פשטידת בטטה ובצל ירוק מהירת הכנה ויפהפייה. הקוביות הכתומות מתגלות כשהיא יוצאת מהתנור והופכים אותה על הצלחת. היא קלה להכנה וטעימה מאוד מאוד!
מתי אני מכינה פשטידות? כשאני מתה מרעב ובא לי משהו מהיר ומזין, כשאני מארחת לארוחת בוקר או בראנץ' היא תמיד תהיה חלק מהכיבוד או לארוחת ערב משפחתית. היא קלה להכנה ויחד עם זאת קוצרת ים של מחמאות מכל מי שטועם אותה. אני משדרגת אותה עם בצל ירוק ומוצרלה שמקפיצים את הטעם וקצת מאזנים את המתיקות של הבטטה.
פשטידת בטטה ובצל ירוק
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי עוקב, בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אפשר להכין את הפשטידה עם תפוחי אדמה במקום בטטה או כל ירק אחר שאוהבים, רק שימו לב שכל ירק דורש טיפול מקדים אחר.
- הפשטידה טעימה גם כשהיא חמימה וגם כשהיא קרה.
- ניתן לשמור את הפשטידה במקרר וחמם כשרוצים לאכול אבל היא מתחסלת כך שאין סיכוי להכניס למקרר 🙂
מצרכים לפשטידה בקוטר 26 ס"מ
- 1 בטטה גדולה (400 גרם נטו)
- 1/4 כוס שמן זית
- 5 ביצים גדולות
- 3 יחידות בצל ירוק
- 100 גרם מוצרלה מגוררת
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
אופן הכנה
מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
קולפים את הבטטה וחותכים לקוביות קטנות בגודל 1 ס"מ. קוצצים גם את הבצל הירוק.
מחממים על מחבת שניתן להכניס לתנור את שמן הזית. מטגנים את קוביות הבטטה כ – 20 דקות עד שהן רכות אבל שומרות על צורתן, מידי פעם הופכים.
בקערה נפרדת משקשקים את הביצים ומוסיפים את הבצל הירוק הקצוץ, את המוצרלה, מלח ופלפל ומערבבים.
מוזגים את בלילת הביצים על הבטטה, מיישרים ומעבירים לתנור.
אופים את הפשטידה כ – 20-25 דקות, עד שהיא יציבה לחלוטין.
מוציאים, מקררים 5 דקות והופכים על צלחת הגשה.
במה אפשר להשתמש במקום מוצרלה לחולי סוכרת?
היי אביבה,
את יכולה לוותר או לשים גבינה קשה מתאימה. אני לא מבינה בתחליפי מזון לסכרתיים