העוגיות שהכי קל ומהיר להכין והכי טעימות בעולם! אם תכינו אותן עם בצק עלים חמאתי, בכלל תקנו את עולמכם בגן עדן של טעמים, אבללל, זהירות זה ממכר!
אלו בין העוגיות שאני באמת באמת לא עומדת בפניהן ויכולה לחסל תבנית שלמה כשהן יוצאות מהתנור. שתדעו שזאת הסיבה שאני לא מכינה אותן יותר מידי, כי הן סכנה אמיתית! בכל מקרה השבוע, החצי ביקש שאכין לו מילפיי, או בשם העממי שלה – קרמשניט, העוגה הזו שמכינים עם שכבות של בצק עלים וביניהן קרם וניל טעים במיוחד. אז כמובן שהכנתי, אבל כיוון שנשאר לי בצק עלים, הכנתי גם את העוגיות האהובות עליי בעולם ועם האיזונים נתמודד 🙂
אפשר כמובן להכין עם בצק עלים קנוי שאין עם זה שום בעייה, רק תמיד עדיף שיהיה על בסיס חמאה. היום יש המון קונדיטוריות שמוכרות בצק עלים שהן מכינות במקום והאמת, זה יוצא טעים גם עם בצק עלים רגיל, הכי פשוט שיש במקפיאים בסופר. מגלה לכם פה, ואל תגלו לאף אחד 🙂 שהחצי שלי לא אוהב טעם של חמאה בעוגות. כמה זה אסון מבחינתי? אוהוווווו זה טרגדיה כי אני מטורפת על חמאה ואין מצב שאני מכינה מאפים בלי חמאה. כן, יש תחליף מעולה לחמאה וזה שמן/חמאת קוקוס, אבל זה לא אותו טעם, אין תחליף לטעם החמאה.
Anyway קניתי בצק עלים רגיל כי זה מה שהוא אוהב ולכם אני אומרת, או שתקנו בצק חמאה, או תתאמצו ותכינו מהבלוג את הבצק עלים המושלם או תקנו בצק עלים רגיל ותמרחו עליו חמאה לשדרוג.
עוגיות אוזני פיל משני מצרכים בלבד
לפני שמתחילים
- היכנסו פה לאינסטגרם שלי לצפות בסרטון הדגמה של העוגיות
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק.
- יש לי גם טיק טוק.
- כנסו פה לגרסה נוספת של העוגיות הטעימות האלה
- מכמות של 1 ק"ג בצק עלים יוצאות מלא עוגיות. אני ממליצה להכין מחלק מהבצק עוגת מילפיי ומחלק את העוגיות וככה יש שני קינוחים שווים בבת אחת. כנסו פה למתכון למילפיי.
- כנסו פה למתכון לבצק עלים צרפתי ביתי.
- יש היום גם בצקים מעולים של שמרית במקררים.
- אפשר לשלב גם קינמון, אני פחות אוהבת בעוגיות האלה.
- חשוב מאוד: לעבוד עם בצק עלים קר מהמקרר ובאזור ממוזג ומהר כדי שהבצק לא יתחמם ושכבות העלים ייהרסו.
מצרכים להמון עוגיות
- 1 ק"ג בצק עלים (מומלץ על בסיס חמאה)
- כ – 1.5 כוסות סוכר
אופן הכנה
מחממים תנור לחום של 200 מעלות על מצב סטטי.
מפזרים חצי מכמות הסוכר על משטח העבודה ומניחים עליו דף בצק עלים באורך של כ – 25 ס"מ. מקפלים את הבצק בחלק הארוך שלו לחצי רק כדי למצוא את קו האמצע ופותחים שוב את הבצק. מפזרים על החלק העליון סוכר. מקפלים כל קצה של המלבן לרבע ואז לעוד רבע ואז מקפלים את שני הצדדים אחד על השני (היכנסו לאינסטגרם שלי, הכנתי סרטון הדגמה), עוטפים ומעבירים למקפיא לחצי שעה. מוציאים מהמקפיא ופורסים לפרוסות ברוחב 1 ס"מ. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה עם מרווחים של 5-6 ס"מ. אופים כ – 15-20 דקות, מנמיכים את חום התנור ל – 160 מעלות ומעבירים למצב טורבו, ממשיכים לאפות עוד כ – 30 דקות או עד שהעוגיות מקבלות צבע זהוב עמוק ונראות מוכנות.
מוציאים מהתנור, מקררים היטב ומאחסנים בצנצנת. אפשר להקפיא את העוגיות למשך חודשיים.