רולדת תותים וקצפת כי כשעונת התותים מגיעה, אני לא עומדת בפיתוי וחייבת להכין לפחות פעם בשבוע עוגה עם תותים. בשאר ימות השבוע אני פשוט מנשנשת אותם. רולדה הכי קלה להכנה והכי טעימה


אם יש משהו שאני מחכה לו כל השנה זה תותים! אני מטורפת על תותים ומבחינתי העולם יכול להתקיים בלי רוב הפירות למעט תותים ובננות (בננות לחצי שחי עליהן:)) רולדות הן פתרון מעולה לעוגות שמכינים ממש בדקות בודדות כולל זמן האפייה וכל מה שצריך זה להכין קצפת, למלא ולגלגל. היא מרשימה וטעימה במיוחד.

יש להם צבע סקסי מטורף, הם מתוקים בדיוק במידה הנכונה ומשתלבים בכל הקינוחים שאני הכי אוהבת בעולם ולא, אני לא מתכוונת לעוגות שוקולד, כי אני ממש לא אוהבת תותים בשוקולד (נוביק שלי כן אוהב אבל הוא היחיד בבית ובשבילו אני מכינה עוגת שוקולד ותותים). תותים הם מבחינתי פרי שמשתלב הכי טוב עם גבינות וקצפת ולכן רוב העוגות תותים שלי יהיו גבינתיות או קצפתיות, אם כי בשבוע שעבר הכנתי עוגת שטרוייזל ותותים הורסת, אבל גם פה לא ויתרתי על הקצפת והיא ליוותה את העוגה.

כמובן שהכנתי כבר כמה וכמה פעמים רולדת תותים, כנסו כאן וכאן ואפילו פעם אחת במקום לגלגל לרולדה פרסתי לרצועות והכנתי עוגת שכבות תותים. עוגות גבינה עם תותים אלו העוגות המועדפות עליי ביקום. מבחינתי אין יותר טעים מזה והן לוקחות בהליכה כל עוגת שוקולד.


