הלחמניות הכי מהירות שתכינו והן כל כך טעימות שאף אחד לא יאמין לכם שהן כל כך מהירות הכנה.
המלית היא מלית של זעתר/אורגנו טרי וגבינת פטה
הבצק הכי מהיר שתכינו והוא כל כך טעיםםםם שאף אחד לא יאמין לכם שהוא מכיל רק 4 מצרכים והמלית זה מה שאתם אוהבים. אחרי שחזרנו מטיול ביוון ואכלנו כמעט כל דבר עם אורגנו, זה עשה לי חשק ותוסיפו לזה את זה שהגינה שלנו שופעת בירק אז זו הייתה סיבה טובה מספיק להכין מאפה בסגנון בלקני.
לחמניות מהירות הכנה במילוי זעתר וגבינת פטה
סרטון שלבים של הכנת הלחמניות ניתן לראות אצלי באינסטגרם
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- הבצק הוא בצק מהיר שמתאים להמון מאפים. אפשר להוסיף סוכר ולהפחית מלח ולמלא במלית מתוקה.
מצרכים ל- 16 לחמניות בצורת קרואסון
תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ
- 500 גרם קמח תופח
- 400 גרם יוגורט 3%
- 50 גרם חמאה רכה מאוד
- 1 כפית גדושה מלח
מלית זעתר/אורגנו
- 2 בצלים גדולים
- 2 חופנים גדולים של זעתר/אורגנו טרי
- 1/3 כוס שמן זית
- מלח
- קורט פלפל שחור
- 150 גרם גבינת פטה
למריחה: שמן זית+שומשום
אופן הכנה
מכינים בצק: מערבבים יחד את כל חומרי הבצק , עוטפים ושמים במקרר לפחות שעה.
מכינים מלית: קוצצים את הבצל לקוביות קטנטנות ומטגנים בשמן זית על להבה בינונית עד להזהבה. כשהבצל זהוב מוסיפים את הזעתר/אורגנו (רק את העלים) ומערבבים. מבשלים כמה דקות טובות עד שהכל עטוף היטב בשמן ומתרכך מעט. מתבלים במלח ופלפל ומכבים להבה. מקררים לחלוטין.
מכינים לחמניות קרואסון: מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
מחלקים את הבצק לשני חלקים. מקמחים היטב משטח עבודה וגם את הבצק, מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של כ – 4 מ"מ ומורחים את המלית, מפוררים על הבצק גבינת פטה.
בעזרת סכין או גלגלת לחיתוך פיצה חותכים למשולשים ומגלגלים לצורת קרואסון.
מניחים בתבנית עגולה מרופדת בנייר אפייה עם מרווחים קלים. מורחים את הלחמניות בשמן זית ומפזרים שומשום.
אופים כחצי שעה או עד שהלחמניות מקבלות צבע זהוב עמוק.
ניתן להקפיא את הלחמניות עד שבועיים ולחמם מעט לפני הגשה.
במקום זעתר /אורגנו אפשר ירוקים אחרים? תרד?כרובית/ברוקולי? תודה
היי אילנה
בהחלט כן