עוגת כדורי שוקולד עם שוקולד חלב כי אני פחות אוהבת פה את המריר והשוס – תבנית מיוחדת שמחלקת את העוגה ל – 18 ריבועים שווים בגודלם
אותם כדורי שוקולד אהובים, רק עם שוקולד חלב כי אני לחלוטין אדם של שוקולד חלב. אני פחות מתחברת ואוהבת שוקולד מריר למרות שאני מכינה אותם לבעלולי שהוא חובב בעיקר שוקולד מריר. הפעם במקום כדורים הכנתי את התערובת בתבנית מחולקת של מגנוס. התבנית הזאת גאונית ומתאימה לבראוניס שבאפייה לא תופחים בכלל או לעוגות קרות. כמובן שניתן לאפות בתבנית גם בלי רשת החלוקה ואז זו תבנית אפייה מתפרקת מעולה עם שכבת נונסטיק שכלום לא נדבק בה.
סך הכל 3 מצרכים, 5 דקות עבודה ויש לנו קוביות טעימות במיוחד שאני אישית שומרת במקפיא וככה יש לי תמיד נשנוש מתוק מוכן בדיוק במידה.
עוגת כדורי שוקולד חלב בתבנית מחולקת
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- תשתמשו בביסקוויטים שטעימים לכם ושוקולד איכותי כי אין פה יותר מידי חומרים כך שכל הטעם מגיע מאיכות הביסקוויטים והשוקולד.
- ניתן לשמור את הריבועים במקפיא למשך כמה חודשים, אין צורך להפשיר בשום צורה, זה טעים ישר מהמקפיא.
- סירופ תירס קונים בחנויות מתמחות ויש היום גם בסופרים. לא חובה לשים אבל זה הופך את השוקולד למבריק גם אחרי מקרר או הקפאה וגם מייצב את השוקולד. במידה ולא שמים סירופ תירס, מומלץ להמיס עם השמנת המתוקה 200 גרם שוקולד ולא 150 גרם.
- אפשר להכין גם בתבנית לא מחולקת באותו גודל בדיוק או קטנה יותר ואז הריבועים יהיו גבוהים יותר.
מצרכים לתבנית בגודל 20*30 ס"מ
- 250 גרם פתיבר (שרוול אחד או 35 יחידות)
- 200 גרם שוקולד חלב/מריר (מומלץ של קליבו)
- 100 גרם שמנת מתוקה 38% (1/2 כוס)
- 100 גרם חמאה
לציפוי
- 150 גרם שוקולד חלב (מומלץ של קליבו)
- 150 גרם שמנת מתוקה 38% (3/4 כוס)
- 1 כף סירופ תירס (לא חובה, נותן ברק לשוקולד)
אופן הכנה
מכינים כדורי שוקולד בתבנית: שמים את הפתיבר בשקית זיפלוק, דופקים עליהם עם מערוך ושוברים לחתיכות בינוניות. ממסים בקערה במיקרוגל שוקולד, שמנת מתוקה וחמאה ומערבבים לתוכם את הפתיבר. משטחים ומהדקים היטב בתבנית המחולקת.
מכינים ציפוי: ממסים את השוקולד והשמנת המתוקה במיקרוגל, מוסיפים סירופ תירס ומערבבים. מוזגים על כדורי השוקולד ששיטחנו בתבנית ומעבירים ל – 10-15 דקות למקפיא. מוציאים מהמקפיא ונועצים את רשת החלוקה של התבנית. במידה ומכינים בתבנית אחרת מדלגים על השלב הזה ואחרי שהעוגה יציבה חותכים לריבועים. מעבירים את העוגה למקרר למינימום שעתיים להתייצבות. כשהעוגה יציבה מוציאים את רשת החלוקה, עוברים על הדפנות עם מרית כדי להפריד את העוגה מהדפנות ומשחררים אותה. התבנית עם תחתית נשלפת כך שזה משתחרר בקלות. אפשר להעביר את הקוביות לקופסה גדולה בשכבה אחת ולהחזיר למקרר או למקפיא.
בתאבון!
איך רוכשת את התבנית ?תודה
נהנית כרגיל ממעשה ידיך המופלאות.
תודה רבה ♥
היי
יש לך רעיון להפוך את זה לפרווה? מלבד שימוש במחמאה
תודה.
אוהבת את המתכונים שלך !!!1
כן את יכולה לשים אותה כמות שמן קוקוס שמתנהג בדיוק כמו חמאה