רולדת תותים וקצפת כי כשעונת התותים מגיעה, אני לא עומדת בפיתוי וחייבת להכין לפחות פעם בשבוע עוגה עם תותים. בשאר ימות השבוע אני פשוט מנשנשת אותם. רולדה הכי קלה להכנה והכי טעימה


אם יש משהו שאני מחכה לו כל השנה זה תותים! אני מטורפת על תותים ומבחינתי העולם יכול להתקיים בלי רוב הפירות למעט תותים ובננות (בננות לחצי שחי עליהן:)) רולדות הן פתרון מעולה לעוגות שמכינים ממש בדקות בודדות כולל זמן האפייה וכל מה שצריך זה להכין קצפת, למלא ולגלגל. היא מרשימה וטעימה במיוחד.

יש להם צבע סקסי מטורף, הם מתוקים בדיוק במידה הנכונה ומשתלבים בכל הקינוחים שאני הכי אוהבת בעולם ולא, אני לא מתכוונת לעוגות שוקולד, כי אני ממש לא אוהבת תותים בשוקולד (נוביק שלי כן אוהב אבל הוא היחיד בבית ובשבילו אני מכינה עוגת שוקולד ותותים). תותים הם מבחינתי פרי שמשתלב הכי טוב עם גבינות וקצפת ולכן רוב העוגות תותים שלי יהיו גבינתיות או קצפתיות, אם כי בשבוע שעבר הכנתי עוגת שטרוייזל ותותים הורסת, אבל גם פה לא ויתרתי על הקצפת והיא ליוותה את העוגה.

כמובן שהכנתי כבר כמה וכמה פעמים רולדת תותים, כנסו כאן וכאן ואפילו פעם אחת במקום לגלגל לרולדה פרסתי לרצועות והכנתי עוגת שכבות תותים. עוגות גבינה עם תותים אלו העוגות המועדפות עליי ביקום. מבחינתי אין יותר טעים מזה והן לוקחות בהליכה כל עוגת שוקולד.

עוגות גבינה עם תותים שכבר הכנתי
- עוגת גבינה קרה עם תותים
- עוגת קרם גבינה ותותים
- עוגת גבינה ותותים בציפוי גלסאז' תותים
- עוגת גבינה ומוס תותים חצי חצי
- עוגת תותים ושטרוייזל שקדים


רולדת תותים וקצפת
לפני שמתחילים
- לי יש תנור רחב (90 ס"מ) והכמות של המתכון הזה מתאימה לתבנית הגדולה של התנור. במידה ותכינו בתבנית תנור רגילה הרולדה תצא מעולה גם, רק קצת יותר שמנמנה.
- כדי שאוכל לאחסן במקרר בקלות, אני חותכת את הרולדה לחצי וכך יש לי שתי רולדות קצרות יותר שקל לי לאחסן.
- הקצפת מספיקה לרולדה, לקישוט וגם נשאר עוד לנשנוש עם תותים. שומרים את מה שנשאר בקופסה אטומה במקרר ואפשר לנשנש עם תותים.
- מייצב קצפת קונים בחנויות שמתמחות באפייה.
- הרולדה הכי טעימה יום למחרת, אחרי שספגה אליה את הקצפת והתותים והתרככה.
חומרים לרולדה אחת
- 4 ביצים בטמפרטורת החדר
- חצי כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- ¾ כוס קמח רגיל מנופה
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- קורט מלח
- 1 כף שמן קנולה
לקצפת ותותים
- 2 מיכלים שמנת מתוקה 38%
- 200 גרם גבינת שמנת 30%
- 4-5 כפות אבקת סוכר (שימו 4 ותטעמו אם חסר לכם מתיקות תוסיפו עוד סוכר)
- 2-3 כפות מייצב קצפת / אינסטנט פודינג וניל
- 500 גרם תותים שטופים וחתוכים לקוביות
- 2-3 כפות קונפיטורת תותים
- לפידור: אבקת סוכר
אופן הכנה
- מכינים את העוגה: מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- שמים במיקסר עם בלון הקצפה את הביצים, הסוכר ותמצית וניל ומקציפים יחד 8 דקות, עד שמקבלים בלילה תפוחה ואוורירית.
- מקפלים לקצף בעדינות קמח מנופה, אבקת אפייה ומלח.
- לבסוף מוסיפים שמן.
- משמנים תבנית אפייה ומצמידים אליה נייר אפייה. משמנים גם את הנייר.
- מעבירים את הבלילה לתבנית ומיישרים בעזרת מרית כך שהבלילה תתחלק באופן שווה על התבנית.
- אופים 8-10 דקות, עד שהעוגה קפיצית למגע וזהובה.
- הופכים את העוגה על נייר אפייה נוסף בגודל של התבנית. את נייר האפייה שעל העוגה מקלפים בזהירות ובעזרת נייר האפייה החדש מגלגלים את הרולדה (יחד עם הנייר). (בואו לעקוב אחריי באינסטגרם, אני מעלה בסטורי את כל השלבים וגם שומרת לכם בהיילייטס)
- מקררים היטב לפני שממשיכים.
- מכינים קצפת ותותים: שמים בקערת המיקסר עם בלון הקצפה את השמנת המתוקה, גבינת שמנת, אבקת סוכר ומייצב קצפת / אינסטנט פודינג ומקציפים לקצפת יציבה.
- מעבירים בערך 1/4 מכמות הקצפת לכלי אחר, מוסיפים אליו את קונפיטורת התותים ומקציפים אותו עוד קצת. אם הקצפת הופכת לדלילה בגלל הריבה, מוסיפים עוד קצת מייצב קצפת / אינסטנט פודינג כדי לייצב אותה. שמים במקרר עד לשלב הקישוט.
- את שאר הקצפת מורחים על גבי העוגה בכמות יפה, מפזרים קוביות תותים ומגלגלים שוב לרולדה.
- שומרים כמה שעות במקרר, הרולדה תספוג אליה את הקצפת ותהיה רכה וטעימה.
- קישוט: מפדרים את הרולדה באבקת סוכר. שמים את הקרם שהקצפנו עם קונפיטורת תותים בשקית זילוף עם צנתר כוכב ומזלפים פרחים לאורך מרכז הרולדה (אפשר כמובן לקשט איך שבא לכם).
- שוטפים תותים שלמים וחוצים אותם לאורך לחצי, מסדרים על פרחי הקצפת.
- שומרים את הרולדה בכלי אטום במקרר. היא נשמרת עד שבוע אבל אל תבנו על זה כי היא מתחסלת תוך יום בלי שתרגישו 🙂