פרגיות ופטריות בטריאקי וסויה, מנה של מסעדות שמכינים בבית בקלות ובכלום זמן. תוך חצי שעה כל הארוחה מוכנה וכולם בבית שמחים ומאושרים לקבל בבית מנה שבדרך כלל מזמינים במסעדה
מי לא אוהב פרגיות ופטריות בטעמים אסיאתיים?? אם יש משהו שתפס חזק במדינה שלנו זה אוכל אסיאתי ובצדק! אני מטורפת על הטעמים של התיבול האסיאתי וזאת תמיד תהיה ההעדפה שלי באוכל. הפעם הכנתי מנה מהירה וטעימה בטירוף עם טעמים של מסעדה אסיאתית טובה ובכלום זמן. פרגיות ופטריות ברוטב טריאקי שאני מכינה בבית וסויה וכל זה על מצע של אורז דביק, מנה מושלמת ממש בדקות עבודה.
אבלללל לפני שניגש למתכון, תראו את הצלחת והסכו"ם המהממים שהגשתי בהם את המנה. גילוי נאות – המתכון בשיתוף עם חברת גיבסון האמריקאית. הכלים המדהימים עשויים מקרמיקה באיכות מעולה ומעוצבים בקליפורניה.
אני לא יודעת מה איתכם, אבל אני אוהבת כל תקופה להחליף את כלי האוכל שלי. די מהר אני ממצה ועוברת לדבר הבא שאני מתלהבת ממנו 🙂
עכשיו גם אתם יכולים להנות מ – 10% הנחה על כל האתר כולל כפל הנחות. תלחצו פה לכניסה לאתר ותתחילו להזמין כי תכף פסח והכי כייף זה להבגיש בכלים מעוצבים ויפים.
קוד קופון להנחה: Gibson10
פרגיות ופטריות ברוטב טריאקי וסויה על אורז דביק
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
מצרכים ל – 3 מנות
- 6 יחידות סטייק פרגית טרייה
- 2 סלסילות פטריות שמפיניון
- 2 כפות שמן שומשום (לפרגיות)
- 2 כפות שמן שומשום (לפטריות)
- 1/3 כוס טריאקי (אני מכינה ביתי)
- 1/4 כוס סויה בהירה
- 2 שיני שום כתושות
- 2 ס"מ ג'ינג'ר טרי כתוש
- מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- להגשה: בצל ירוק פרוס
- להגשה: שומשום קלוי
אורז דביק
- 2 כוסות אורז לסושי (אני משתמשת ב"קלרוז")
- 2 כפות שמן שומשום
- 1 כף שטוחה מלח
- 1/2 כף סוכר חום בהיר
- 3 כוסות מים רותחים
אופן הכנה
צורבים את הפרגיות: מחממים 2 כפות שמן שומשום וצורבים את הפרגיות משני הצדדים כמעט עד שהן מוכנות. מוציאים לצלחת.
מקפיצים פטריות: באותה מחבת בלי לשטוף אותה, מוסיפים את הפטריות ומקפיצים דקה. מוזגים עליהן 2 כפות שמן שומשום ומקפיצים כמה דקות עד שהפטריות עשויות חלקית. מוציאים לצלחת.
מאחדים בין הפרגיות והפטריות: מחממים בווק או מחבת עמוקה טריאקי וסויה, מוסיפים שום וג'ינג' כתושים, מתבלים במלח ופלפל שחור ומרתיחים דקה. טועמים כדי לוודא שלא חסר טעמים ומוסיפים את הפרגיות והפטריות למחבת. מערבבים מידי פעם ומבשלים כ – 7 דקות עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך. זהירות לא לקרמל מידי את הרוטב כי אז הסוכר נשרף וזה יהפוך למריר.
מכינים אורז דביק: משרים את האורז במים 10 דקות ולאחר מכן שוטפים במסננת תחת ברז מים קרים. מחממים בסיר 2 כפות שמן שומשום ומטגנים מעט את האורז. מתבלים במלח וסוכר ומוזגים מים רותחים. מערבבים וטועמים את המים כדי לוודא שלא חסר מלח או סוכר. יש לקחת בחשבון שהטעמים מתאזנים אחרי הבישול. סוגרים את הסיר ומבשלים סך הכל 20 דקות. אחרי 10 דקות בישול מערבבים קלות את האורז עם מזלג וממשיכים לבשל עוד 10 דקות.
הגשה: מניחים אורז בצלחת שטוחה גדולה, מניחים מעל פרגיות ופטריות ומזלפים מעט מהרוטב גם על האורז. מפזרים בצל ירוק פרוס ושמושום קלוי ומגישים.
אפשר להוסיף לפטריות ערמונים?
בהחלט כן
מושלם!!!! הילדים עפו על זה…..
תודה רבה על עוד מתכון טעים ומהיר.
איזה כייף
היי,
נראה מעולה.
רציתי לשאול רק למה את האורז לעשות דביק?
היי לי,
כי זו מנה אסיאתית וזה האורז המתאים
מנה טעימה ביותר !! וההגשה מהממת
תודה על הקופון ינוצל בקרוב ❤❤❤
תודה אהובתי ♥