עם בירה לבנה יש לי כמה וכמה מתכונים טובים וטעימים. עם בירה שחורה אף פעם לא ניסיתי לאפות או לבשל. אבל כשקיבלתי מלידרס את מארז הבירה השחורה של נשר מאלט חשבתי שזו הזדמנות טובה לנסות מתכונים חדשים עם משהו שמעולם לא אפיתי או בישלתי איתו. וכיוון שקיבלתי גם תבנית מצויינת תכננתי להכין גם עוגת שוקולד ולשלב בה את הנשר מאלט.
בלי קשר ללידרס בירה שחורה אצלינו בבית הוא משקה מוביל. לפני המון המון שנים בהחלטה אמיצה החלטתי להוציא מהבית לצמיתות את המשקה הממכר והלא בריא בעליל – הקולה. התחליף המוגז האולטימטיבי היה בירה שחורה. יש כאלה שאוהבים מאוד ויש כאלה שלא מסוגלים לטעום אותו אפילו… יש לציין כי נוביק שלנו למד ממש השבוע לשתות בירה שחורה ולהנות ממנה. כשקיבלתי את מארז הנשר מאלט עם הבקבוקי זכוכית שבדרך כלל אני לא קונה אותם אלא את המשפחתי הגדול, נוביק התלהב מהבקבוק האישי הקטן, קירר לו אחד, שתה ואמר לי שזה דווקא טעים ושאתחיל לקנות לו כאלה בבקבוק זכוכית…. והכי חשוב שזה בלי אלכוהול בכלל.
אני נמנעת מלהכניס מוצרים עם צבעי מאכל הבייתה והנשר מאלט היא ללא צבעי מאכל וללא חומרים משמרים מה שהופך אותה בעיני לא רק לטעימה מאוד אלא גם לבריאה מאוד. הנשר מאלט מכילה אנטי אוקסידנטים, ויטמינים ומינרלים וכל מי שחוותה הריון ולידה יודעת שהמאמות המבוגרות ממליצות לשתות בירה שחורה במהלך ההריון ואחרי הלידה…ותאמינו לי הן ידעו בדיוק מה בריא לנו. אז אחרי שהבנו שנשר מאלט הוא משקה טעים, מרענן, ובריא אני יכולה לומר לכם שהוא גם מעולה לאפייה ובהמשך אני אעיז יותר ואכניס אותו לבישולים שלי.
אז הכנתי לחם שאור ובראוניז ששילבתי בהם את הנשר מאלט. את השאור התחלתי לגדל לפני כשלושה חודשים. את המתכון להכנת שאור לקחתי מאתר הנחתום. חפרתי ברשת כדי למצוא חומר על הכנת שאור ולא משנה לאיזה אתר או בלוג הגעתי, כולם הכינו מאתר הנחתום…אז גם אני…ויצא מעולה. חיכיתי שהשאור שלי יתיישן קצת כי ככל שהוא בוגר יותר הוא איכותי יותר ואתמול הגיע הזמן להשתמש בו. בדרך כלל לא שמים שמרים בלחם שאור אבל כיוון שהשאור שלי צעיר עדיין אז נתתי לו קצת חיזוק עם שמרים. כשהוא יהיה מספיק בוגר אז אפשר יהיה להכין בלי שמרים בכלל. כדי להבין את היחס בין הכמויות של הקמחים והשאור נעזרתי בספר של אורי שפט "לחם בבית". הבראוניז היא לגמרי מאולתרת. יצאה רכה ועסיסית בדיוק כמו שרציתי והבירה נתנה לה צבע עמוק יותר מלבראוניז רגילים. הכנתי את הבראוניז בתבנית שקיבלתי עם המארז, תבנית Easy Grip מבית טפאל. העוגה נשלפה בקלי קלות מהתבנית. אגב, מומלץ לאפות גם את הלחם בתבנית, למרות שאני אפיתי בתבנית אחרת כי רציתי לחם עגול.
בראוניז עם נשר מאלט – תבנית בגודל 28*10 ס"מ
- 100 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
- 100 גרם חמאה
- 2 ביצים בטמפרטורת החדר
- 1/2 כוס סוכר
- 2 כפות קקאו איכותי
- 100 מ"ל בירה שחורה נשר מאלט
- 50 גרם קמח רגיל
- לפיזור על התבנית- סוכר חום כהה (נותן קראנצ`יות)
אופן הכנה
- לחמם תנור ל-175 מעלות.
- להמיס במיקרוגל חמאה ושוקולד עד להמסה.
- להקציף במיקסר את הביצים והסוכר למשך 5-6 דקות עד לקבלת תערובת סמיכה ותפוחה.
- להוסיף לתערובת השוקולד קקאו מנופה, בירה שחורה (בלי קצף) וקמח מנופה. לערבב קלות רק עד להטמעת החומרים.
- לקפל בעדינות לתוך השוקולד את קצף הביצים עד להומוגניות.
- לשמן את התבנית בחמאה ולפזר קצת סוכר חום כהה.
- אפות בין 20-25 דקות. לא לייבש את העוגה!!! קיסם צריך לצאת עם קצת פירורים עליו.
- לצנן מעט ולשחרר מהתבנית. לחתוך לריבועים ולהתענג מכל ביס.