3 מצרכים, 10 דקות עבודה והמתנה של 3 ימים! זה כל מה שצריך כדי לקבל ריבת לימונים טעימה במיוחד שתשדרג כל תבשיל, סלט או כריך. זה בדיוק הזמן בשנה שהלימונים מפוצצים במיץ וזה אך מתבקש להכין לימונים כבושים
לימון כבוד הכי מהיר בעולם! 10 דקות הכנה והמתנה של יומיים שלושה וזה מוכן. זה כל כך טעים ומשדרג כל דבר. אני מכינה איתו תבשילים, סלטים וגם ככה סתם מנשנשת כי זה ממש כמו ריבת לימון חמוצה וטעימה. כמובן שאין פריקסה בלי לימון כבוש וגם שעועית אדומה עם בשר זה חובה. הבונוס – זה מחזיק במקרר אפילו שנה.
מכינים צלחת עם מלח גס, אני שמתי מלח ים אטלנטי, צנצנת מעוקרת ולימונים
לימון כבוש מהיר הכנה
היכנסו פה לסרטון הדגמה באינסטגרם שלי
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- חייבים לעקר את הצנצנת לפני השימוש. מרתיחים אותה כמה דקות בתוך סיר או מוזגים לתוכה וגם על המכסה מים רותחים ומשאירים כך עד שהם מתקררים.
- אפשר להכין גם בצנצנת פלסטיק ואז אין צורך לעקר.
- מומלץ להכין עם לימונים עם קליפה דקה יחסית ועם הרבה מיץ.
- אם רוצים לימונים פיקנטיים, מוסיפים כפית פפריקה חריפה למלח.
- הלימונים נשמרים אפילו שנה שלמה במקרר.
- אפשר להכין בכל צנצנת שיש בבית, כמות הלימונים תשתנה בהתאם לגודל הצנצנת.
- למה זה מתאים? להמון מתכונים כגון: שעועית לבנה עם בשר ולימון כבוש, פריקסה, פרגיות עם כרובית וחומוס בלימון כבוש בתנור, בשר ותפוחי אדמה בלימון כבוש, סלט חצילים, תפוחי אדמה ופלפלים בטוסטר
מצרכים לצנצנת בנפח של 750 מ"ל
- כ – 10 לימונים בינוניים
- 1 כוס מלח ים אטלנטי
- 1/3 כוס שמן זית
אופן הכנה
מעקרים צנצנת זכוכית. שוטפים היטב את הלימונים ופורסים לפרוסות דקות. טובלים כל פרוסה במלח משני הצדדים ומניחים בצנצנת. ממשיכים כך עם כל הפרוסות ושמים שכבות שכבות עד שהצנצנת מלאה כמעט עד הסוף. סוחטים מיץ לימון טרי ומוזגים לצנצנת כמעט עד הסוף ומשאירים מקום גם לשמן זית. מוזגים על הלימונים שמן זית כך שיכסה את הלימונים לחלוטין, מניחים שקית ניילון על פיית הצנצנת וסוגרים עם המכסה. השקית תבטיח אטימה מוחלטת ותזרז את הכבישה. משאירים על השייש למשך 3-4 ימים וזה מוכן! אחרי הפתיחה שומרים במקרר וכשמוציאים מהלימון זה יהיה תמיד עם מזלג נקי על מנת למנוע היווצרות עובש.
בתאבון!
היי
המלח שקע בתחתית הצנצנת
להפוך את הצנצנת כדי שהמלח יתפזר ?
או להשאיר ככה?
תודה
אם טבלת כל פרוסה אז אין צורך להפוך
האם אפשר לקבל כמויות לכמות קטנה יוצר של לימונים 2-3 לצנצנת קטנה בבקשה
תכיני פשוט כמות קטנה יותר. אין פנ באמת מתכון עם כמויות מדוייקות. פלות לימון, פחות מלח וכו' וצנצנת קטנה יותר
קמה להכין????
אלופה