פשטידה שסוגרת פינה של ארוחה שלמה. סלט טוב ליד ויש לנו ארוחת ערב מושלמת. ניתן לקחת לפיקניק או לעבודה ולהנות מארוחה מזינה וטעימה במינימום מאמץ


פשטידות זה הפתרון המושלם לארוחה שלמה שמכינים בקלות, מחומרים שיש תמיד בבית וזה תמיד טעים. לא משנה מה תשימו, זה מצליח וזה טעים וזה נשמר מעולה במקרר, אפשר לקחת לעבודה או לפיקניק.

אז אחרי שסיכמנו שפשטידות זה החיים, קחו מתכון קל, בלי מוצרי חלב, כזה שאיך שמכינים זה מתחסל. השתדלתי ממש לא לצאת מהקופסא אבל לא עמדתי בזה ופיזרתי תפוצ'יפס על הבסיס שנתן עוד טעם מעולה. כמובן שאפשר לוותר על זה וזה עדיין יהיה טעים.


פשטידת תפוחי אדמה ותירס
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי.
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק.
- יש לי גם טיק טוק.
- הפשטידה נשמרת במקרר עד שבוע.
- אפשר להוסיף גבינה בולגרית לתערובת ולהפחית בכמות המלח.
מצרכים לתבנית בקוטר 28 ס"מ
- 5-6 תפוחי אדמה (כ – 500 גרם)
- 1 קופסת שימורי תירס (350 גרם)
- 3 ביצים גדולות
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 כוס קמח (140 גרם)
- 1 אבקת אפייה (10 גרם)
- 1/2 צרור פטרוזיליה (רק העלים)
- 1/2 צרור שמיר (רק העלים)
- 2 כפיות מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- לפיזור – 80 גרם תפוצ'יפס (לא חובה)
אופן הכנה
קולפים, מבשלים את תפוחי האדמה ומועכים לפירה. מוסיפים לקערה את כל שאר החומרים חוץ מהתפוצ'יפס. מניחים בתבנית נייר אפייה ומזלפים עליו מעט שמן זית, מפוררים עם הידיים את התפוצ'יפס ומפזרים על התבנית. מעבירים את תערובת הפשטידה לתבנית ומשטחים עם כף.
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות על מצב סטטי למשך כשעה או עד שהפשטידה מזהיבה ויציבה. מקררים כמה דקות והופכים על צלחת הגשה.
אפשר להחליף את השמיר בפטרוזיליה או שלא יתאים?
אפשר בוודאי
לא יצא לי שחום כמו בתמונה אבל בהחלט טעים
עוד קצת זמן בתנור
האם אפשר להמיר את הקמח בקמח שקדים?
לא ניסיתי אבל לדעתי כן