כשקשה להחליט או כשרוצים לקצר תהליכים, מכינים שני מאפים בתבנית אחת – גם תרד וגם ברוקולי וזה יוצא מטורף! סך הכל מכינים רוטב שמנת, מחלקים לשתי קערות – חצי תרד וחצי ברוקולי, טובלים דפי פילו ומסדרים בתבנית וזהו!
את המאפה הזה אתם הולכים לאמץ קבוע כי הוא הכי קל בעולם והכי טעים! היום יש בחנויות דפי פילו על המדפים ולא רק במקררים. דפי פילו מתורכיה, מושלמים, לא קרועים, לא נקרעים ונשמרים מלא זמן גם אחרי הפתיחה. מה שכייף במאפה הזה, שלא משנה איזה ירק תשלבו בו, זה יוצא מושלם. כשיש לי אורחים אני תמיד מכינה את המאפה הזה, הוא כל כך קל וסלחן שאתם תתאהבו בו ממש כמוני ולא תפסיקו להכין אותו.
הפעם במקום להכין שני מאפים בשתי תבניות נפרדות, הכנתי מאפה חצי חצי – חצי תרד וחצי ברוקולי וככה תפסתי שתי ציפורים במכה אחת. מכינים ממש בשתי דקות רוטב שמנת וגבינות ומחלקים לשתי קערות, לאחת מוסיפים ברוקולי קפוא ולשנייה תרד טרי ומערבבים. עכשיו מתחילים לשחק – טובלים דף פילו באחת הקערות עד שהוא ממש ספוג ברוטב ומניחים בתבנית. ממשיכים כך דף אחרי דף וממלאים חצי תבנית ברוטב עם ברוקולי וחצי עם תרד וזהו! אופים וכל מי שיטעם לא יבין מה הוא אוכל ואם לא תגלו, לא יידעו שעבדתם על זה בדיוק 5 דקות!
זה יוצא כל כך טעים! רך ועסיסי מבפנים וקריספי מבחוץ – חלום!
מאפה פילו חצי תרד חצי ברוקולי בתבנית אחת
היכנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אני קונה דפי פילו או יופקה שנמכרים כמוצר מדף ולא במקררים ובעיני הם הרבה הרבה יותר מוצלחים מדפי הפילו הקפואים.
- אפשר לשלב כל ירק שאוהבים.
- אפשר להכין מאפים אישיים בכלי קרמיקה וזה יוצא מהמם
מצרכים לתבנית בקוטר 26 ס"מ
- 2 מיכלים שמנת מתוקה 38% (500 מ"ל)
- 1 כוס חלב (240 מ"ל)
- 3 ביצים
- 100 גרם מוצרלה מגוררת
- 100 גרם גבינת פטה
- 70 גרם חמאה מומסת
- 1 כפית מלח ים אטלנטי
- 1/4 כפית פלפל שחור
- קורט אגוז מוסקט
- 12-14 דפי פילו
- 100 גרם תרד טרי
- 200 גרם ברוקולי קפוא ומופשר
אופן הכנה
מערבבים בקערה שמנת מתוקה, חלב , ביצים, מוצרלה, גבינת פטה, חמאה מומסת, מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט, טועמים ממש מעט כדי לוודא שלא חסר מלח. מחלקים את הבלילה לשתי קערות, לקערה אחת מערבבים תרד טרי ולשנייה ברוקולי. משמנים קלות תבנית אמאיל או פיירקס. לוקחים דף פילו וטובלים בקערת התרד, מכווצ'צ'ים אותו, אוספים תוך כדי חלק מהתרד ומעבירים לתבנית. ממשיכים כך עם כל הדפים ושתי הבלילות ומסדרים בתבנית חצי צד תרד וחצי צד ברוקולי. מחממים תנור לחום של 180 מעלות, אופים כ – 30-40 דקות או עד שהמאפה שחום מלמעלה ויציב. מקררים מעט לפני שפורסים.
בתאבון!
האם יש לך מתכון לפשטידה עם פילו ושתהיה פרווה? תודה מראש!!
אין לי פשטידות פרווה עם פילו. את יכולה לשים תחליפים פרווה
תודה על המתכון. האם ניתן להקפיא?
כן בהחלט
איפה בדיוק מוצאים דפי פילו על המדף ? באיזה מחלקה ?
הייתי עכשיו בסופר ולא מצאתי
יש במקפיאים או במקררים של שמרית
זה מתכון מתנה שגונב את ההצגה בכל פעם שמכינה. אפשר לשים בתבנית את כל החומרים + תרד לשים במקרר ובבוקר כדי שיהיה חם וכדי לחסוך זמן רק את דפי הפילו ולשים בתנור ? או שזה לא מתאים ביחד לילה במקרר ….
כן בהחלט
הכנתי לפני יותר משבועיים בערך, רק עם ברוקולי יצא טעים ברמות, מחר מכינה שוב, המון תודה על המתכון, רציתי להעלות תמונה אבל אין פה את האפשרות
מהמם כייף לשמוע.
כאן אי אפשר תמונה אבל באינסטגרם כן אפשר לשתף
הכנתי יצא מעולה תודה ❤
מהמם כיחף לשמוע
חתימה טובה
אפשר עם יוגורט במקום שמנת מתוקה?
לא ניסיתי רק עם יוגורט. לדעתי לא יהיה מספיק טעים אלא אם תעשי עם יוגורט יווני עם אחוזי שמון גבוהים וגם אז אני חוששת שבאפיה היוגורט יתפרק. את יכולה עם שמנת לבישול
ניראה מצויין. האם שמנת לבישול תתאים גם?
כן אין בעייה
לא הבנתי בהוראות הכנה איך את משלבת על עלי הפילו והבלילה ולא הבנתי איזה בצק פילו את ממליצה לקנות .
טובלים את הדפיםומניחים בתבנית. במקרה הזהכל סוג של פילו יתאים. אני קונה דפים שנמצאים על המדף ולא במקרר. יש בחנויות אפיה
אפשר ברוקולי טרי לא קפוא ?
כן אבל תצטרכי לרכך אותו
Bonjour yéhudid
Pourquoi vous ne me répondez pas quand je vous pose une question sur la recette. Dommage de votre conduite.
נראה מעולה!
שמנת מתוקה= שמנת בישול?
שמנת מתוקה =שמנת מתוקה (זאת שמקציפים)
וואי, נראה אששששששששש!
חב' פילו (מצונן) אחת מספיקה?
תודההה כן תספיק
כמה תרד וכמה ברוקולי?
יווו לא שמתי לב שזה נמחק. תיקנתי. תודההה