אורז עם כל תוספת הוא אורז הרבה יותר מעניין מהלבן הפשוט שגם הוא מאוד טעים. הפעם עם פולים וזה יוצא מושלם ומיוחד
חורצ'ק שלי מכור לאורז, אבל לא סתם אורז אלא אורז משודרג.לא מדבר אליו האורז הלבן הרגיל, טעים ככל שיהיה, אז כל שבוע אני מכינה לו אורז עם תוספת אחרת כדי שיהיה מעניין. אז הכנתי לו כבר אורז עם ירקות, אורז עם עדשים בנגיעות שומן כבש (מג'דרה), אורז חגיגי עם שקדים וצימוקים, אורז עם שקדים ופטריות, אורז עם בשר טחון, אושפלאו – אורז בוכרי עם בשר ועוד כמה סוגים שלא הספקתי לצלם. הפעם הכנתי אורז עם פולים שיצא מעולה.
אורז עם פולים
חומרים ל-4-5 מנות
- 2 כוסות אורז יסמין (אני קונה רק של סוגת כי הוא הכי טוב)
- 2-3 גזרים קלופים ומגורדים גס
- 2-3 שיני שום כתושות
- 1.5 כוסות פולים ירוקים טריים או קפואים של סנפרוסט
- 1/4 כוס שמן זית (כמות שתכסה את תחתית הסיר)
- כף שומן אווז (כשאין לי אני שמה שומן עוף)
- ½3 כוסות מים רותחים
- מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
- ¼ כפית כמון
אופן הכנה
- מחממים שמן זית ושומן אווז/עוף בסיר רחב.
- על אש נמוכה, מטגנים את הגזר המגורד יחד עם השום 10 דקות עד שהגזר מתחיל להתרכך.
- מוסיפים את הפולים ומערבבים. מכסים את הסיר ומטגנים את הפולים עוד כחצי שעה עד שהם רכים וכל התערובת מצטמצמת ומשחימה, מידי פעם מערבבים על מנת לא לשרוף את הפולים.
- מוסיפים את האורז ומטגנים עוד 2 דקות.
- מתבלים במלח, פלפל שחור וכמון ומערבבים.
- מוסיפים מים רותחים ומערבבים. טועמים את המים ומתקנים תיבול (המים אמורים להיות מלוחים מעט יותר מהרגיל. כשהאורז סופח את הנוזלים המליחות פוחתת).
- מנמיכים את האש למינימום שיש לנו בגז (אני אפילו שמה תחתית מבודדת מתחת לסיר) ומבשלים 15 דקות. פותחים את הסיר, מערבבים עם מזלג, סוגרים וממשיכים לבשל עוד 15-20 דקות, עד שכל המים נספגים באורז והוא נראה מוכן. מערבבים שוב עם מזלג וסוגרים את הסיר ל- 10 דקות לפני שמגישים.
עשית אותי רעבה !! ממש טעים אני מוכנה עם המזלג
מוכשרת שלי 🙂
♥ ♥