מקלות זוקיני בתנור קריספיים וטעימים ובונוס – דלי קלוריות. חטיף/נשנוש טעים שמתאים לאכול מול הטלוויזיה או כתוספת לארוחה בשרית או חלבית
חזרנו מחופשה של שמונה ימים בסלוניקי וצפון יוון ואין לי דרך לתאר את המקומות והנופים המטורפים שביקרנו בהם. מי שעוקב אחריי בסטורי באינסטגרם ראה איפה היינו בכל יום.
ביוון אין ממש קולינריה ומצער מאוד לומר אבל, היה נדיר למצוא אוכל מקומי באמת טוב ומשום מה כל המתוקים שלהם לא טריים 🙁 ואני מדברת על כל מקום שביקרנו בו. לא מצאנו אפילו פעם אחת בקלאווה טרייה וקריספית או בורקס טרי וקריספי שנאפה במקום. הכל נשמר במקררים והופך לרך ולא טעים. האוכל סביר, לפעמים עשוי טוב וטרי ולפעמים לא. אכלנו בעיקר סלטים, צ'יפס וסופלקי עוף.
מה שכן היה בכל התפריטים זה צ'יפס זוקיני או מקלות זוקיני מטוגנות עם פירורי לחם שזה היה טעים ועשה לי חשק להכין בבית.
אני העדפתי לאפות בתנור כדי לחסוך קצת קלוריות וזה יוצא מעולה וקריספי. אפשר לתבל באיזה תיבול שאוהבים, הכל מתאים וגם לטבול באיזה מטבל שאוהבים. לזוקיני אין טעם דומיננטי ולכן אפשר לשדך לו כמעט הכל.
מקלות זוקיני אפויים בתנור
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אפשר לתבל את הזוקיני בכל תבלין שאוהבים, הטעם שלו נייטרלי ויקבל באהבה כל תיבול.
- אפשר כמובן לטגן בשמן עמוק אבל זה יוצא קריספי וטעים בתנור וחוסך הרבה קלוריות מיותרות.
מצרכים לכ – 25 מקלות
- 2 יחידות זוקיני ענקיים/3 בינוניים
- 4 ביצים
- מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/4 כפית אבקת שום
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית רוטב סרירצ'ה (למי שאוהב קצת פיקנטי)
- 2 כוסות קמח
- 2 כוסות פירורי לחם+ 1 כוס פירורי פנקו מעורבבים יחד
- להגשה: פרמזן, רוטב סרירצ'ה/מיונז/מיונז+ סרירצ'ה/קטשופ וכו'
אופן הכנה
מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
פורסים את הזוקיני למקלות – פורסים כל זוקיני לשלוש חתיכות לאורך ואז למקלות.
מקשקשים את הביצים עם מזלג ומתבלים במלח, פלפל שחור, אבקת שום, פפריקה ורוטב סרירצ'ה.
שמים בקערה ראשונה את הקמח.
קערה שנייה שמים את פירורי הלחם והפנקו (אפשר לשים גם פרמזן, עשבי תיבול יבשים וכל תיבול שאתם אוהבים).
קערה שלישית שמים את בלילת הביצים.
טובלים כל מקל בביצים, קמח, שוב ביצים ופירורי לחם. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מכינים כך את כל המקלות.
אופים בתנור 12 דקות, הופכים בעזרת מלקחיים ואופים עוד 12 דקות או עד שהמקלות זהובים.
מוציאים מהתנור ומפזרים פרמזן.
מגישים עם רוטב.