מצרכים ל- 2 צנצנות בינוניות
- 1 ק"ג דלורית
- 1 ק"ג סוכר
- 1 לימון פרוס דק
- 1/2 כוס מים
- 1 כפית קינמון,
- 1/2 כפית הל
- קורט ציפורן
- מיץ מלימון שלם
אופן הכנה
- לקלוף את הדלורית ולחתוך לקוביות בגודל של 2*2 ס"מ.
- לשים בסיר רחב סוכר, לימון, מים ותבלינים ולהביא לרתיחה עד שהסוכר נמס.
- להוסיף את קוביות הדלורית ולבשל על אש בינונית שעה – שעה וחצי עד שנוצרת ריבה שמקבלת צבע כתום עמוק.
- להוסיף מיץ מלימון שלם טרי ולבשל עוד 10-15 דקות.
- לעקר צנצנת זכוכית (להרתיח בסיר עם מים כמה דקות) ולהעביר את הריבה לצנצנת.