השבוע, תוך כדי התעסקות במטבח סביב כל מאכלי החגים שאלתי את החצי: "מה אתה אומר איזו עוגה להכין השבוע?" עם תקופת החגים הזו, הכנתי בשבועיים האחרונים כבר כל קינוח או עוגה שאנחנו אוהבים….נגמרו לי הרעיונות ובא לי לחדש…אני חייבת גיוונים ולא רק בטעם…אני אוהבת להכין דברים חדשים שעוד לא הכנתי או שהכנתי מזמן ובא לי להכין שוב וכשאני כבר מכינה זה תמיד בגרסה חדשה שלא אשתעמם חלילה . בקיצורררררר, החצי שלי הוא הוא הסנדלר שהולך יחף. כן!! לא אוהב חידושים והמצאות. הוא נאמן לטעמים הישנים של פעם, הלא משודרגים, כשהיו מכינים הכל עם מרגרינה, קקאו וצימקאו (רחמנא ליצלן) יש לי קו אדום אחד וזה צימקאו!! צימקאו לא ייכנס אליי הבייתה ולא ייכנס לשום קינוח או עוגה!! זה בכלל לא שוקולד. וכשאני מכינה קינוחים על בסיס חמאה ושמנת מתוקה או שוקולד איכותי, אז זה לא שזה לא טעים לו אבל הוא כל הזמן מחפש את הטעם של פעם. ולא עוזר שאני מסבירה לו שפעם השתמשו במוצרים פחות איכותיים כי לא היה או שהיה יקר מאוד והייתה גם פחות מודעות, לא עוזר! הוא רוצה עוגת שמרים עם שמן בבצק וקקאו במלית, או עם מלית ריבה אבל הכי פשוטה לא קונפיטורה טובה כי פעם לא היה וקינמון וצימוקים, ככה הכי פשוט. אז כשאני מכינה את הפשוט פשוט הוא די היחיד שאוכל מזה כי הילדודס גדלו על אוכל וקינוחים אחרים, איכותיים כמו שיש היום והם לא מוכנים להתפשר על הטעם.
ולמה אני מספרת את כל זה?? כי כמו שהתחלתי לספר בהתחלה, תוך כדי התעסקות במטבח החצי שלי החמודד אומר לי בחצי חיוך כזה: "יש בסופר עוגה כזאת עם שכבות וקרם כזה בין השכבות". ישר הבנתי על מה הוא מדבר ואמרתי לו אני אכין לך אבל כדי שזה יהיה כמו בסופר אז צריך לשים קרם פשוט ולא קרם שמנת. כי עם קרם שמנת כבר הכנתי אינסוף פעמים. זה טעים אבל זה לא הטעם שהוא מחפש. אמרתי לו שהקרמים הפשוטים עשויים ממרגרינה וזה מגעיל. כמובן שאין לו מושג ממה מכינים קרמים, הוא רק מחפש את הטעם הנוסטלגי של פעם. אז הגעתי לפשרה עם עצמי, אני אכין קרם על בסיס חמאה ונראה אם זה יענה לחצי על הטעם. ואז שאלתי אותו איזה טעם בא לו- שוקולד או קפה? והוא, בחיוך ממזרי שואל: אפשר גם וגם?
חחחחחחח ברור שאפשר גם וגם:) אז הכנתי את השכבות, מדדתי יפה עם סרגל וחתכתי למלבנים מדוייקים. מרחתי קרם בין השכבות ומעל קישטתי בדיוק כמו העוגות בסופר ושלחתי למנוחה של לילה במקרר לספיגת הטעמים. מה אתם אומרים הוא אהב?? התשובה היא כן!!! אהב מאוד! אחרי שפרסתי את העוגה, שאלתי בהתרסה (כאילו מישהי אחרת הכינה את העוגה ואני מצפה ומקווה שהיא לא תהיה לו טעימה ) נווווווווו זה טעים לך?? והוא: כן!! אני: כן כן או כןןןןןןן?? הוא: כן!!! סבבה, אז טעמתי גם אני וגם נוביק טעם והאמת יצא לא רע בכלל לטעמי ונוביק אמר שזה אפילו טעים מאוד. אז עכשיו שיש כבר אישור שזה טעים וזה עבר גם את המבחן שלי אני מפרסמת את המתכון לדובוש של גידי. כמובן שמי שרוצה להכין עם קרם שמנת זה טעים מאוד, על זה אין בכלל ויכוח או שאלות ומי שמחפש את הטעם של פעם רק טיפה משודרג יותר אז שיכין קרם חמאה.
הדובוש של גידי
חומרים לעוגה באורך 35 ס"מ ורוחב 7 ס"מ
לעוגה
- 4 ביצים בטמפרטורת החדר
- 1/2 כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 כפות שמן קנולה
- ¼1כוסות קמח (175 גרם)
- 1 כפית אבקת אפייה (5 גרם)
להרטבת העוגה
- חצי כוס נס קפה רותח (בלי חלב)
אופן הכנת העוגה
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
מקציפים ביצים, סוכר ותמצית וניל 10 דקות עד לקבלת קצף אוורירי ותפוח.
