יש חנות אחת בחולון שאני קונה ממנה קבוע את החומרים לאפייה, כל המוצרים מגיעים בכמויות סיטונאיות שמתאימות בדיוק לכמויות האפייה שלי. לפני חודשיים בערך הגעתי כהרגלי לחנות במטרה לקנות שוקולדים וקיבלתי לטעום שוקולד שאין לי דרך להסביר כמה הוא טעים – שוקולד חלב קרמל. כן! תאמינו לי שאין דברים כאלה……כל כך טעים ברמה של ממכר.
ואז חשבתי לעצמי למה לא להכין את הממתק שוקולד הטעים הזה משני סוגי שוקולד – לבן וחלב קרמל ולערבב אותם בצורת שייש מנומרת. זה היה רעיון מעולה! יצא טעיםםםם בטירוף וגם יפה רק מה….חייב לשמור במקרר או במקפיא.
ממתק שוקולד, טחינה ואגוזי לוז
חומרים לתבנית בגודל של כ – 20*12 ס"מ
תערובת ראשונה:
- 100 גרם שוקולד לבן
- 150 גרם טחינה גולמית איכותית
- 100 גרם אגוזי לוז קלויים
תערובת שנייה:
- 50 גרם שוקולד חלב בטעם קרמל (אפשר לשים שוקולד חלב רגיל).
- 1 כף טחינה גולמית
אופן הכנה:
- תערובת ראשונה: ממסים במיקרוגל את השוקולד הלבן, מערבבים עם הטחינה והאגוזים ומוזגים לתוך תבנית שהנחנו בבסיסה ניילון נצמד (זה יעזור לנו לחלץ את השוקולד).
- תערובת שנייה: ממסים במיקרוגל את השוקולד חלב קרמל ומערבבים עם הטחינה.
- מוזגים את השוקולד חלב קרמל בצורה מעגלית על השוקולד הלבן. בעזרת שיפוד עץ עוברים על השוקולד חלב כדי ליצור צורת שייש.
- מעבירים למקרר או למקפיא להתייצבות.
- מחלצים מהתבנית וחותכים לקוביות קטנות בגודל 2*2 ס"מ.
- זהירות! זה ממכר!
- חובה לשמור במקרר או במקפיא.
היי יהודית,
נראה מרשים מאוד.
אשמח לקבל את שם החנות וכתובת שלה,
כדי שאוכל לקנות משם את השוקולד הזה.
היי רן. החנות נמצאת בחולון ונקראת פרפל. זה מחסן סיטונאי אבל מוכרים גם ליחידים