העוגיות הכי אהובות בכל הזמנים והפעם הכנתי את הבצק עם סולת בבצק שמעניק לו מרקם קראנצ'י מדהים. המלית היא תמרים אמיתיים ואגוזים שלמים שמורגשים היטב בכל ביס
העוגיות הכי מבוקשות ואהובות בכל הזמנים והפעם הכנתי אותן עם סולת בבצק, ממש כמו שמכינים מעמולים. הסולת מעניקה לבצק עוד מימד של טעם ומרקם, קראנצ'יות שאני מאוד אוהבת.
הפעם השארתי את האגוזים שלמים, כך שהם מורגשים ודומיננטיים בכל ביס. כמובן שאפשר להשמיט את האגוזים אם לא אוהבים או לקצוץ אותם.
הנה כל המתכונים שלי למגולגלות
- עוגיות מגולגלות שקדים שקדים שקדים
- עוגיות מגולגלות עם נוטלה וקוביות שוקולד חלב
- עוגיות תמרים ופקאנים מגולגלות הכי טעימות בעולם!
- מגולגלות שוקולד וקוקוס טעימות במיוחד
- עוגיות מגולגלות עם פיצוחים
- ממרח תמרים וגם עם קוקוס וריבה
- תפוחים וקינמון
- קוקוס וגנאש שוקולד
- תמרים ואגוזים בריבוע
- תמרים ואגוזים כשל”פ
- עוגיות טבעוניות במלית תמרים
- עוגיות מגולגלות עם חמאת בוטנים ושוקולד
עוגיות מגולגלות תמרים ואגוזים בסגנון מעמולים
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי.
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק.
- יש לי גם טיק טוק.
- שילבתי בבצק סולת שהופך כל ביס לקראנצ'י ואת האגוזים השארתי שלמים כדי שיהיו דומיננטיים, אפשר כמובן לקצוץ אותם אם מעדיפים.
- את הבצק מכינים ידנית, אין צורך במיקסר או מעבד מזון, כן, חייב לקרר אותו.
- הכמויות נמדדו עם כוסות מדידה אוניברסליות. אם אין לכם כוסות – תקנו! יש היום בכל סופר או חנויות מתמחות באפייה וזה עולה שקלים בודדים.
מצרכים לבצק פריך- 4 רולדות
- 200 גרם חמאה רכה (לפרווה – שמן קוקוס או נטורינה)
- 1/2 כוס שמנת מתוקה 38% (לפרווה – קרם קוקוס)
- 3 כפות אבקת סוכר
- 2 חלמונים גדולים
- 1/4 כפית מלח
- 2 כוסות קמח (מומלץ קמח עוגיות)
- 1 כוס סולת
למלית תמרים
- 1 חבילת תמרים בוואקום (500 גרם)
- 1/2 כוס מים
- קורט מלח
- 1 כפית גדושה קינמון
- קורט אגוז מוסקט
- קורט ציפורן
- 1/2 כפית הל טחון
- לפיזור: כ- 150 גרם פקאנים לא קלויים שלמים
אופן הכנה
בצק פריך: שמים בקערה חמאה, שמנת מתוקה, אבקת סוכר, חלמונים ומלח ועם הידיים מערבבים את החומרים.
מוסיפים קמח וסולת ומערבבים לבצק אחיד. בשלב הזה לא מעבדים יותר מידי את הבצק אלא רק עד שהוא מתגבש לבצק אחיד, מקמחים קלות, יוצרים מעין ריבוע, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לפחות לשעתיים.
מכינים את המלית: מחממים במיקרוגל תמרים ומים – בערך 1/2 דקה, מוסיפים תבלינים ומערבבים למשחה חלקה.
הכנת העוגיות: מחממים תנור לחום של 160 מעלות במצב טורבו.
מחלקים את הבצק ל – 4 חלקים שווים.
מקמחים היטב נייר אפייה ואת הבצק ומרדדים את הבצק למלבן דק.
מורחים רבע מכמות המלית על כל שטח הבצק, מניחים את האגוזים אחד ליד השני עם מרווחים קלים ומגלגלים לרולדה – נעזרים בנייר האפייה לגלגול ומגלגלים רק 2 סיבובים.
מכינים כך את שלושת חלקי הבצק האחרים.
מניחים את הרולדות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
פורסים עם סכין חדה את עוגיות אבל לא עד הסוף אלא רק מעין סימון כדי שיהיה לנו קל לחתוך לעוגיות אחרי האפייה.
אופים 20-25 דקות עד שהעוגיות מזהיבות קלות.
מקררים ולפני ההגשה מפדרים באבקת סוכר.
האם אפשר ללא חלמונים או תחליף טבעוני אחר?
אפשר בלי חלמונים. יהיה קשה יותר לרדד את הבצק כי הביצים קושרות אותו. את יכולה לשים 1/4 כוס טחינה במקום
היי
האם חייב סולת? אפשר להחליף במשהו אחר ?
לא חייב שימי עוד קמח
תודה
יצא מושלם!!!