מוסיפים שמן ומערבלים עוד חצי דקה.
מפסיקים את פעולת המיקסר. מנפים קמח ואבקת אפייה ומוסיפים לקצף בתנועות קיפול עדינות בפעמיים שלוש. לקפל היטב עד שכל הקמח נטמע בקצף ואין יותר גושים.
מרפדים תבנית רגילה של תנור בנייר אפייה ולשמן אותה קלות.
לשטח את התערובת בתבנית וליישר כמה שאפשר שיהיה עובי אחיד.
לאפות 8-10 דקות – עד להזהבה קלה.
לצנן היטב. להפוך את העוגה על מגבת מטבח נקייה ולקלף בזהירות את נייר האפייה.
למדוד עם סרגל את רוחב העוגה ולחתוך 5 מלבנים שווים.
להניח חלק ראשון על צלחת הגשה ובעזרת מברשת אפייה להרטיב את העוגה קלות. למרוח שכבה של קרם ולהניח עוד שכבת עוגה, להרטיב, קרם וחוזר חלילה עם כל חתיכות העוגה.
לקשט את העוגה עם הקרם שנשאר ומומלץ לשים לילה במקרר, כך העוגה סופגת את הקרם ונעשית רכה וטעימה יותר.
קרם חמאה בטעמי קפה ושוקולד
- 1 חלבון ביצה
- 3 כפות אבקת סוכר
- 200 גרם חמאה רכה
- 250 גרם אבקת סוכר
- 1/4 כפית מחית וניל או כפית תמצית וניל איכותית
- 2 כפיות אייריש קרים או ברנדי
לטעמים
- 1/4 כוס קקאו או 100 גרם שוקולד מומס (עדיף למרות ששמתי קקאו כדי לקבל טעם "פשוט")
- כף גדושה נס קפה (הכי פשוט של עלית)
הכנת קרם חמאה
לשים בקערה חלבון ו-3 כפות אבקת סוכר. להמיס על בן מארי (מניחים סיר קטן עם מים מעל אש ומרתיחים את המים. מעל הסיר מניחים קערה ובה החלבון ואבקת הסוכר). להקפיד שתחתית הקערה לא תיגע במים הרותחים). לערבב כל הזמן עם מזלג ולהקפיד שהחלבונים לא יתחממו יותר מידי. לוקח 3-4 דקות עד שהסוכר נמס והחלבונים תופחים קצת מההקצפה / ערבוב עם המזלג.
מעבירים למיקסר ומקציפים 5 דקות לקצף רך. מוסיפים את החמאה הרכה ואבקת הסוכר ומקציפים 10 דקות לקרם אוורירי. מוסיפים אייריש קרים או ברנדי ומשחת וניל או תמצית וניל ומקציפים עוד דקה.
מחלקים את הקרם ל – 1/3 ו – 2/3 : מוציאים מהמיקסר 2/3, משאירים 1/3. ב – 1/3 קרם שמים כף גדושה של נס קפה ומקציפים עוד דקה עד לקבלת קרם אחיד. אם צריך – עוצרים את המיקסר ומגרדים את הקרם מהצדדים. מוציאים לקערית את קרם הקפה ובלי לנקות את קערת המיקסר שמים את קרם החמאה ומוסיפים קקאו, מקציפים עוד דקה ומעבירים לקערית.
מורחים 2 שכבות של העוגה בקרם קפה, 2 שכבות בקרם שוקולד ובקרם שוקולד הנותר מקשטים את השכבה החמישית של העוגה, מפזרים אגוזים מעל.
הערות והארות
להכנת קרם משמנת מתוקה: להקציף יחד שמנת מתוקה + 1 אינסטנט פודינג וניל + כוס חלב לקצפת יציבה ולמרוח בין השכבות.
לקרם בטעם שוקולד: להקציף שמנת מתוקה כמו בשלב 1 ולהוסיף אחרי ההקצפה 100 גרם שוקולד מריר איכותי מומס ולהקציף עוד דקה לאיחוד.
לקרם בטעם קפה: להקציף שמנת מתוקה כמו בשלב 1 ולהוסיף כף גדושה של קפה נמס (הכי פשוט של עלית). להקציף עוד דקה לאיחוד.
@@@ אפשר לשחק עם מגוון טעמים. מקציפים שמנת מתוקה כמו בשלב 1 ומוסיפים:
- לטעם ריבת חלב:כף גדושה ריבת חלב.
- לטעם פיסטוק – כף גדושה מחית פיסטוקים.
- לטעם בוטנים – כף גדושה חמאת בוטנים.
- לטעם קרמל – כף גדושה ממרח לוטוס.
כל כך מוכר לי למרות שעדיין הכנת עם חמאה ולא מרגרינה.ואצלי הי אוהבים שמרים עם קקאו,והאמת לגבי שמרים זה גם אני.חחחח
חחחחחחחח אוקיי אז גם את נוסטלגית של אוכל 🙂