פשטידת ירק פרסית או בשמה המקורי קוקו סבזי היא אחת הפשטידות הכי קלות להכנה והכי מפתיעה בטעם ובצבע המטריף שנגלה כשפורסים אותה


קוקו סבזי או פשטידת הירק הטעימה בטירוף הזו באה אלינו מהמטבח הפרסי. המטבח הפרסי מקדש את כל סוגי הירק ולא מעט תבשילים אם לא כולם, עשירים מאוד בירק טרי על כל סוגיו. אני זוכרת שבתור נערה בתיכון הייתה לי חברה פרסייה ועל שולחן האוכל שלהם הייתה תמיד קערה עם ירק טרי שהתלווה לכל ארוחה.

את הפשטידה המדהימה הזו למדתי להכין אצל רותם ליברזון המקסימה שכותבת ומצלמת בלוג מהמם. רותם היא בלוגרית שאני מאוד מתחברת אליה ולסגנון הבישול הייחודי שלה. בשבוע שעבר קבענו להיפגש ולהכין משהו יחד. רותם הציעה שאני אאפה את חלות השבת שלי שאני מכינה עם בצק מקדים והיא תכין את פשטידת הירק הפרסית או בשמה המקורי – קוקו סבזי.

לרותם יש רזומה עשיר וידע מטורף בבישול. למעשה בגיל מאוד צעיר היא נסעה אחרי מי שהיום הוא בעלה, לניו יורק ושם מתוך רצון להעסיק את עצמה הלכה ללמוד בישול. היום היא עתירה בידע ומעבירה סדנאות בישול אצלה בבית, הוציאה שני ספרי בישול, אחד מהם – "מטבח אישי" קיבלתי מתנה מרותם ואני חייבת לציין שהוא מרשים ומרתק בצורה בלתי רגילה.

לצד כל מתכון שזורים סיפורים מחיי המשפחה, בכתיבה מקסימה שמאפשרת לקורא לדמיין את הסיטואציה בבית ואת הדינמיקה המשפחתית סביב המטבח והאוכל. אני ממש ממליצה לכם לרכוש את הספר שמכיל עשרות מתכונים מעולים.

האמת שמייד כשנכנסתי לבית המהמםםםם של רותם הרגשתי בבית. ישר ניגשנו למלאכת קליעת החלה. את הבצק רותם הכינה יום מראש והתפיחה במקרר, כך שכל שנותר הוא לקלוע חלות בצורות, להתפיח ולאפות. בזמן התפחת החלות רותם הכינה לנו את פשטידת הירק הכי טעימה שאכלתי.
לא האמנתי כמה טעימה יצאה הפשטידה הפשוטה הזו. למה פשוטה? כי היא מורכבת מהמון המון ירק מכל הסוגים, ביצים ותבלינים. אין בה קמח ולכן היא מתאימה מאוד לפסח ולרגישים לגלוטן. היא יוצאת עסיסית ובצבע ירוק מדהים. למעשה מתחילים את הבישול של הפשטידה על הגז למשך כמה דקות ואז מכניסים אותה לתנור לעוד כ – 1/2 שעה, עד שהיא מתייצבת. בקלות הופכים אותה על צלחת ופורסים. אצל רותם בבית אוכלים אותה עם ירק שנקרא טרגון, אנחנו בבית אכלנו אותה עם שמנת חמוצה שתיבלתי במלח ופלפל והוספתי עירית וצ'ילי קצוצים.

בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח שלי
ויש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות

פשטידת ירק פרסית (קוקו סבזי)
לפני שמתחילים
- אפשר להכין את הפשטידה הזו עם כל ירק שאוהבים, העיקר לשים המון ירק טרי.
- אפשר לגרר תפוחי אדמה או קישואים לירק.
- הפשטידה מחזיקה יומיים מחוץ למקרר או שבוע במקרר.
מצרכים לפשטידה בקוטר 24 ס"מ
- 1 חבילה פטרוזיליה
- 1 חבילה כוסברה
- 1 חבילת עלי סלק
- 1/2 חבילה נענע
- 2 כוסות עלי סלרי
- 1 חבילה בצל ירוק
- 3 שיני שום פרוסות דק
- 5 ביצים גדולות
- מלח
- 1 כפית שטוחה פלפל שחור
- 1 כפית שטוחה כורכום
- לטיגון: 2-3 כפות שמן זית.
אופן הכנה
מחממים תנור אפייה לחום של 175 מעלות.
שוטפים היטב את כל סוגי הירק, קוצצים הכל בעזרת סכין ושמים בקערה גדולה.
מוסיפים שיני שום פרוסות, מלח, פלפל שחור וכורכום ומערבבים עם הידיים היטב תוך כדי שממש מועכים את הירק, מעין לישה של הירק כדי להחדיר לו את הביצים והתבלינים.
מחממים שמן זית במחבת שניתן להכניס לתנור, דואגים לשמן גם את דפנות המחבת. מעבירים את כל הירק למחבת ובעזרת כף מהדקים ומשטחים את הפשטידה.
מבשלים על להבה בינונית כ – 5-7 דקות ומעבירים לתנור להמשך אפייה עוד כ – 1/2 שעה, עד שהפשטידה יציבה (אפשר לבדוק בעזרת מרית שהפשטידה יציבה ומוכנה).
מוציאים את הפשטידה מהתנור, מניחים על המחבת צלחת שגדולה בקוטרה מקוטר המחבת, נעזרים במגבת מטבח כדי לא לקבל כווייה והופכים את הפשטידה על הצלחת.
ניתן לפרוס את הפשטידה מייד, היא יציבה והכי טעימה כשהיא חמימה.
אפשר להגיש עם שמנת חמוצה שמערבבים עם מלח ופלפל שחור, אפשר לקצוץ קצת צ'ילי חריף אם אוהבים ועירית בצל.
הפשטידה נשמרת כמה ימים במקרר. אפשר לחמם מעט במיקרוגל או לאכול קר מהמקרר.
היי אלופה, יצא מוצלח????
יצא נהדר
היי אלופה, יצא מוצלח????
אין קוקו בלי זרעי כוסברה קלויים, פשוט אין
סבתא שלי הייתה זורקת חחח
Hey there would you mind stating which blog platform you're
working with? I'm going to start my own blog soon but I'm having
a hard time deciding between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.
The reason I ask is because your layout seems different then most blogs and I'm
looking for something completely unique.
P.S Sorry for getting off-topic but I had to ask!
Great content! Super high-quality! Keep it up! 🙂
פשטידה נהדרת.
תוסיפו כמון. זה חובה ומשדרג את הטעם
תודה רבה יעל,
כמון בהחלט יכול לשדרג אבל נצמדתי למתכון המקורי של רותם שהוא טעים בטירוף. פעם הבאה ננסה לשים כמון.
תודה על הרעיון
אני משוגעת על הפשטידה הזו היא טעימה ובריאה, המטבח הפרסי מאוד טעים ואיכותי
הצילומים מרהיבים כמו תמיד!! נשיקות