אחד הרטבים הכי טעימים שיש והוא כל כך קל להכנה שאתם חייבים להכין כדי שיהיה לכם במקרר לשדרוג של עוגות, קינוחים, גלידות ואפילו סתם ככה לנשנש עם כפית 🙂
גאונות! הרוטב הזה הוא גאוני והוא כל כך קל להכנה שאתם חייבים להכין כזה ושיהיה לכם במקרר. הוא משדרג עוגות, גלידות, מאפים, קינוחים ואפילו נשנוש טעים סתם כך עם כפית. לוקח ממש כמה דקות להכין אותו וזה באמת לא מסובך, רק צריך להיצמד למתכון ולכמויות. שומרים אותו במקרר והוא במרקם של טופי רך, אם רוצים לזלף על קינוח, פשוט מחממים 30 שניות במיקרוגל וזהו.
רוטב קרמל מלוח ממכר
סרטון שלבים של הכנת רוטב הקרמל ניתן לראות אצלי באינסטגרם
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- הרוטב נשמר במקרר די הרבה זמן בזכות כמות הסוכר הגבוהה שהוא מכיל.
- ניתן להקפיא את הרוטב לכמה חודשים.
- הרוטב מסמיך במקרר למרקם של טופי רך. אם רצים להשתמש כרוטב נוזלי יותר מחממים 30 שניות במיקרוגל.
מצרכים
- 270 גרם סוכר
- 200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
- 10 גרם מלח
- 200 גרם שמנת מתוקה 38% חמה מאוד
אופן הכנה
בסיר עמוק שמים את הסוכר ומפזרים כך שתהיה שכבה די אחידה.
מבשלים על להבה בינונית בלי לגעת בסוכר בכלל ורק מדי פעם מנענעים את הסיר. כשרוב הסוכר מתחיל להינמס אפשר לערבב עם כף עץ וממשיכים לבשל עד שמקבלים צבע ענברי.
מוסיפים את קוביות החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה לחלוטין. מוסיפים מלח ומערבבים.
מוסיפים את השמנת החמה ומערבבים בנמרצות כמה דקות טובות עד שהקרמל מסמיך ובזמן הרתיחה יש המון בועיות קטנטנות.
מכבים את הלהבה וממתינים כ – 15 דקות שהרוטב יתקרר.
מעבירים לצנצנת מעוקרת ושומרים במקרר.
מטורף
הכנתי ואני אוהבת מאוד- יוצא מושלםםם
היי ,
האם ניתן להמיר את החמאה למחמאה ואת השמנת לשמנת צמחית על מנת להפוך את הרוטב לפרווה ?
היי עדי,עקרונית כן אבל לא ממליצה בכלל. כל הטעם זה מהחמאה והשמנת
יש לי שאלה ניתן למרוח את הרוטב על טארטים?
היי בת שבע
בהחלט