קציצות טונה, תירס ותפוחי אדמה מהירות הכנה. כאלה שרק מערבבים ומייד מטגנים בשמן זית וזוללים עם מטבל יוגורט חמצמץ שמתאים בדיוק לטעמים
קציצות שהכנתי השבוע בהחלטה של רגע כשהיינו רעבים ורצינו משהו מהיר לחטוף. הן כל כך מהירות הכנה שכל ילד יכול להכין אותן והן טעימות ממש ממש, נחטפות ישר מהטיגון לפה. סך הכל פותחים קופסת שימורי טונה ותירס, אני רציתי שיהיה להן גוף אז הוספתי תפוח אדמה מבושל אבל ממש לא חייב ואפשר לוותר עליו, הוספתי בצל קצוץ, פטרוזיליה, ביצה ותבלינים וטיגנתי.
האמת, הופתעתי מהטעם. אני יודעת שיש ברשת מלאאא מתכונים לקציצות טונה, אבל אני לא הכנתי מעולם, אין לי מושג למה והיה לנו ממש טעים ואני הולכת לאמץ מידי פעם.
קציצות טונה תירס ותפוחי אדמה מהירות הכנה
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי.
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק.
- יש לי גם טיק טוק.
- אני פחות אוהבת לאפות קציצות בתנור כי לטעמי זה יוצא יבש אבל יש אופציה לאפות. ככה תאפו בתנור: מוסיפים לתערובת 2 כפות שמן זית. יוצרים קציצות. משמנים נייר אפייה ומניחים עליו את הקציצות ואופים כ – 15-20 דקות על חום של 220 מעלות או עד שהן מקבלות צבע זהוב.
מצרכים ל – 15 קציצות
- 180 גרם טונה משומרת (2 קופסאות טונה בשמן)
- 300 גרם תירס משומר (שמתי של פרי הגליל)
- 2 תפוחי אדמה (300 גרם)
- 1 בצל סגול
- 1/4 כוס פטרוזיליה
- 3 ביצים
- 2 כפות קמח
- 2 כפות פירורי לחם
- 1 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- לטיגון: כ – 1/2 כוס שמן זית
מתבל יוגורט וטימין
- 1 מיכל יוגורט
- 1 שן שום
- 1 כף שמן זית
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור
- טימין טרי
- להגשה: זרזיף שמן זית וטימין טרי
אופן הכנה
מכינים קציצות: מסננים את הטונה מהשמן ושמים בקערה. מסננים מנוזלים את התירס ומוסיפים לקערת הטונה. מועכים מעט בעזרת מזלג או מועך תפוחי אדמה. אפשר גם לטחון חלק מהתירס במעבד מזון.
מבשלים את תפוחי האדמה, קולפים ומועכים לתוך הקערה. קוצצים את הבצל והפטרוזיליה ומוסיפים לקערה. מוסיפים את הביצים, הקמח ופירורי לחם. מתבלים במלח ופלפל שחור.
מערבבים הכל טוב טוב עם הידיים עד לקבלת תערובת דביקה. אם התערובת לא מספיק דביקה, אפשר להוסיף עוד מעט קמח.
משמנים קלות את הידיים ויוצרים קציצות מהתערובת.
מחממים שמן זית ומטגנים את הקציצות משני הצדדים. חשוב מאוד בשלב הטיגון של הצד הראשון לא לגעת בקציצות ולא להפוך אותן עד שהן ממש שחומות ויציבות אחרת הן מתפרקות כשמנסים להפוך. רק כשרואים צבע שחום בשוליים הופכים ומטגנים מצד שני.
מכינים מתבל: מערבבים יחד את כל חומרי המתבל. לפני ההגשה מזלפים עוד מעט שמן זית מעל היוגורט ומפזרים טימין טרי.
האם אפשר להכין יום מראש?
כן אבל הכי טעים טרי באותו יום