קרקרים מכינים רק בבית! הכי קל, הכי טעים והכי בריא! בלי כל מיני תוספים ואותיות שצריך לפענח מה פשרן והם אפילו טבעוניים. אז יאללה לכו לערבב, לאפות ולצנצן
יש לי בבלוג כבר כמה וכמה מתכונים של קרקרים וכולם מעולים אבל תמיד יש מקום לעוד מתכון קל. אז למי שעדיין לא ניסה להכין קרקרים בבית – חבל! זה קל וכל כך יותר טעים מהקרקרים התעשייתיים. אז קומו ותכינו לכם צנצנת קרקרים שתהיה קבוע על השייש. אפשר לשחק עם סוג הקמח ואפשר לשים איזה תוספות שאוהבים, העיקר לשמור על אותו יחס של מרכיבים.
קרקרים קלים להכנה טבעוניים
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- יש לי גם טיק טוק
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- אפשר לשים כל סוג קמח שאוהבים וגם כל תוספת אחרת ובתנאי ששומרים על היחסים.
- אפשר לשים אפילו רק כף שמן זית ועדיין הם יהיו טעימים מאוד.
מצרכים לתבנית בגודל 35*45 (תבנית תנור סטנדרטית)
- 1/4 כוס קינואה
- 1/2 כוס זרעי פשתן
- 1/4 כוס שומשום
- 1/4 כוס שיבולת שועל
- 1/4 כוס גרעיני חמנייה לא קלויים
- 1/4 כוס גרעיני דלעת לא קלויים
- 1 כפית מלח ים אטלנטי
- 1/2 כוס שמן זית
- 1 כוס מים רותחים
- 1/2 כוס קמח רגיל/כוסמין
אופן הכנה
מחממים תנור לחום של 150 מעלות על מצב טורבו. שמים בקערה את כל החומרים חוץ מהקמח ומערבבים. מוסיפים קמח ומערבבים רק עד שמתאחד. יוצאת בלילה שניתן למזוג אותה. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומוזגים את הבלילה לתבנית בצורה שווה ככל הניתן. אופים כשעה – שעה ורבע או עד שהקרקרים מוכנים ועם צבע זהוב עמוק. מוציאם מהתנור, מקררים ושוברים בצורה חופשית. במידה ורוצים קרקרים מרובעים – אופים כ – 10 דקות עד שהבלילה מתחילה להתייצב וניתן לחתוך אותה ואז חותכים וממשיכים לאפות עד שזה מוכן.
מתכון מעולה. הכנתי כבר 3 פעמים בשבועיים האחרונים.
הקטע שלא צריך לרדד את הבצק כל כך מקל על ההכנה והופך את המתכון לפשטות טעימה.
הערה אחת. הורדתי את כמות שמן הזית לרבע כוס שמן. בלי שינוי אחר
מעולה!! בגדול אפשר אפילו כף שמן בלבד
איזה שיבולת? דקה או עבה.
לא עקרוני
יצא ממש שמנוני. יכול להיות שצריך להשתמש בפחות שמן?
אפשר פחות שמן כן
מה אפשר לשים במקום שיבולת שועל… אין לי
מוצר זמין וזול, פשוט לקנות
אפשר בטוסטר אובן ללא טורבו?
אין לי תנור
תודה
במקרה הזה כן