יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
פשטידת ירק פרסית (קוקו סבזי)
ראשי » ירקות » פשטידת ירק פרסית (קוקו סבזי)

פשטידת ירק פרסית (קוקו סבזי)

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 14 בפברואר 2020 9 תגובות

פשטידת ירק פרסית או בשמה המקורי קוקו סבזי היא אחת הפשטידות הכי קלות להכנה והכי מפתיעה בטעם ובצבע המטריף שנגלה כשפורסים אותה

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
פשטידת ירק פרסית (קוקו סבזי)

קוקו סבזי או פשטידת הירק הטעימה בטירוף הזו באה אלינו מהמטבח הפרסי. המטבח הפרסי מקדש את כל סוגי הירק ולא מעט תבשילים אם לא כולם, עשירים מאוד בירק טרי על כל סוגיו. אני זוכרת שבתור נערה בתיכון הייתה לי חברה פרסייה ועל שולחן האוכל שלהם הייתה תמיד קערה עם ירק טרי שהתלווה לכל ארוחה.

את הפשטידה המדהימה הזו למדתי להכין אצל רותם ליברזון המקסימה שכותבת ומצלמת בלוג מהמם. רותם היא בלוגרית שאני מאוד מתחברת אליה ולסגנון הבישול הייחודי שלה. בשבוע שעבר קבענו להיפגש ולהכין משהו יחד. רותם הציעה שאני אאפה את חלות השבת שלי שאני מכינה עם בצק מקדים והיא תכין את פשטידת הירק הפרסית או בשמה המקורי – קוקו סבזי.

לרותם יש רזומה עשיר וידע מטורף בבישול. למעשה בגיל מאוד צעיר היא נסעה אחרי מי שהיום הוא בעלה, לניו יורק ושם מתוך רצון להעסיק את עצמה הלכה ללמוד בישול. היום היא עתירה בידע ומעבירה סדנאות בישול אצלה בבית, הוציאה שני ספרי בישול, אחד מהם – "מטבח אישי" קיבלתי מתנה מרותם ואני חייבת לציין שהוא מרשים ומרתק בצורה בלתי רגילה.

לצד כל מתכון שזורים סיפורים מחיי המשפחה, בכתיבה מקסימה שמאפשרת לקורא לדמיין את הסיטואציה בבית ואת הדינמיקה המשפחתית סביב המטבח והאוכל. אני ממש ממליצה לכם לרכוש את הספר שמכיל עשרות מתכונים מעולים.

האמת שמייד כשנכנסתי לבית המהמםםםם של רותם הרגשתי בבית. ישר ניגשנו למלאכת קליעת החלה. את הבצק רותם הכינה יום מראש והתפיחה במקרר, כך שכל שנותר הוא לקלוע חלות בצורות, להתפיח ולאפות. בזמן התפחת החלות רותם הכינה לנו את פשטידת הירק הכי טעימה שאכלתי.

לא האמנתי כמה טעימה יצאה הפשטידה הפשוטה הזו. למה פשוטה? כי היא מורכבת מהמון המון ירק מכל הסוגים, ביצים ותבלינים. אין בה קמח ולכן היא מתאימה מאוד לפסח ולרגישים לגלוטן. היא יוצאת עסיסית ובצבע ירוק מדהים. למעשה מתחילים את הבישול של הפשטידה על הגז למשך כמה דקות ואז מכניסים אותה לתנור לעוד כ – 1/2 שעה, עד שהיא מתייצבת. בקלות הופכים אותה על צלחת ופורסים. אצל רותם בבית אוכלים אותה עם ירק שנקרא טרגון, אנחנו בבית אכלנו אותה עם שמנת חמוצה שתיבלתי במלח ופלפל והוספתי עירית וצ'ילי קצוצים.

בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח שלי

ויש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות

פשטידת ירק פרסית (קוקו סבזי)

לפני שמתחילים

  • אפשר להכין את הפשטידה הזו עם כל ירק שאוהבים, העיקר לשים המון ירק טרי.
  • אפשר לגרר תפוחי אדמה או קישואים לירק.
  • הפשטידה מחזיקה יומיים מחוץ למקרר או שבוע במקרר.

