חיתוכיות נוטלה, לוטוס ובוטנים גרוסים. בצק קל להכנה שחייב לנוח לילה במקרר כדי שנוכל ליהנות מהמרקם המיוחד שלו. השמנת החמוצה גורמת לו להיות קראנצ'י ופריך, מעין עלים דקיקים פריכים
בצק קל קל אבל חייב לנוח במקרר מינימום לילה כדי שנוכל ליהנות מהמרקם המיוחד שלו. הבצק מכיל שמנת חמוצה שגורמת לו להיות קראנצ'י, מעין עלים דקיקים ופריכים שהמרקם שלהם מתקבל בזכות השמנת ובזכות מנוחת לילה במקרר. אז לא לוותר על המנוחה ואם אין זמן להשאיר לילה במקרר, אז עדיף להכין עוגיות אחרות.
בעבר כבר כתבתי כבר על המשמעות של מוצרי חלב בבצקים פריכים ואיך משפיעים עליהם. רוצים להבין קצת יותר? כנסו לכאן
חיתוכיות נוטלה, לוטוס ובוטנים גרוסים
מצרכים לכ- 50 חיתוכיות קטנות
- 200 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
- ¾ כוס אבקת סוכר
- 200 גרם שמנת חמוצה (1 מיכל)
- קורט מלח
- 300 גרם קמח עוגיות מנופה (אפשר לשים קמח רגיל אבל מומלץ קמח ייעודי לעוגיות)
למריחה
- 1 צנצנת קטנה נוטלה
- ¾ צנצנת ממרח לוטוס
- ½1 כוסות בוטנים קלויים מלוחים גרוסים
אופן הכנה
- לשים בקערת המיקסר עם וו גיטרה חמאה ואבקת סוכר ולערבל לקרם חלק.
- להוסיף שמנת חמוצה ומלח ולעבד עד לאחידות.
- להוסיף קמח מנופה ולעבד כמה שניות רק עד שהבצק מתאחד.
- לעטוף בניילון נצמד ולשמור לילה במקרר.
- לחלק את הבצק לארבעה חלקים שווים.
- לקמח היטב משטח עבודה ולרדד חתיכה ראשונה לריבוע דק דק (הבצק מאוד נוח וזה קורה בלי בעייה). להעביר את העלה המרודד לתבנית רגילה של תנור שריפדנו בנייר אפייה, למרוח שכבת נוטלה ומעל שכבת לוטוס (לחמם מעט במיקרוגל כדי להקל על המריחה), לפזר שליש מכמות הבוטנים.
- לרדד עוד בצק ולחזור על פעולת המריחה והבוטנים, סה"כ יש 4 שכבות בצק.
- לחמם את התנור לחום של 160 מעלות ולאפות את העוגה 35-40 דקות או עד שהשכבה העליונה מקבלת צבע זהוב עמוק.
- להוציא מהתנור ולקרר היטב לפני שפורסים.
- ליישר את הקצוות (אלו החלקים הכי טעימים לנשנוש), לחתוך לריבועים בגודל הרצוי. לפני ההגשה לזרות אבקת סוכר.
- העוגיות נשמרות כשבוע בצנצנת סגורה.
מניחים בתבנית של תנור בצורה חופשית.
איזה גודל של תבנית?
תודהה אהובה. שמחה שאת אוהבת
???
ג'וד יקרה, מה יהיה ? כל מתכון יותר פגזי ממשנהו, ונראה כל כך מפתה !! מכל מקום, תודה על השיתוף, ושיהיה שבוע טוב עם בשורות טובות.
כמה שזה נראה טובבב וטעיםםם מרגישה את הטעם דרך התמונות תענוג ???