פשטידת תפוחי אדמה מרוקאית טעימה וקלה להכנה. מתאימה לפסח אבל לא רק. היא טעימה בתור מנה ראשונה כפתיח, בתוך כריך, כתוספת לארוחה וסתם כנשנוש טעים
הפשטידה של פסח! חמותי קוראת לה מעקודה, אצל אמא שלי זה מחאמר ואני קוראת לה פשטידת תפוחי אדמה. אמנם אני מכינה אותה מידי פעם בימי שישי במהלך השנה, אבל בפסח זה מאסט! מרטיבה מצות ומספיגה אותן במטלית מטבח, מורחת שכבה יפה של מטבוחה, מעל המטבוחה שמה פרוסות דקות של פשטידה, מעל הפשטידה מניחה רצועות של פלפל חריף מטוגן ויש לנו ביס אלוהי.
אני אוהבת להכין את הפשטידה בסיר שאני יכולה להכניס לתנור. אמנם אפשר להכין אותה גם על הגז אבל אני מעדיפה לתת לה מכת חום של 5 דקות על הגז ואחר כך מעבירה לתנור לאפייה של בערך שעה או עד שהיא זהובה ומוכנה, ממש כמו עוגה.
פשטידת תפוחי אדמה/מחמאר/מעקודה
מצרכים לסיר בקוטר 20 ס"מ
- 1.5 ק"ג תפוחי אדמה (5-6 תפוחי אדמה גדולים)
- 5 ביצים גדולות
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור/לבן
- מיץ מחצי לימון
- 1/2 כפית כורכום
- 1/4 כפית אבקת אפייה
- חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
- כ- רבע כוס שמן (שמן בגובה 1 ס"מ)
אופן הכנה
- לקלוף את תפוחי האדמה ולבשל בסיר עם מים עד לריכוך מלא.
- לסנן את תפוחי האדמה מהמים ולמעוך מייד לפירה חלק.
- להוסיף את הביצים אחת אחת לתפוחי האדמה ולטרוף במטרפה ידנית עד שהן נבלעות בתוך תערובת תפוחי האדמה.
- להוסיף מלח, פלפל, כורכום, אבקת אפייה, מיץ לימון ופטרוזיליה ולטרוף היטב לתערובת אחידה.
- לחמם תנור לחום של 170 מעלות.
- לחמם בסיר גבוה בקוטר 20 ס"מ שמן בגובה 1 ס"מ על אש גבוהה עד שהשמן חם.
- לשפוך את התערובת לתוך השמן, לסגור את הסיר ולבשל על אש בינונית 5 דקות.
- להסיר את המכסה ולהעביר את הפשטידה לאפייה של שעה – שעה ורבע בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות עד שהפשטידה משחימה מעט וכשנועצים קיסם הוא יוצא יבש לחלוטין.
- מוציאים מהתנור, מקררים חצי שעה והופכים על צלחת הגשה.
- מגישים עם פרוסות לימון ומקשטים בפטרוזיליה.
היי
מגישים חם?
היא טעימה גם חמה וגם קרה
איפה קונים את הסירים
היי מרגלית. זה היה ממש מזמן. כל סיר שהוא נון סטיק יתאים
אני רוצה להכין את הפשטידה הזאת, אני יכולה להכין אותה בסיר של ג'חנון ולשים ליתר ביטחון נייר אפיה מכל הצדדים שלא ידבק?
מה את אומרת, כדאי?
היי אפרת. לדעתי אין בעייה. שימי באמת נייר אפייה שלא יידבק.
נראה מעולה