ריבת סלק אדום כל כך יפה וכל כך טעימה ומיוחדת. גם את הריבה הזו אני מכינה לכבוד חגיגות המימונה אבל לא רק. היא תמיד טעימה כקינוח אחרי ארוחה בשרית
כמו אבני חן אדומות…..אני מתה על המראה של הריבה הזו וכמובן גם על הטעם……. תודו שזה מראה יוצא דופן. אם אתם רוצים שתצא לכם ריבה ביתית מושלמת אני ממליצה להיכנס פה לפוסט שהכנתי מזמן ולקרוא את כל הטיפים להשגת ריבה מושלמת. בנוסף יש גם כמה טיפים פה בסוף המתכון שרלוונטייים לריבת הסלק המדהימה הזו. ממליצה לקרוא הכל ואז לגשת למלאכה.
ריבת סלק אדום
- 1 ק"ג סלק אדום
- 800 גרם סוכר
- 1 כוס מים
- 1 לימון פרוס
- 1 כף מחית וניל (קונים בחנויות מתמחות באפייה)
- 1/4 כוס ברנדי
- מיץ משני לימונים גדולים
אופן הכנה
- לקלוף את הסלק ולגרר גס בפומפייה או במעבד מזון.
- לשים בסיר רחב סלק מגורר, סוכר, כוס מים ולימון פרוס. לבשל על אש בינונית ומידי פעם לערבב עד שהסוכר נמס. אחרי חצי שעה להוסיף מחית וניל וברנדי.
- לבשל בערך שעה וחצי עד שרוב הנוזלים הצטמצמו והסמיכו אבל לא יותר מידי. לקחת בחשבון שזה ממשיך להסמיך עוד הרבה שעות אחרי שכיבינו את הגז עד שהריבה קרה לחלוטין.
- לקראת סוף הבישול להוסיף מיץ לימון טרי ולבשל עוד 15 דקות.
טיפים להצלחת הריבה
- במהלך הבישול אפשר לשחק עם גובה הלהבה בהתאם להתקדמות הריבה. בהתחלה כשיש המון נוזלים אז אפשר להגביר את האש אבל להשגיח שזה לא יבעבע מידי. בהמשך, ככל שהריבה מצמצמת נוזלים כדאי להנמיך את האש ומידי פעם לערבב.
- הריבה הזו דורשת המון לימון יחסית לריבות אחרות. אם לא שמים מספיק מיץ לימון הריבה נקרשת אחרי כמה ימים ונעשית קשה כמו זכוכית. הלימון גם מאזן את המתיקות של הריבה כך שעדיף לשים יותר מאשר פחות.
הכנתי. התרגלתי לטעם. מדהים!!!
מכין עכשיו לחברים ????
מהמם
איך לאפסן וכמה זמן נשמרת הריבה?
תודה
צנצנת זכוכית מעוקרת במקןפ חשוך וקריר (מזווה). נשמרת מעל שנה
חבר הביא ארגז סלקים מהמשק של אבא שלו… הייתי חייב לנסות ריבה… יצא מושלם ממש….
נהדר עם טוסט וחמאה, נהדר ליד קרואסון, נהדר עם גבינות, נהדר נקודה. תודה!
איזה כייף לשמוע. זאת אחת הריבות הכי אהובות עלי
ניסיתי נראה מבטיח
עדכני איך יצא לך רעות
לגרד בפומפיה גסה?
זה נראה ממש ממש טעים חייבת לנסות.. אם אין ברנדי? אפשר להשמיט או שזה נחוץ
כן בפומפייה גסה זה מעולה. לא חייב ברנדי
מסקרן מאוד, ויפהפה!
מתחשק לנסות גם 🙂
שנה טובה וטעימה, יהודית יקרה!
תודה…אני לא ממש בקיאה עדיין בפורמט הזה…
תודה…אני לא ממש בקיאה עדיין בפורמט הזה…
ברוכה הבאה לקהילה "בלוגר בשפת הקודש"