בורקס תפוחי אדמה בבצק פילו ולכבוד פורים זה בצורת משולשים או אם תרצו, בצורת אוזני המן. הבצק קריספי והמלית רכה והכל יחד מושלם!
אין בצק שאני אוהבת יותר מבצק פילו ובכלל בצקים עם מרקם עלים מתפצח, זה הדבר הכי אהוב עלי בעולם! באווירת פורים הכנתי בורקסים משולשים ממולאים בפירה תפוחי אדמה מועשרים בבצק מטוגן בשמן זית. זה יצא טעים בטירוף ומיותר לומר שזה התחסל איך שיצא מהתנור.
האתגר הכי גדול במתכון הזה, זה להשיג דפי פילו שלמים ולא קרועים וזה באמת כמעט בלתי אפשרי היום משום מה. אז כמעט תמיד יישאר לי "בלאי" שממנו אני מכינה כל מיני מאפים שלא דורשים עלים שלמים, כמו למשל אצבעות פילו מתוקות במילוי גבינה וגם ניצול שאריות פילו או מאפה פילו וקרם וניל יווני – גלטופיתה שאפשר להכין גם עם עלים קרועים.
בורקס תפוחי אדמה בבצק פילו
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אפשר להכין את הבורקס גם עם מלית גבינה ותרד כמו פה או תפוחי אדמה וגבינה כמו פה.
- כל שני בורקסים מכינים משלושה דפי פילו כך שלא יוצאת כמות גדולה של בורקסים אבל הם די גדולים.
- שימו לב, את בצק הפילו מפשירים לילה או כמה שעות במקרר.
- בזמן שמכינים את הבורקסים, את שאר הבצק שומרים עטוף היטב במגבת לחה כדי שהדפים לא יתייבשו.
- אפשר למרוח על הבצק חמאה במקום שמן זית.
- אפשר להוסיף לתפוחי האדמה מוצרלה.
מצרכים
- חבילה בצק פילו
- 1/3 כוס שמן זית למריחה על הבצק
- 4 תפוחי אדמה גדולים
- 2 בצלים
- 1/3 כוס שמן זית לטיגון הבצלים
- מלח לפי הטעם
- קורט פלפל שחור
- לפיזור: שומשום
אופן הכנה
מפשירים כמה שעות את בצק הפילו במקרר.
מבשלים את תפוחי האדמה עד ריכוך ומועכים מייד במועך תפוחי אדמה.
במקביל, קוצצים את הבצל דק ומטגנים בשמן זית עד להזהבה.
מערבבים יחד את הפירה והבצל המטוגן ומתבלים במלח ופלפל שחור.
מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
עובדים על נייר אפיה – מניחים שלושה דפי פילו אחד על השני ומורחים בשמן זית הופכים בעדינות ומורחים גם את הצד השני. חותכים את הבצק לחצי כך שנוצרים שני מלבנים (תראו בתמונה למעלה). מניחים בקצה כף יפה מהמלית ומקפלים למשולש. כדי לראות את הדגמת הקיפול בסרטון, תוכלו להיכנס לאינסטגרם שלי.
מסדרים על נייר אפייה, אין צורך במרווחים גדולים כי זה לא תופח, משמנים קלות ומפזרים שומשום.
אופים 30-40 דקות או עד שהבורקסים ממש שחומים יפה.
בתאבון!
היי! בחבילת בצק פילו הכוונה לחבילה שלמה (שני שרוולים) או שרוול בודד?
יש כל מיני חברות ובכולן יש לדעתי די את אותה כמות