וואווו איזה מנה מהממת, ממש כמו ציור על הצלחת. את המנה הזאת הכנתי עם דנה סידס שהגיעה אלי ליום של בישולים וזה מה שיצא ויצא מושלם וטעים בטירוף! מנה מושלמת לאירוח


כמה פעמים יצא לכם לפגוש אנשים ולהרגיש כל כך נוח, כאילו אתם כבר מכירים אותם שנים? אז לי זה לא קורה הרבה וכשזה קורה, אני כל פעם נפעמת מחדש מהחיבור שיכול להיות בין שני אנשים שעד לפני דקה לא הכירו בכלל ופתאום נוצר חיבור והשיחה קולחת ומדברים כאילו שאנחנו מכירים כבר שנים.
ככה קרה לי עם דנה סידס המדהימה והכל כך מוכשרת שהכרתי רק דרך מסך האינסטגרם. אני חייבת לציין שאני מרגישה אנרגיות של אנשים גם דרך מסכים ואני מצליחה להתחבר או לא להתחבר גם בלי ממש להכיר לעומק. כמעט אף פעם אני לא טועה באינטואיציה וגם הפעם לא טעיתי! דנה היא בדיוק מה שחשבתי והרבה יותר. בחורה צנועה, עם ערכים שלא מוצאים היום בקלות ובנוסף היא גם בשלנית מעולה עם רעיונות מיוחדים רק לה.
לכו לעקוב אחרי דנה סידס באינסטגרם, היא מעלה מתכונים מדהימים וייחודיים רק לה

השבוע נפגשנו אצלי ליום של הכנת מתכון וזה אחרי שאני כבר הייתי אצלה בבית והכנו מתכון מדהים של שורש סלרי ממולא שלא עלה לפה כי זה היה יום גשום מטורף ולא היה סיכוי לצלם כמו שצריך, אבל מבטיחה להכין ולהעלות בהמשך.
הכנו תפוחי אדמה, בצל סגול ושום צלויים בתנור ואז הנחנו אותם על שמנת חמוצה שתיבלנו והתנהגנו אליה ממש כמו לממרח חומוס. זה יצא מטורף!! הצלחת יצאה ממש כמו ציור מושלם, כזה שאם תגישו לאורחים הם יעופו עליכם ולא יבינו שזה לוקח פחות משעה להכין את זה.

תפוחי אדמה בתנור על מטבל שמנת חמוצה
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- לכו לעקוב גם אחרי דנה סידס באינסטגרם, היא מעלה מתכונים מדהימים וייחודיים רק לה
- המנה קלה מאוד ומרשימה ותוך מקסימום שעה יש לכם מנה לתפארת והכי מתאימה לארוחת בראנץ'.
מצרכים
לירקות בתנור
- 4 תפוחי אדמה לאפיה (מומלץ של דוד משה)
- 2 בצל סגול
- 1 ראש שום שלם
- צרור של עלי טימין
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/2 כפית מלח ים אטלנטי
- קורט פלפל שחור
למטבל שמנת חמוצה
- 2 שמנת חמוצה של פעם
- 1 שן שום
- 2 כפות שמן זית
- קורט מלח ים אטלנטי
- קורט פלפל שחור
- חופן קטן של עלי טימין טרי
- גרידה מלימון שלם גדול
להגשה
- שמן זית לזילוף על מטבל השמנת
- עלי טימין טריים
- חצי פלפל צ׳ילי חריף
- עלי זעתר טריים
- גרידת לימון מלימון שלם
אופן הכנה
מכינים את הירקות: מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
מבשלים תפוחי אדמה שלמים עם הקליפה כ – 20 דקות או עד שהם רכים אבל לא עד הסוף. מקררים אותם כמה דקות את וחותכים לקוביות בינוניות עם הקליפה.
מרפדים תבנית בנייר אפייה מזלפים עליה מעט שמן זית ומניחים את קוביות תפוחי האדמה. קולפים את הבצל וחוצים אותו, מניחים את חצאי הבצל כך שהצד הפנימי מונח על התבנית, עוטפים את ראש השום בנייר אפייה ובנייר כסף, לפני שסוגרים עליו, מזלפים מעט שמן זית, סוגרים ומניחים גם אותו בתבנית. מזלפים מעל תפוחי האדמה והבצל שמן זית, מפזרים מלח ופלפל שחור, מניחים ענפי טימין טרי וצולים בתנור כ – 40-50 דקות או עד שתפוחי האדמה והבצל מקבלים צבע זהוב עמוק יפה והם מוכנים לאכילה.
מכינים מטבל שמנת חמוצה: טורפים בקערה שמנת חמוצה, שן שום כתושה, גרידת לימון ועלי טימין, מתבלים במלח פלפל ושמן זית ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיהול בהתאם לטעם אישי.
מרכיבים ומגישים: מניחים על צלחת רחבה וגדולה את השמנת המתובלת, ממש כמו שמניחים חומוס למריחה. מזלפים מעל שמן זית ומניחים עלי טימין טריים.
מסדרים בצלחת את תפוחי האדמה עם מרווחים קלים, מפרקים את הבצל לגלדים ומניחים בין תפוחי האדמה, מחלצים בעדינות מראש השום שיני שום קונפי ומפזרים בצלחת.
פורסים פלפל צ'ילי לפרוסות דקות ומניחים בצלחת, מקשטים עם עלי זעתר/אורגנו ומגררים מעל הכל עוד גרידת לימון בנדיבות.
מגישים מייד,
בתאבון!