רולדת תותים וקצפת
היכנסו פה לאינסטגרם שלי לסרטון הדגמה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- הרולדה חייבת להיות כמה שעות טובות במקרר ורצוי לילה שלם על מנת לספוג את הקרם וככה היא הופכת לעסיסית במיוחד. אפשר להרטיב את העוגה עם סירופ וניל ואז היא טעימה גם אחרי שעתיים. סירופ וניל מכינים כך: מרתיחים יחד 1 כוס מים, 1/4 כוס סוכר, 1/2 כפית מחית וניל, 1 כף מיץ לימון למשך 3-4 דקות ולפני שמניחים על העוגה את הקרם מרטיבים אותה עם מברשת, ממתינים שהסירופ יתקרר ורק אז מניחים את הקצפת וממשיכים במתכון.
מצרכים לתבנית בגודל 30*40 ס"מ
- 4 ביצים L בטמפרטורת החדר
- 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
- 1 כפית מחית/תמצית וניל
- ¾ כוס קמח רגיל מנופה (105 גרם)
- 1/2 שקית אבקת אפייה (5 גרם)
- קורט מלח
- 3 כפות שמן
לקצפת ותותים
- 1.5 מיכלים שמנת מתוקה 38% (325 מ"ל)
- 1 גביע שמנת חמוצה של פעם (200 גרם)
- 1/4 כוס אבקת סוכר (30 גרם)
- 3 כפות אינסטנט פודינג וניל (30 גרם)
- 300 גרם תותים + 5 תותים לקישוט
- לפידור: אבקת סוכר
אופן הכנה
מכינים את העוגה: מחממים תנור לחום של 180 מעלות. שמים במיקסר עם בלון הקצפה את הביצים, הסוכר ותמצית וניל ומקציפים יחד 8 דקות, עד שמקבלים בלילה תפוחה ואוורירית. מערבבים יחד קמח, אבקת אפייה ומלח ומנפים לקערת הקצף. בעזרת מרית ובתנועות קיפול עדינות מערבבים את הקמח עד שאין בכלל גושים. מוסיפים שמן ומטמיעים גם אותו בבלילה. משמנים תבנית אפייה ומצמידים אליה נייר אפייה. משמנים היטב גם את הנייר. מוזגים את הבלילה לתבנית ומיישרים בעזרת מרית כך שהבלילה תתחלק באופן שווה על כל התבנית. אופים 8-10 דקות, עד שהעוגה קפיצית למגע וזהובה. מקמחים מגבת מטבח גדולה או נייר אפייה והופכים עליו את העוגה, מגלגלים מייד עם המגבת או נייר האפייה ומצננים חצי שעה. בינתיים מכינים את הקצפת והתותים.
מכינים קצפת וחותכים תותים: שמים בקערת המיקסר עם בלון הקצפה את השמנת המתוקה, שמנת חמוצה, אבקת סוכר ואינסטנט פודינג ומקציפים לקצפת יציבה אבל לא מידי. את התותים שוטפים וחותכים לקוביות קטנות.
מרכיבים את הרולדה: כשהעוגה התקררה פותחים את המגבת ומעבירים את העוגה על נייר אפייה. מורחים את רוב הקצפת על גבי העוגה, משאירים קצת קצפת לקישוט, מפזרים קוביות תותים על כל שטח העוגה ומגלגלים שוב לרולדה – נעזרים בנייר האפייה כדי לגלגל אותה.
מקשטים: מפדרים את הרולדה באבקת סוכר. בעזרת שקית זילוף מקשטים את העוגה עם שארית הקצפת ומניחים עליה חצאי תותים. מעבירים את הרולדה למקרר לכמה שעות שטובות ורצוי לילה שלם על מנת שתספוג את הקרם ותהיה עסיסית ורטובה.
שומרים את הרולדה בכלי אטום במקרר. היא נשמרת עד שבוע אבל אל תבנו על זה כי היא מתחסלת תוך יום בלי שתרגישו 🙂
הי יהודית
עוגה נוסטאלגית.
.הוצאתי מהתנור ,הםכתי על ניר אפיה וגילגלתי.
התקררה לחלוטין, וכשפתחתי את הנייר כדי למרוח את הקצפת, כי השכבה העליונה נותרה על נייר האפיה.
יש הסבר?
כדי שבפעם הבאה תהיה אסטתית יותר
תגלגלי עם מגבת
תודה על תשובתך.
אנסה שוב עם נייר(על אף שבצעירותי אכן גלגלתי במגבת)אך אפתח את הנייר מיד אחרי גלגול.
ולמה חזרתי לכאן?
כדי לומר לך,יהודית, שיצאה רולדה טעימה בטרוף!! וואו!!!
תודה לך
מהמם סמדר
תודה על העדכון ♥
שלחתי לעצמי את המתכון /קישור לאתר/ וזה נמחק לי, הפכתי את האינטרנט כדי לחפש את המתכון.. זכרתי כמה נתונים ואחרי שעות הגעתי אלייך. יש אותו באינסטגרם? לא מצאתי שם, אם יש אשמח לקישור, שאשמור גם שם. תודה רבה. אחלה מתכוןןן
https://www.yehudit-aviv.co.il/%d7%a8%d7%95%d7%9c%d7%93%d7%95%d7%aa/%d7%a8%d7%95%d7%9c%d7%93%d7%aa-%d7%aa%d7%95%d7%aa%d7%99%d7%9d-%d7%95%d7%a7%d7%a6%d7%a4%d7%aa/
את תמיד יכולה לכתוב את השם או חלק ממנו בשורת חיפוש
היי נראה מתכון מושלם,
האם ניתן להמיר את הקמח בקמח שקדים?
זקוקה למתכון ללא גלוטן
תשימי קמח ללא גלוטן. לא ניסיתי עם קמח שקדים
היי, אפשר לשים שמנת חמוצה 15% במקום שמנת של פעם? אם כן לשים יותר פודינג? כמה? תודה רבה!
אפשר ואין צורך יותר פודינג
אפשר להחליף את השמנת החמוצה במשהו אחר בשביל שיתאים לילד אלרגי לחלב?
כן
את יכולה לשים חלב צמחי כלשהו וחבילה שלמה פודינג
למה צריך לשמן את תבנית האפייה אם מניחים עליה נייר אפייה ?
כי זה נדבק
תודה על המתכון, במצרכים רשום שמנת חמוצה לתערובת השמנת המתוקה ובאופן ההכנה רשום גבינת שמנת איזה מהם ? השמנת החמוצה?
טעות הקלדה. תוקן אבל בלי קשר אפשר גם עם גבינת שמנת/מסקרפונה
נראה יאמי! שאלה, יש אפשרות לעשות ללא פודינג? או להוסיף משהו אחר כדי שיהיה בלי…? (אולי אני המוזרה אבל מפריע לי הטעם של הפודינג…..)
לא חייב. זה פשוט מייצב ובכמות קטנה יחסית. את יכולה להקציף 2 שמנת מתוקה עם מסקרפונה וקצת סוכר וזה יציב וטעים