ריבת אשכולית אדומה למי שאוהב טעם מתוק – מריר. הריבה מתקבלת עם מרקם של סוכרייה וצבע כתום משגע. ריבה שמכינים בדרך כלל למימונה
אם אתם אוהבים אשכוליות אדומות, אתם תאהבו מאוד מאוד את הריבה הזו שהיא מתוקה אבל יש בה מרירות מסויימת שאופיינית לאשכולית, אבל לא מידי מרירה כי אשכולית אדומה היא מתקתקה יותר מאשכולית רגילה ויש לה צבע משגע. מכמות של שתיים – שלוש אשכוליות יוצאת כמות גדולה של ריבה במרקם של מעין סוכרייה בגלל הכמות הגדולה יחסית של הסוכר. לא להיבהל מכמות הסוכר שהיא כפולה במשקל מכמות האשכוליות כי זה מה שנותן לריבה את המרקם המיוחד ואת הברק המהמם.
ריבת אשכולית אדומה
- 2-3 יחידות אשכולית אדומה (כ – 1 ק"ג)+מים לבישול.
- 2 ק"ג סוכר
- 1 כוס מים
- 1 לימון טרי פרוס דק
- מיץ מחצי לימון גדול
אופן הכנה
- שוטפים את האשכוליות היטב.
- ממלאים סיר גדול במים ושמים בתוכו את האשכוליות. מרתיחים וזורקים את המים שלוש פעמים. הפעולה הזו מוציאה מהאשכוליות את המרירות שיש בקליפה וגם מרככת אותם ומכינה אותם לשלב השני של הכנת הריבה. אחרי הפעם השלישית מסננים את המים ומקררים את האשכוליות. לאחר שהתקררו, חותכים אותן לקוביות בגודל הרצוי.
- שמים את האשכוליות החתוכות בסיר גדול ורחב. מוסיפים לסיר את הסוכר +כוס מים +לימון פרוס ושמים על הגז על להבה גבוהה. כשהסוכר מתחיל להמס מערבבים את קוביות האשכולית עם הסוכר, מעבירים ללהבה בינונית ומבשלים את הריבה כשעה וחצי או עד שהיא משנה את צבעה לכתום ונעשית מבריקה ובזמן הבישול יש בועיות קטנטנות. הבועיות הקטנות זה סימן שהריבה בשלבי סיום הבישול. מוסיפים מיץ לימון ומבשלים עוד כ – 15 דקות.
- הריבה מוכנה כשרוב הנוזלים הצטמצמו, הריבה מבריקה, בצבע כתום והרוטב סמיך מאוד אבל לא מידי כי היא ממשיכה להסמיך עוד הרבה אחרי שמכבים את הגז.
- מעקרים צנצנת – מרתיחים את הצנצנת ומעבירים אליה את הריבה כשהיא רותחת. את המרקם והטעם הסופיים של הריבה מקבלים רק אחרי כמה שעות טובות כשהיא כבר קרה לחלוטין. צריך להיזהר מבישול יתר כי אז הצבע שלה יהיה שחום מידי וגם לא פחות מידי כדי שנקבל מרקם של מעין סוכרייה טעימה של אשכולית אדומה.
האם מבשלים את האשכולית בשלמותה או את הקליפה בלבד?
היי אתי,
ממש מה שכתוב- בשלמותן וזה יוצא טעים מאוד
אחד המעדנים הנפלאים ביותר שטעמתי!
תודה רבה
עושה פעם שנייה, מתענגת
כייף ממש לשמוע. גם אני אוהבת מאוד ריבות הדרים
מתכונים נפלאים.הכנתי לפי ההוראות והכל יצא סופר עשר.כל הכבוד
מהמם. שמחה שאת אוהבת מלכה