אני אוהבת רפאלו בטירוף!! בכלל כל מה שקשור לקוקוס אני מכורה! אבל קוקוס עם שוקולד זה בכלל אגדה. אז שילבתי רפאלו ביתי יחד עם טראפלס ששילבתי בתוכם אגוזי לוז, מעליהם הוספתי שכבת גנאש שוקולד (כדי שלא יחסר כמו שאומר אהרוני) וזהו! חלום מושלם ויותר חשוב קל קל. שומרים במקרר או במקרר או במקפיא וכל פעם גונבים אצבע 🙂 טעים בטירוף!
מיכלי, שלא חובבת קוקוס התאהבה באצבעות האלה ולא שוכחת אותן…מה שאומר שבקרוב מאוד אכין אותן שוב במיוחד בשבילה.
אצבעות טראפלאו או אצבעות חלומיות של טראפלס אגוזי לוז וקוקוס
שכבת רפאלו
מצרכים לתבנית בגודל 20*20
מצרכים לתבנית בגודל 20*20
- 300 גרם קוקוס
- 250 גרם חלב מרוכז****(למטה יש מתכון לחלב מרוכז שמכינים בבית) (אם משתמשים בחלב מרוכז קנוי אז לשים 3/4 פחית).
- 150 גרם שוקולד לבן
אופן הכנה
- לערבב יחד קוקוס וחלב מרוכז (אפשר ממש ללוש עם הידיים)
- להמיס במיקרוגל שוקולד לבן (זהירות לא לשרוף אותו). לערבב יחד עם הקוקוס.
- לרפד את התבנית בניילון נצמד (עשיתי בתבנית פיירקס אז הנייר נדבק בקלות. אם עושים בתבנית רגילה אפשר לשים נייר אפייה).
- בעזרת ידיים רטובות קלות לשטח את הקוקוס בתבנית.
- להדק היטב את הקוקוס באופן אחיד על התבנית.
שכבת טראפלס פקאן/אגוזי לוז
- 150 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
- 70 מ"ל שמנת מתוקה
- 30 גרם חמאה רכה
- 50 גרם אגוזי פקאן/אגוזי לוז קלויים קצוצים גס
אופן הכנה
- להמיס יחד במיקרוגל שוקולד ושמנת מתוקה.
- להוסיף חמאה ולערבב עד שהיא נמסה לחלוטין בשוקולד.
- להוסיף אגוזי פקאן/אגוזי לוז קצוצים.
- למזוג את השוקולד מעל שכבת הקוקוס.
- להכניס למקפיא לחצי שעה.
שכבת ציפוי – גנאש שוקולד
- 150 גרם שוקולד מריר/חלב (מה שאוהבים)
- 100 מ"ל שמנת מתוקה
- 2 כפות אייריש קרים או כל ליקר אחר שאוהבים(לא חובה אבל משדרג מאוד את הטעם).
- 1 כף סירופ תירס (לא חובה אבל שומר על ברק השוקולד)
אופן הכנה
- להמיס הכל יחד במיקרוגל ולמזוג מעל הטראפלאו.
- לשים במקפיא לפחות שעה להתייצבות או במקרר לכמה שעות עד שהכל מתייצב.
- מוציאים את הטראפלאו יחד עם השקית או נייר האפייה ששמנו בהתחלה שמקלים על החילוץ מהתבנית. נפטרים מהשקית או מנייר האפייה ועם סכין חדה חותכים לאצבעות בגודל הרצוי ומתענגים.
***** אני הכנתי חלב מרוכז בבית שהוא הרבה יותר טעים ובלי טעמי לוואי. חלב מרוכז משמש היום בסיס להמון קינוחים קרים ואפויים. אישית, אני לא אוהבת את הקנוי שיש לו טעם לוואי. החלב המרוכז הביתי ממש ממש טעים. נשמר במקרר כשבועיים ובמקפיא כמה חודשים.
חלב מרוכז ביתי
מצרכים
- 1 ליטר חלב
- 500 גרם סוכר
- 50 גרם חמאה
- 4 כפות קונפלור
- 1/2 כוס מים
אופן הכנה
- שמים בסיר על להבה בינונית חלב וסוכר ומביאים לרתיחה.
- ממשיכים לבשל עוד כחצי שעה (לא מערבבים. החלב לא גולש הודות לכמות הגדולה של הסוכר). תוך כדי בישול החלב מצטמצם.
- מוסיפים חמאה ומערבבים עד שהיא נמסה לחלוטין.
- מערבבים בכוס קורנפלור ומים עד שהקורנפלור נמס ומוסיפים לחלב תוך ערבוב מתמיד.
- ממשיכים לבשל את החלב עם הקורנפלור על אש נמוכה ותוך כדי ערבוב עוד כ – 20 דקות עד שהתערובת רותחת ומתחילה ממש לבעבע.
- להוריד מהאש. לצנן ולהכניס למקרר לכמה שעות טובות עד שהחלב מתייצב לגמרי.
גמרנו את כללללל החלות המהממות (המתכון עם החלב המרוכז) ובת השנתיים וחצי ואני מחפשות את הפרויקט הבא 😉
האם הכוונה ב״קוקוס״ היא לכזה שקונים מהירקן או השבבים הקטנים, כמו אלה שמצפים כדורי שוקולד?
תודה מראש!
היי שני
איזה כייף לשמוע שאהבתם. פשוט קוקוס רגיל כמו ששמים על כדורי השוקולד
האם אפשר לעשות את העוגה עם חלב קוקוס את הטרפאלו קוקוס
היי מוניק,
חלב קוקוס לא מתאים במרקם. את יכולה לשים שמנת מתוקה במקום קרם קוקוס
תודההההה יפצ'וק……השילוב האהוב עליי!
יאמממ השילוב הכי טעים שיש….צילום מגרה ומקצועי אין כמוך ♥
תודההה על הפרגונים החמים!! את מקסימה ויש לך אצלי מקום מיוחד..??
איזה כייףףף לשמוע…תודה רבה
תודה רבההה מיכל
תודההה על הפרגונים החמים!! את מקסימה ויש לך אצלי מקום מיוחד..??
יהודית את מיוחדת כל מתכון של וך על ידי ומצליח
נראה מעולה וטעים מאוד! והצילומים – יאמיייי
ג'ודי – הם ניראים פשוט מדהיםםםםםםםםםםםםםםםםםםם
עשית לי ממש חשק להכין, אבל לאכול הכל לבד….. קצת מסוכן 🙂
למרות ש…… יש לי חברה או שתיים שאוכלות ואוהבות קוקוס
הצילומים אגב נהדרים!! (זוויות צילום טובות)
ותודה רבההההההההההה על הקישור אלי
(♡˙︶˙♡)