עוגת גבינה ושוקולד מלכותית. תדמיינו עוגת מוס שוקולד, רק יותר אוורירית, יותר עדינה ויותר טעימה כי הגבינה מאזנת את טעם השוקולד ונותנת לעוגה טעם ומרקם מיוחדים.
עוגות גבינה ועוגות שוקולד הן הפייבוריטיות שלנו בבית ובשנים האחרונות גילינו שגבינה ושוקולד יחד זה שילוב מנצח ובכלל למה לבחור אם אפשר גם וגם. תדמיינו עוגת מוס שוקולד, רק יותר אוורירית, יותר עדינה ויותר טעימה כי הגבינה מאזנת את טעם השוקולד ונותנת לעוגה טעם ומרקם מיוחדים. העוגה הזו קלה קלה להכנה וכיוון שהיא בחושה וללא הקצפת ביצים, היא יוצאת מהתנור בדיוק בגובה בו נכנסה אליו. בנוסף, בניגוד לעוגות גבינה הקלאסיות שצריך להשאיר לקרר בתנור, את זו אין חשש להוציא מהתנור מייד אחרי האפייה. מתקבלת עוגה קרמית, נימוחה וטעימה ביותר.
עוגת גבינה ושוקולד מלכותית
חומרים לעוגה בקוטר 20-24 ס"מ
לעוגה
- 750 גרם גבינה לבנה 5% שומן (גביע גדול)
- 1 גביע קטן שמנת חמוצה (100 גרם)
- 1 מיכל שמנת מתוקה 38% שומן
- 1/2 כוס סוכר
- 200 גרם שוקולד חלב
- 3 ביצים גדולות
- 3 כפות גדושות קורנפלור
- 4 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
- 1 כף גדושה קקאו
לציפוי
- 100 גרם שוקולד חלב
- 1/4 כוס +כף שמנת מתוקה 38% שומן
לקישוט
- השמנת המתוקה שנשארה לנו מהציפוי
- 1 מיכל קטן שמנת חמוצה (100 גרם)
- 2 כפות אבקת סוכר
- 1 כף אינסטנט פודינג וניל
אופן הכנה
- מערבבים יחד בקערה גדולה את הגבינה והשמנת החמוצה.
- ממסים במיקרוגל, בקערית נפרדת את השמנת המתוקה, השוקולד והסוכר ומערבבים היטב. מוזגים את השוקולד לתערובת הגבינה ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הביצים וטורפים היטב.
- מערבבים יחד את הקורנפלור, הפודינג והקקאו וטורפים לתערובת אחידה ללא גושים.
- מרפדים תבנית או רינג בנייר אפייה ומשמנים אותו.
- מוזגים את הבלילה לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות כשעה – שעה ורבע עד שהעוגה יציבה ומוכנה (בודקים במרכז העוגה עם קיסם).
- מצננים היטב, מעבירים סכין מסביב לדפנות העוגה ומעבירים ללילה במקרר.
- ממסים יחד שוקולד ושמנת מתוקה במיקרוגל ומוזגים למרכז העוגה, בעזרת כף גורמים לשוקולד לנזול מהצדדים.
- מקציפים יחד שמנת מתוקה, שמנת חמוצה,אבקת סוכר ואינסטנט פודינג לקצף יציב ומקשטים את העוגה.
האם אפשר להמיר את הקורנפלור ולמה???
תודה
דבר ראשון יש לך מתכונים סוףףף וטעימים בטירוף
האם אפשר להמיר את הקורנפלור ולמה???
תודה
היי נטלי, תודה רבה. לקמח תפוחי אדמה
יהודית שלום,
תודה על המתכון הנפלא.
האם זה בסדר לאפות את העוגה עם טורבו? או שעדיף במקרה זה רק חום עליון-תחתון ?
תודה מראש ויום נהדר,
עירית
היי
לא בטורבו. אפייה על תכנית רגילה
הכנתי את העוגה ויצאה מעולה. ובכלל, האתר מעולה והמתכונים פשוט מדוייקים!!! רציתי לשאול אם כמו במתכון של עוגת הגבינה שלך צריך לסנן קודם את הגבינה? העוגה קצת נפלה אחרי האפיה.
היי ענבל. אני שמחה מאוד שאת אוהבת את האתר והמתכונים. אני באמת מעלה מתכון רק אחרי שניסיתי אותו והצליח בוודאות.
בעוגות גבינה בחושות אין צורך לסנן את הגבינה. מן הסתם אם היה צריך הייתי כותבת. כן צריך לדייק בכמויות החומרים, למשל באינסטנט פודינג והקורנפלור כי זה מה שמחזיק את העוגה. ובכל מקרה היא עולה מעט באפייה ויורדת חזרה לגובה המקורי שנכנסה לתנור. השאלה כמה צנחה לך? ממש צנחה? או רק מעט? אם ממש צנחה אז יכול להיות שלא הייתה אפויה עד הסוף. זמני האפייה הם לחלוטין המלצה בלבד. כל תנור אופה אחרת ולכן צריך לשים לב וללמוד את זמני התנור שלך.
תודה על המתכונים הנהדרים
האם את יכולה להמיר את המתכון לתבנית 26-28?
תודה
בשמחה. תמי. את יכולה פשוט להוסיף 50% על כל החומרים או אפילו להכפיל את הכמויות.