סושי טבעוני שמכינים מדפי אורז. את הסושי הזה הכנתי לראשונה לפני המון המון שנים – כנסו לקרוא איך פיתחתי את הרעיון.
אפשר להכין עם אצה ואפשר בלי, בכל מקרה זה יוצא טעים בטירוף. כמובן שהכנתי רטבים מתאימים וטעימים במיוחד שתרצו להכין גם בלי קשר לסושי


לפני מלא שנים שעכשיו נראות נצח, הכנתי את הסושי האלה. זה היה בתקופת הבלוג שלי בתפוז. סושי גירה אותי בטירוף אבל כל פעם שניסיתי לטעום, זה לא היה לי טעים. נרתעתי מאוד מדג נא, שאגב, היום אני מטורפת עליו, האצה לא הייתה לי טעימה (הבנתי שגם בזה יש סוגים ולא הכל טעים). קיצר, הייתה בעייה כי ממש התחשק לי סושי 🙂 אז החלטתי ליצור לעצמי סושי משלי. באותה תקופה דפי אורז לא היו פופולריים כמו היום, אבל אני כן הכרתי אותם. אני אפילו לא זוכרת מה גרם לי לקנות אותם ומה תכננתי להכין איתם, אני רק יודעת שהחלטתי להכין איתם סושי שיהיה לי טעים, שבמקום אצות, שלא היו לי טעימות באותה תקופה, מה שיעטוף את האורז יהיה דף אורז.

בינתיים התאהבתי עד כלות בסושי, עם אצות וכל השאר. זה אחד המאכלים שאני הכי אוהבת והפעם הכנתי את אותו סושי שהכנתי אז, לפני כמה שנים, רק הפעם שילבתי גם אצות שאני כבר מאוד אוהבת. חשוב לבחור אצות מאיכות טובה, אחרת תחשבו כמוני שאצות זה לא טעים וחבל.
הכנתי אורז שמיועד לסושי וקיררתי אותו

חשוב מאוד לקנות אורז לסושי, אני קונה של מזרח ומערב, חשוב לקנות אצות נורי טובות, אני קונה אצות נורי גולד של מזרח ומערב שמאוד טעימות לי וירקות טריים – זהו! כמובן שרטבים טעימים זה חובה ואם רוצים אפשר לשלב גם דג נא, הפעם בחרתי בלי.
חתכתי כל מיני ירקות שאנחנו אוהבים למקלות

