז'ן, מקררים 10 דקות ופורסים.