קציצות כרוב מטוגנות, טעימות בטירוף, שמכינים משאריות עלי הכרוב שנותרו לנו מהממולאים, בהנחה שהכנו ממולאים ואם לא הכנו, אז נקדיש להן חצי כרוב כי הן הכי שוות והכי טעימות. ממש כמו הלביבות תפוחי אדמה שמכינים בחנוכה, רק עם כרוב ובעיני הרבה יותר מיוחדות וטעימות.
נכון שבכל פעם שאתם מכינים כרוב ממולא נשאר לכם מלא פחת?? לכולם נשאר, ככה זה עם כרוב, הוא עדין ונקרע בקלות ויש המון עלים שלא מתאימים למילוי. בדרך כלל מניחים את העלים בתחתית הסיר של הממולאים, אבל אני אופה בתנור ולא צריכה בסיס שישמור עליהם שלא ייחרכו. בלי קשר לממולאים, כבר כמה חודשים שהרעיון להכין קציצות כרוב מסתובב לי בראש. המוח שלי כל הזמן מחפש מתכונים חדשים שטרם ניסיתי. אז בפעם האחרונה שהכנתי כרוב ממולא ונשאר לי פחת, פשוט הקפאתי אותו וחיכיתי ליום שיתחשק לנו לאכול משהו קליל, צמחוני, בלי הרבה התעסקויות ויום ראשון בשבוע, אחרי האוכל של שבת זה הכי מתאים, למרות שצמחוני זה יום שני והיום יום שני אז אני מעלה אותו היום:) איףףףף כמה חפירות 🙂
זה ממש כמו לביבות תפוחי אדמה שמכינים בחנוכה, רק עם כרוב וזה כל כך טעיםםם. אני בכלל מטורפת על כרוב בכל צורה ומרקם. אז סך הכל השתמשתי בשאריות הכרוב שנותרו לי מהממולאים, אבל אני לחלוטין מתכוונת להקדיש כרוב במיוחד לעניין. על משפחת המצליבים ועל כמה הכרוב בריא לתזונה היומיומית שלנו כתבתי כבר במתכון הזה ל – כרוב סגול צלוי בתנור. אז בפעם הבאה שיש לכם שאריות כרוב או כרוב עייף או אם בא לכם קציצות טעימות במיוחד, תיזכרו במתכון הזה ותכינו.
קציצות כרוב מטוגנות (צמחוני)
לפני שמתחילים
- בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח
- ויש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
- הכרוב צריך להיות רך ומבושל. אפשר לפרק לעלים ולבשל אותו במים עד שהוא רך, אפשר לפרק אותו לעלים ולהכניס למיקרוגל, שזה מה שאני עושה ואפשר לפרק לעלים, להקפיא לפחות 12 שעות, להפשיר והעלים מוכנים לעבודה.
- אפשר להוסיף לכרוב כל ירק שאוהבים כגון: גזר מגורר דק, תפוח אדמה מגורר דק, סלק אדום מגורר דק, קישואים מגוררים וכו'.
- אפשר להוסיף לכרוב קוביות חזה עוף.
- לרגישים לגלוטן: אפשר להחליף את הקמח בקמח תפוחי אדמה/קורנפלור או קמח ללא גלוטן.
- לטבעוניים: אפשר להשמיט את הביצים ולטגן. פשוט להכין קציצות עם הידיים ולסחוט אותן טוב לפני שמטגנים.
- הקציצות הכי טעימות מייד אחרי טיגון אבל טעימות מאוד גם מהמקרר.
- לפני שתשאלו אם אפשר לאפות את הקציצות. אני מניחה שכן אבל לא ניסיתי. אני אשמח אם תנסו ותעדכנו אותי בתגובות. בכל מקרה, מטוגן זה מטוגן ואפוי זה טעמים ומרקם אחרים לחלוטין.
- אפשר להכין פשטידה אחת גדולה במחבת בתנור ולחסוך את השמן של הטיגון. איך מכינים פשטידה בתנור? כך: מחממים על הגז מעט שמן זית במחבת שיכולה להיכנס לתנור, משהו כמו שתי כפות שמן זית, מוזגים את כל התערובת למחבת ומטגנים 2-3 דקות. מעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות ואופים בערך 50-60 דקות, עד שהפשטידה נראית יציבה ושחומה.
מצרכים לכמות של 20-25 קציצות
- 1/2 כרוב מכרוב גדול
- 2 בצלים לבנים גדולים
- 2-3 בצלים ירוקים
- 1/2 חבילה פטרוזיליה
- 4 ביצים
- 2 כפות גדושות קמח
- מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- לטיגון: שמן בגובה 2-3 ס"מ
אופן הכנה
מכינים את הכרוב: מפרקים את עלי הכרוב, שוטפים אותם, מניחים בקערה שמתאימה למיקרוגל, מוסיפים לקערה כוס מים ומבשלים 10-15 דקות עד שהעלים רכים. מסננים ומקררים מעט.
קוצצים את הכרוב לרצועות דקות ושמים בקערה. קוצצים את הבצל הלבן והירוק לקוביות, קוצצים את הפטרוזיליה ומוסיפים הכל לקערה.
מוסיפים ביצים, קמח, מלח ופלפל ומערבבים טוב עם הידיים או עם כף.
מחממים שמן במחבת או סיר שטוח יחסית.
בעזרת שתי כפות לוקחים מהתערובת ומניחים בזהירות בשמן. הלהבה צריכה להיות בינונית. כשהקציצות מזהיבות יפה הופכים אותן לצד שני ומזהיבים גם אותו.
הכי טעים זה לאכול את הקציצות עם שמנת חמוצה שמערבבים עם גבינה לבנה, ממליחים מעט, מפזרים בצל ירוק קצוץ ומנשנשים בלי סוף.
טובב
אפשר לאפות גם?
היי ליאור , יש הערות לגבי זה
להצטרף במייל לשליחת מתכונים
ארשום אותך תמר
מעולה מריומה. טוב לדעת
מתכוונת מחר להכין נראה מעניין וטעים
מהמם דבורה. עדכני אם אהבתם
מעוניימת
וואו סוף כל סוף צמחוני. אשמח לצמחוני ללא קמח. אני אעשה את קציצות הכרוב עם טחינה במקום קמח.
צודקת חיה. אני אשתדל לתת יותר מתכונים צמחוניים. אני עצמי לא ממש חובבת בשר, זה יותר המשפחה. מעניין עם טחינה. עדכני איך יצא
אם אפשר שאלה, מה היחס אם את מחליפה את הקמח בטחינה?
היי נטע, אני לא החלפתי. מישהי הציעה להחליף. נקווה שתחזור לספר לנו אם זה טוב