קלות קלות להכנה – ממש משחק ילדים ונחטפות בצ`יק. כשרוצים להכין משהו מהיר וטעים זה הדבר. אפשר לשים קורנפלקס במקום פצפוצי אורז. אפשר לעשות עוגיות אישיות בעטרות נייר או בתבנית. מה שמתחשק. אפשר להקפיא אותן ולהוציא ממש 5 דקות לפני שאוכלים. את המתכון הזה ראיתי לראשונה בספר של פסקל פרץ רובין לפני המון שנים ובמקור הוא עם מרגרינה. אני כמובן שיניתי לחמאה וכל השאר אותו דבר בדיוק.
חומרים לכ – 20 עטרות נייר מספר 5
- 50 גרם חלבה
- 1/2 כוס סוכר
- 2 כפות ליקר או ברנדי (אני שמה אייריש קרים)
- 2 כפות אבקת קקאו
- 2 כפות דבש או סילאן
- 100 גרם חמאה / מחמאה
- 5 כוסות פצפוצי אורז
ההכנה
- לשים בסיר גדול: חלבה,סוכר, ליקר, קקאו , דבש או סילאן וחמאה. לבשל על להבה נמוכה תוך כדי בחישה עד שהחמאה נמסה והעיסה אחידה (לא לזוז מהסיר כי זה נשרף בשנייה).
- להוסיף לסיר את פצפוצי האורז ולערבב היטב עד שהכל מכוסה בעיסה.
- לשים בעטרות נייר או בתבנית חד פעמית שרופדה בנייר אפייה ולשים במקרר לשעתיים לפחות.
- אחרי שעתיים – אם שמתם בתבנית, להוציא מהתבנית יחד עם נייר האפייה ולחתוך לריבועים או מעויינים ואם בעטרות נייר אז אפשר להסתער.
- לאחסן במקרר בתוך קופסא אטומה.