התלבטתי אם למלא בגבינה או בתפוחי אדמה ואז מילאתי בשניהם – גם גבינה וגם תפוחי אדמה ויצא מדהים! שתי המליות משתלבות מעולה ויצאו בורקסים מושלמים
איזה בורקס הוא המועדף עליכם? גבינה או תפוחי אדמה? אני מודה שאני באותו מיעוט שמטורף על בורקס תפוחי אדמה ויכולה לאכול ממנו בלי סוף, גם גבינה אני אוהבת מאוד. לרוב אני ממש נמנעת כי זה נשנוש משמין, אבלללל הפעם הכנתי אותו עם בצק פילו שאין בו שומן בכלל והשומן שמורחים עליו הוא השומן היחיד שיש בו והכמות תלוייה בכם.
אני מתה על מאפים עם בצק פילו. הנייטרליות שלו מקבלת כל מלית באהבה והוא כזה קריספי שבאמת אי אפשר להפסיק לאכול. התלבטות קשה איזה מלית לעשות ואז החלטתי לשים גם תפוחי אדמה וגם גבינה ויצא מדהים! השילוב של שתי המליות יחד הוא באמת אחד הטעימים.
אצבעות פילו במילוי גבינה ותפוחי אדמה
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אפשר למלא רק בתפוחי אדמה או רק בגבינה אבל השילוב מושלם.
- כל אצבע פילו מורכבת משני דפים כך שהכמות של האצבעות פילו תלוייה בכמות הדפים שיש בחבילה.
- בצק פילו חייבים לאפות כמו שצריך כדי לקבל מקסימום קריספיות, אז לאפות ממש טוב בלי חשש. הצבע צריך להיות זהוב עמוק והאצבעות קריספיות מאוד.
מצרכים ל – 7 בורקסים גדולים
- חבילה דפי פילו (קניתי של שלושת האופים)
- 80 גרם חמאה מומסת/תרסיס שמן בטעם חמאה
- 500 גרם תפוחי אדמה (קניתי גורמה של דוד משה)
- 250 גרם גבינה לבנה 5%
- 100 גרם מוצרלה מגוררת
- 100 גרם גבינת פטה
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- קורט אגוז מוסקט
- למריחה: ביצה טרופה
- לפיזור: שומשום
אופן הכנה
מכינים את המלית: קולפים את תפוחי האדמה ומבשלים אותם עד שהם רכים לחלוטין. מסננים ומועכים מייד עם מועך תפוחי אדמה לפירה חלק. לקרר את תפוחי האדמה ולשים בקערה.
מוסיפים לקערה את כל סוגי הגבינות, מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.
מעבירים לשקית זילוף.
מכינים את האצבעות פילו:
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
מניחים 2 דפי פילו על נייר אפייה ומורחים בחמאה מומסת. מזלפים מהמלית לכל רוחב הדף בחלק הקרוב יותר לגוף, סוגרים את הצדדים – 1 ס"מ מכל צד ואז מגלגלים לרולדה.
מניחים בתבנית ומכינים באותה צורה את שאר הדפים.
מורחים את האצבעות בביצה טרופה ומפזרים מלא שומשום.
אופים כחצי שעה או עד שהאצבעות מקבלות צבע זהוב עמוק.
שלום יהודית היקרה, האם ניתן למלא כל פעם רק עם עלה אחד? כדי שיצא לי יותר.. תודהה
הי יהודית, המתכון נראה מושלםם רציתי לשאול האם אפשר למלא רק עם עלה אחד ולא עם שניים? תודה
היי שרה,
לא מומלץ, המלית תברח באפייה
תודה על המתכום
בשמחה
שלום,האם ניתן להכין מראש ולהקפיא את אצבעות הפילו? נניח יומיים שלושה במקפיא?
היי בהחלט אפשר גם לפני אפייה וגם אחרי אפילו שבועיים
נראה נהדר , אבל איך אני שומרת את זה ?
אפשר להקפיא לפני אפייה וגם אחרי ולחמם. זה נשמר מעולה במקפיא
יהודית היקרה, אין על המתכונים המיוחדים שלך!!!
איזה גבינות עזים את מציעה לשלב במקום גבינות בקר?
תודההה
כל גבינה קשה שאת אוהבת תתאים
בורקס אליפותת איזה מגש טעיםםם ❤️❤️