הכנתי סושי עם דף אורז ואצה וזה כל כך טעיםםם

סושי טבעוני שמכינים עם דפי אורז
לחצו פה לסרטון הדגמה בערוץ היוטיוב שלי
לפני שמתחילים
- בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח שלי
- יש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
- אל תתפשרו על איכות החומרים! יש כאן מנה פשוטה אבל החומרים חייבים להיות איכותיים כדי שיהיה טעים. דפי אורז, אורז לסושי ואצות, לקנות באיכות מעולה – לא פחות! אני קונה במזרח ומערב כי בעיני המוצרים שלהם מנצחים. אפשר להכין את הסושי רק עם דפי אורז ובלי אצות בכלל.
- תוכלו להכין איזה כמות שתרצו, אני אתן פה את הרעיון ואתם תכינו את הכמות שאתם רוצים. מכל דף אורז אחד ואצה אחת יוצא רול סושי אחד שמתחלק ל – 4 סושים.
- אני שמתי ירקות שהיו לי בבית בזמינות, אתם יכולים לשלב איזה ירק שאתם אוהבים.
- אפשר לשלב בסושי הזה דג נא, חביתה, טונה מקופסת שימורים, פסטרמה ועוד – הכל הולך בתנאי שאתם אוהבים את השילוב.
מצרכים – מכל דף אורז אחד ואצה אחת יוצא רול סושי אחד שמתחלק ל – 4 סושים
- דפי אורז
- אצות נורי גולד
- 2 כוסות אורז לסושי
- 3 כוסות מים
- 1/4 כוס חומץ אורז
- 2 כפות סוכר
- 1 כפית מלח
- 1 גזר
- 1/8 כרוב לבן/סגול
- 1 קולורבי
- 1 מלפפון
- 1 פלפל ירוק מתוק
- 2 בצלים ירוקים
- 5 צנוניות
ספייסי מיונז הכי טעים בעולם!
- 50 גרם מיונז של הלמנס
- 1 כפית שמן שומשום (5 מ"ל)
- 1 כפית רוטב סרירצ'ה (5 מ"ל)
- מלח לפי הטעם
רוטב בוטנים
- 1 כפית שמן שומשום (5 מ"ל)
- 2 כפות רוטב סויה (30 מ"ל)
- 3 כפות מירין (45 מ"ל)
- 1/4 כוס חמאת בוטנים חלקה (30 גרם) (אני מכינה לבד בבית)
אופן הכנה
מכינים ירקות לסושי: קולפים את הירקות שצריך לקלוף ואת כולם פשוט חותכים למקלות.
מכינים אורז לסושי: שוטפים את האורז טוב טוב תחת ברז מים קרים עד שנפטרים מכל העמילן והמים נקיים. מסננים את האורז ומעבירים אותו לסיר בישול. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה למינימום שיש בגז ומבשלים 15 דקות. פותחים את הסיר, מערבבים קלות עם מזלג, מכסים את הסיר וממשיכים לבשל עוד 10 דקות. מכבים את הגז ומחכים 5 דקות.
מכינים את התחמיץ: שמים בקלחת חומץ אורז, סוכר ומלח. מערבבים על להבה נמוכה הכל יחד בכף עץ בלבד רק עד שהסוכר נמס (לא להרתיח).
בעזרת כף עץ בלבד מעבירים את האורז לכלי אחר כשהאורז עדיין חם ומוזגים אליו את התחמיץ. מערבבים היטב אבל בזהירות שהאורז לא יהפוך לעיסתי. מעבירים את האורז לתבנית ובעזרת כף עץ משטחים קלות את האורז, המטרה היא לקרר אותו היטב.
אחרי כ – 20-30 דקות האורז מספיק קר ואפשר להתחיל לעבוד איתו.
מכינים סושי: שמים קערה עם מים מהברז ליד אזור העבודה. שהקערה תהיה גדולה יותר מדף האורז כי צריך לטבול אותו. טובלים דף אורז אחד ל – 3 שניות ומעבירים למשטח העבודה, לוקחים חופן אורז ומשטחים על הדף. מניחים בקצה הקרוב יותר אלינו את הירקות ומגלגלים לרול סושי הדוק. חותכים באמצע לחצי וכל חצי לעוד חצי, סה"כ מכל רול יוצאים 4 סושים. להכנת הסושי תיעזרו בסרטון ההדגמה שהכנתי.
מכינים גם עם אצה: עושים את אותו תהליך בדיוק, אחרי שמרטיבים את דף האורז מניחים עליו אצה ועליה את הירקות. מגלגלים לרול ופורסים.
מכינים רטבים:
ספייסי מיונז: מערבבים יחד את כל חומרי הרוטב.
רוטב בוטנים: מערבבים יחד את כל חומרי הרוטב.
הגשה: מניחים את כל הסושים על מגש, מניחים את הרטבים במרכז, אם אוהבים רוטב סויה, אז שמים גם צלוחית ממנו ומגישים.
הסושי במיטבו ביום הכנתו אבל נשאר לטעמי טעים גם אחרי יום יומיים במקרר. כמובן שאם מכינים עם דג נא כלשהו או תוספת מעבר לירקות, זה מתאים לאכילה רק באותו יום.
מתכון מדוייק על כל שלביו, טעים מאד, חוסל במהירות הבזק. אלתרתי בהכנת הרטבים. כל מה שאני מכינה מהאתר מצליח- אלופה!!!
כייף ממש לשמוע גולי
נשמע טעים במיוחד.
זה ממש ממש טעים תודההה
מתכון מדוייק על כל שלביו, טעים מאד, חוסל במהירות הבזק. אלתרתי בהכנת הרטבים. כל מה שאני מכינה מהאתר מצליח- אלופה!!!
איזה מתכון מהמם! חייבת לנסות. אהבתי את מגוון הרטבים. הצילומים ממש עושים חשק להכין
תודההה רויטל אהובה