פתיתים עם חלב ושמנת מתוקה. אותם פתיתים מתוקים אהובים, רק בגרסה משודרגת וטעימה יותר שאי אפשר להפסיק לנשנש
אני לא גדלתי על פתיתים, אצלנו בבית לא היו בכלל פתיתים. לעומת זאת הילדים שלי, שהיו בגנים פרטיים וצהרונים, גדלו על פתיתים וכך זה נכנס גם אלינו הביתה. עוד סיבה שאני מכינה פתיתים היא החצי שלי שכן גדל על פתיתים או יותר נכון על אורז בן גוריון. אז מידי פעם אני מכינה פתיתים בצורה הרגילה שלהם.
לפני כמה שנים פרסמתי את הדרך שלי להכנת פתיתים. הייתה היסטריה רבתי בפייסבוק, כמויות היסטריות של אנשים נכנסו למתכון, הכינו וחזרו לספר לי שסוף סוף הצליחו להכין פתיתים אחד אחד. הופתעתי מאוד כי הייתי בטוחה שזה דבר בסיסי שכולם יודעים להכין, אבל מסתבר שלא.
מה שכן, אני ממש ממש אוהבת דייסות למיניהן. בדרך כלל אני אוהבת יותר דייסה מלוחה (כן, ככה אכלנו בבית) אבל, החצי והילדים אוהבים דייסות מתוקות. החלטתי להכין את הפתיתים בחלב שאני מכינה בדרך כלל מלוח, בגרסה מתוקה. תוך כדי המסת חמאה החלטתי לשים סוכר חום בהיר ולקרמל אותו קצת עם החמאה לפני הוספת הפתיתים. בישלתי עם חלב כמובן אבל כדי להעשיר את הפתיתים עוד יותר, הוספתי בסוף גם שמנת מתוקה.
פתיתים עם חלב ושמנת
- 1 שקית קונכיות פתיתים (של אסם)
- 50 גרם חמאה
- 5 כפות סוכר חום בהיר
- קורט מלח
- 3 כוסות חלב
- 1 כוס מים
- 1 שמנת מתוקה 38%
אופן הכנה
ממסים חמאה במחבת, מוסיפים סוכר חום ומלח וממסים אותו תוך ערבוב.
מוסיפים שקית שלמה קונכיות פתיתים של אסם ומערבבים היטב.
מוסיפים חלב ומים, מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר, מנמיכים להבה למינימום ומבשלים 10 דקות.
פותחים את הסיר, מוסיפים שמנת מתוקה ומערבבים עוד חצי דקה.
מגישים חם או בטמפרטורת החדר עם קינמון, פקאנים או כל תוספת שאוהבים.