מצרכים לפשטידה בקוטר 24 ס"מ

  • 1 חבילה פטרוזיליה
  • 1 חבילה כוסברה
  • 1 חבילת עלי סלק
  • 1/2 חבילה נענע
  • 2 כוסות עלי סלרי
  • 1 חבילה בצל ירוק
  • 3 שיני שום פרוסות דק
  • 5 ביצים גדולות
  • מלח
  • 1 כפית שטוחה פלפל שחור
  • 1 כפית שטוחה כורכום
  • לטיגון: 2-3 כפות שמן זית.

אופן הכנה

מחממים תנור אפייה לחום של 175 מעלות.

שוטפים היטב את כל סוגי הירק, קוצצים הכל בעזרת סכין ושמים בקערה גדולה.

מוסיפים שיני שום פרוסות, מלח, פלפל שחור וכורכום ומערבבים עם הידיים היטב תוך כדי שממש מועכים את הירק, מעין לישה של הירק כדי להחדיר לו את הביצים והתבלינים.

מחממים שמן זית במחבת שניתן להכניס לתנור, דואגים לשמן גם את דפנות המחבת. מעבירים את כל הירק למחבת ובעזרת כף מהדקים ומשטחים את הפשטידה.

מבשלים על להבה בינונית כ – 5-7 דקות ומעבירים לתנור להמשך אפייה עוד כ – 1/2 שעה, עד שהפשטידה יציבה (אפשר לבדוק בעזרת מרית שהפשטידה יציבה ומוכנה).

מוציאים את הפשטידה מהתנור, מניחים על המחבת צלחת שגדולה בקוטרה מקוטר המחבת, נעזרים במגבת מטבח כדי לא לקבל כווייה והופכים את הפשטידה על הצלחת.

ניתן לפרוס את הפשטידה מייד, היא יציבה והכי טעימה כשהיא חמימה.

אפשר להגיש עם שמנת חמוצה שמערבבים עם מלח ופלפל שחור, אפשר לקצוץ קצת צ'ילי חריף אם אוהבים ועירית בצל.

הפשטידה נשמרת כמה ימים במקרר. אפשר לחמם מעט במיקרוגל או לאכול קר מהמקרר.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • פשטידת כרוב
    פשטידת כרוב שמכינים על מחבת
  • פשטידת אטריות מתוקה ותפוחים
    פשטידת אטריות מתוקה עם תפוחים שמכינים במחבת
  • חלות עם בצק מקדים בלי ביצים
    חלה לשבת עם בצק מקדים טבעונית
  • פשטידת פילו וברוקולי
    פשטידת פילו וברוקולי קלה להכנה
אוכל פרסי ירק פשטידות

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

9 תגובות

  1. יפעת הגב 11 באפריל 2023 בשעה 13:58

    היי אלופה, יצא מוצלח????

    • יפעת הגב 11 באפריל 2023 בשעה 14:00

      יצא נהדר

  2. יפעת הגב 11 באפריל 2023 בשעה 13:58

    היי אלופה, יצא מוצלח????

  3. רן הגב 15 בדצמבר 2021 בשעה 17:04

    אין קוקו בלי זרעי כוסברה קלויים, פשוט אין
    סבתא שלי הייתה זורקת חחח

  4. best cbd oil הגב 4 במאי 2020 בשעה 5:33

    Hey there would you mind stating which blog platform you're
    working with? I'm going to start my own blog soon but I'm having
    a hard time deciding between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.
    The reason I ask is because your layout seems different then most blogs and I'm
    looking for something completely unique.
    P.S Sorry for getting off-topic but I had to ask!

  5. AffiliateLabz הגב 16 בפברואר 2020 בשעה 7:28

    Great content! Super high-quality! Keep it up! 🙂

  6. יעל הגב 16 בפברואר 2020 בשעה 1:37

    פשטידה נהדרת.
    תוסיפו כמון. זה חובה ומשדרג את הטעם

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 16 בפברואר 2020 בשעה 7:00

      תודה רבה יעל,
      כמון בהחלט יכול לשדרג אבל נצמדתי למתכון המקורי של רותם שהוא טעים בטירוף. פעם הבאה ננסה לשים כמון.
      תודה על הרעיון

  7. סיגל ברמר הגב 14 בפברואר 2020 בשעה 9:57

    אני משוגעת על הפשטידה הזו היא טעימה ובריאה, המטבח הפרסי מאוד טעים ואיכותי
    הצילומים מרהיבים כמו תמיד!! נשיקות

השארת תגובה

ביטול

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס